Seuratuki madaltaa kynnysta päästä mukaan urheilemaan.

Blogi, torstaina 20.06.2013

Urheilun ns. seuratukea uudistettiin tälle vuodelle. Ennen juhannusta jakoon meni 3,85 miljooaa euroa seuratukea, jolla haluamme tukea erityisesti sellaista seuratoimintaan joka olisi mahdollisimman monen lapsen ja nuoren saavutettavissa. Tukea jaettiin 2,3 miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuonna jolloin tuki myös myönnettiin erilaisilla perusteilla. Nyt halusimme, että tukea saavat seurat nimittäin sitoutuvat siihen, että harrastamismaksut ovat maksimissaan 50 euroa. Seura vastaavasti voi käyttää tuen esimerkiksi ohjaajien tai valmentajien palkkaamiseen tai uuden tai jo toimivan toiminnan kehittämiseen.

Yli 1200 seuraa tukea haki ja 306 seuraa sai tukea yhteensä 49 eri lajiin. 120 seuraa palkkaa avustuksella päätoimisen tai osa-aikaisen työntekijän ja muut käyttävät tuen toiminnan kehittämiseen tai maksujen kohtuullistamiseen vaatimusten mukaiseen 50 euron tasoon.

Tänä vuonna avustussummat vaihtelivat 30 000 eurosta 1 700 euroon ja tukea tulemme jatkamaan myös ensi vuonna. Ensi vuodelle 2014 siis hakua aikaistetaan. Seuratuki avataan hakuun tämän vuoden joulukuussa ja haku päättyy alkuvuodesta 2014. Ministeriö tiedottaa asiasta verkkosivuillaan loppuvuoden aikana.Näin toiminta saadaan jatkumaan katkeamattomana ja tietenkin tavoitteena, että seuratoiminta vakiintuu tulevaisuudessa. Mutta totta on sekin, että kohtuuhintaisena sportin pitäminen tulee vaatimaan jatkossakin tukea niin kunnilta kuin valtioltakin ja myös liikuntapaikkarakentaminen tulee vaatimaan lisää rahaa. Myös vanhojen liikuntapaikkojen korjaamiseen ja remontointiin tarvitaan lisää panostuksia. Paraikaa itse vedän ryhmää jonka kanssa valmistelemme uutta Suunta-asiakirjaa liikuntapaikkarakentamisen tulevaisuuden valtiontukemisen suuntaviivoiksi. Hieman tulee uuttakin linjausta tälle puolelle, mutta palaan niihin kun työmme valmis.

Tämän vuoden lista on mieluista luettavaa. Tässä koko jakopotti seuroineen. Erinomaisia hankkeita käynnistymässä ja esimerkiksi Forssan Suupparit saavat tälle vuodelle suurimman tukipotin 30 000. Salibandyseura on käynnistämässä ja uudistamassa toimintaansa hienolla tavalla ja sellaisella, josta toivottavasti jatkossa mallinottamista muillekin. Forssan Jalkapalloklubillekin 28 000 euroa kuten myös Hämeenlinnan Jalkapalloseuralle. Merkittävät tuet siis hienoille hämäläisseuroille. Lisäksi Hämeeseen myös mm. Hämeenlinnan Hiihtoseuralle, Ampumahiihtäjille, Aulangon Golf-klubille ja Taitoluistelijoille. Riihimäelle tukea Kehä-Ketuille ja RiPS:lle 12 500 euroa. Heinolan Iskulle myös iso tuki ja Lahden Purjehdusseuralle ja tanssiseuralle ja Pelicansille. Mutta tässä vain siis osa hienosta urheiluseurojen listasta joita nyt tuetaan valtion seuratuella ja ehtona siis se, että osallistumismaksut pidetään maksimissaan 50 eurossa. Tavoitteena siis se, että maksut eivät olisi kenellekään ylitsepääsemätön juttu päästä seuratoimintaan mukaan. Ja varmasti tukea katsotaan vielä tapauskohtaisesti seuroissakin niin, että kenellekään ei edes tuo 50 euron tai alle sen oleva maksu olisi este harrastaa ja urheilla.

Tämä on hieno juttu urheilun saralla ja olen varma, että tuloksiakin saadaan aikaan. Mielelläni autan seuraavalla kierroksella myös muitakin seuroja pääsemään mukaan tuen piiriin. Hyviä ideoita ja hyviä toimintatapoja ja sitten vain hakemusta peliin.

Vierivä kivi ei sammaloidu.

Hieman eilisillan upea auringonpaiste hukassa nyt. Pientä tihkua täällä Lopella. Tänään minulla ei enää eduskunnassa työtä olekaan. Nyt juhannuslomaa ja sitten ensi viikolla jatkamme eduskunnassa. Tässä työssä se vain menee niin, että työt on tehtävä silloin kun niitä on. 

Nyt kello 16.13 ja aika laskeutua kohti juhannusta. Kesäkesän juhla alkakoon ja ainakin täällä Lopella nyt päivän parin vesipiran jälkeen nyt aurinko jo Loppijärven rannalla paistaa. Tästä tulee kaunis juhannus. Juhannukseksi rauhoitutaan ja nautitaan Suomen suvesta. Muutamilla kuvilla täällä blogissanikin jussia vielä väritän. 

Ollaan kuitenkin varovaisia vesillä ja pidetään huolta kaikista. Hyvää juhannusta, aurinkoa ja vain ihan vähän hyttysiä!

Kommentit