Sauli Niinistöstä eduskunnan puhemies

Uutiset, tiistaina 24.04.2007

Eduskuntavaalien ylivoimainen äänikuningas kokoomuksen Sauli Niinistö valittiin uuden eduskunnan puhemieheksi tiistaina 24.4.2007.
Samassa täysistunnossa valittiin myös keskustan kansanedustaja Seppo Kääriäinen eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi. Niinistön ja Kääriäisen seurana puheenjohtajistossa jatkaa SDP:n Johannes Koskinen.

Puhemiesten vaalin jälkeen uuden sinivihreän hallituksen pääministeri Matti Vanhanen esitteli eduskunnalle hallituksensa ohjelman. Keskustelu hallitusohjelmasta jatkuu koko viikon ja perjantaina eduskunta äänestää uuden hallituksen luottamuksesta.

– Olen varannut puheenvuoron tähän käsittelyyn. Taitaa mennä torstaille ennen kuin puhumaan pääsen. Omassa pääpuheenvuorossa tulen keskittymään perheiden, lasten ja nuorten asioihin sekä koulutukseen ja opiskeluun, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen keskustelun alkaessa.

– Olen myös valmis nostamaan ja puolustamaan hallitusohjelman hyviä kirjauksia yrittäjyydestä, verotuksesta ja energiasta. Seurataan nyt keskustelun etenemistä, totesi Heinonen ja kertoi päivittäisten käsittelyjen kuluvalla viikolla venyvän aamukymmenestä aina iltakymmeneen asti.

Kommentit