Sehän on se Herran kukkaro – Kotiseuturakkautta Hämeen valkotukkaiselle

Blogi, maanantaina 15.02.2021

Kansallispukujen ryhmässä törmäsin ihastuttaviin kansallispukupussukoihin. Valtaosa oli tehty eri naisten kansallispukujen kankaista, mutta yksi miehen puvusta. Ja sehän oli Hämeen miehen kansallispuvun liivikangasta eli sehän oli se aito ja oikea…

Minun oma Herran kukkaro…

Herran kukkaro.

Olin pidempään etsinyt Pekkalaan kynille ja muille sopivaa penaalia ja nyt sain sitten mitä parhaimman. Lahtelainen Marianne Valola teki aidosta kansallispukukankaasta sen. Täytyy sanoa ettei voisi paljon kotiseuturakkaampaa pussukkaa enää löytää.

Ja tämän Hämeen Naisen -pussukan annoin tervetulolahjaksi uudelle avustajalleni kansantanssejakin harrastavalle Jessica Sonkolle.

Suuri kiitos Mariannelle! Niin ja näitä voitte tilata oman kotiseutunne kansallispuvun aidoista kankaista Marianne Valolan Valolat yrityksen www.valolat.com -sivujen kautta.

Ja kun tällainen kotiseutuintoilija ja Hämeen juurien vaalia olen niin onhan tuo Hämeen Ilves -korukin kerännyt kivasti huomiota ja uutena on ideoinnissa nyt omat villapaidat Lopelle ja myös maakuntien paitoja. Katsotaan mitä tekijät keksivät.

Ihanaa talvipäivää kaikille. Tänään on syntymäpäivänä. Pakkapäivä parhaasta päästä.

Ja tässä vielä nämä Papurinon minulle tekemät Hämeen Ilvekset. Koru siis toistaiseksi vain minulta saatavana – lahjaksi tai toki hyvään tarkoitukseen voin myydäkin.

Kommentit