Stiga-synttärit on parhaat synttärit – Iskäkin nyt nuortui kuin lapsi leikkimään

Blogi, sunnuntaina 06.03.2016

Tänään oli vapaapäivä ja päivä mikä oli varattu isomman lapseni kuusivuotiskaverisynttäreille. Talvi kun tällä Lopella nyt lähes täydellistä niin päätimme pitää kaverisynttärit Mummulan pulkkamäessä. Eilen illalla jo kävimme hieman vielä korjailemassa mäkiä ja vaari oli tehnyt jo nuotipaikat valmiiksi. Tänään sitten vain odottelimme malttamattomina kavereita juhliin. Erikoinen tuo kello kun se ei tällaisina aamuina meinaa millään edetä. Ainakaan lasten mielestä.

1978_pulkkamäessä254

Tällaista meno oli vuonna 1978 Viertolassa. Ja muistan nämä hetket läpi elämäni. Ja olen varma, että tämän päivän muistavat pitkään ehkä myös läpi elämän kymmenen hengen kaverisynttäriporukka.

1977_094

Tässä vuonna 1977 Ella-tädiltä jotain saamassa. Koira on Kauppien Pontus. Hänestäkin monta muistoa lapsuudesta.

Kun kaverit saapuivat niin vauhti alkoi. Voi sitä riemua ja vauhtia kun pienet tytöt ja pojat kirmasivat Stigoineen ja pulkkineen mäkeen. Stiga-kisat ja hyppyrikisat. Sitten vielä vanhalle soramontulle köysikiipeilemään ja aarteen etsintään. Ja sieltä leiritulille makkaralle ja kuumalle kaakaolle. Punaiset posket kaikilla. Synttärijuhlat huipensi vielä rakkaan äitini – mummun – lettukestit. Räiskäleitä pitsireunalla ja hillolla ja kermavaahdolla. Ne muistetaan aikuina kuin me muistamme Viertolan kasvatteina Ellan ja Helvin letut.

Ja totta. Kyllähän siinä iskäkin nuortui kuin lapsi leikkimään. Aika hurjaa menoa Stigalla ja hauskaa lumiriehaa. Iso kiitos lapsille, että sain olla mukana. Ja rakkaalle pojalleni. Tulee varmaan sekin aika, että isää ei synttäreille kaivata.

Huomenna sitten arki. Toivottavasti saamme SAK:lta muiden työmarkkinajärjestöjen kanssa myönteisen vastauksen yhteiskuntasopimukseen. Ja päivällä tarkoitus mennä maaliskuun ensimmäiselle yritysvierailulle maailman suurimmalle kuminatehtaalle Trans Farmille. Vuonna 2015 yritys sai alkuvuodesta maakunnallisen vientipalkinnon Hämeessä ja loppuvuodesta valtakunnallisen Vuoden Yrittäjäpalkinnon. Huomenna tutustumaan yritykseen hieman paremmin.

Kommentit