Kokoomus vahvisti valiokuntapaikkansa Timo Heinonen sivistysvaliokuntaan

Uutiset, torstaina 26.04.2007

Kokoomuksen eduskuntaryhmä teki lopulliset valiokuntavalintansa torstain ryhmäkokouksessa. Ryhmä joutui äänestämään muutamista puheenjohtajuuksistaan, mutta pääsääntöisesti pohjaesitys voitiin hyväksyä yksimielisesti. Uutena kansanedustaja Timo Heinonen sai hyvän paikan sivistysvaliokunnan varsinaisena jäsenenä. Lisäksi Heinonen tulee toimimaan myös lakivaliokunnan ja liikennevaliokunnan toiminnassa varaedustajana.

– Sain haluamani paikat ja siihen täytyy olla enemmän kuin tyytyväinen. Olen uusi kansanedustaja ja ryhmämme kaikessa mielessä nuorin. Mutta olen kiitollinen, että kasvatusalan osaamistani arvostettiin näin, kiitteli kansanedustaja Timo Heinonen valintojen varmistuttua ja totesi, että myös varajäsenet saavat osallistua kaikkiin valiokuntiensa kokouksiin.

– Mielenkiintoa olisi ollut myös hallintovaliokuntaan, mikä käsittelee mm. kunta-asioita. Uskon, että minulla olisi ollut Hyvinkää-Riihimäen talousaluetoimikunnan puheenjohtajana ja tässä roolissa PARAS-hankkeen ja maan ainoan maakuntarajan ylittävän kuntaliitosselvityksen vetäjänä myös erityisestä annettavaa. Sivistys ja hallinto menevät kuitenkin päällekkäin ja siksi nyt tällainen valinta. Mutta tietoni ja kokemukseni annan sitten ryhmän muiden jäsenten kautta käyttöön.

Kokoomuksen puheenjohtajan paikoille valittiin Pertti Salolainen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi, Raija Vahasalo sivistysvaliokunnan puheenjohtajaksi, Kimmo Sasi perustuslakivaliokunnan johtoon ja Marja Tiura tulevaisuusvaliokunnan johtoon. Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi valittu Pertti Salolainen on ensimmäinen kokoomuslainen tämän tärkeän valiokunnan johdossa.

Tiura voitti äänestyksessä äänin 27-17 toisen pirkanmaalaisen, ex-puoluesihteeri Heikki A. Ollilan ja Raija Vahasalo sivistysvaliokunnan puheenjohtajataistossa toisen uusmaalaisen Hanna-Leena Hemmingin selvin luvuin 37-7. Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtajaksi valittiin Jari Koskinen, mutta toisen, hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtajuudesta äänestettiin. Mikkeliläinen Olli Nepponen voitti vastaehdokkaansa Petri Salon ja Tuija Nurmen saaden heti enemmistön.

Kokoomus jatkaa valintojaan perjantaina, kun ryhmä ylimääräisessä ryhmäkokouksessa valitsee edustajansa muutamiin valtion laitoksiin ja kansainvälisiin organisaatioihin.

-Olen ilmaissut kiinnostukseni media-alan ihmisenä Ylen hallintoneuvostoon, mutta uskon, että se on sellainen ilmaisu mikä jää odottamaan vastausta tulevaisuuteen. Täytyy olla tämän iän ja parlamenttaarisen iän kanssa realisti. Ei taida olla mahdollisuuksia siksi tähän paikkaa ainakaan tässä jaossa, totesi Heinonen.

Kokoomukselle suurempi ryhmähuone

Vaalimenestyksen jälkeen eduskunnan toiseksi suurimmaksi ryhmäksi noussut kokoomus saanee suuremman ryhmähuoneen käyttöönsä vasta kahden viikon kuluttua. Selvästi SDP:tä suuremmaksi kasvanut kokoomus saa SDP:llä tähän asti aina olleen kokoushuoneen, mutta ei tietojen mukaan vapaaehtoisesti.

-Tuntuu varsin erikoiselta, että joku rakastuu huoneeseen, seiniin ja pöytiin. Kyllähän nämä ovat sellaisia asioita, että järkeä pitäisi käyttää. Tilat ovat työtä varten ja ne jaetaan järjellä tarpeiden mukaan, ihmetteli ja totesi kansanedustaja Timo Heinonen.

Asia ratkennee vasta kansliatoimikunnan äänestyksessä.

Kommentit