Satonen ja Heinonen: Suora Allegro-yhteys Tampereelta Hämeen kautta Pietariin

Uutiset, lauantaina 29.01.2011

Kansanedustajat Arto Satonen ja Timo Heinonen (kok) ehdottavat suoraa Allegro-yhteyttä Tampereelta Hämeenlinnan, Riihimäen ja Lahden kautta Pietariin.

– Suora yhteys parantaisi merkittävästi Pirkanmaan ja Hämeen yhteyksiä Pietariin ja matka taittuisi neljässä tunnissa nykyisen 5,5 tunnin sijasta, Arto Satonen toteaa.

Yhteys olisi mahdollista liikennöidä päivittäisinä junavuoroina jo nykyisellä Allegro-kalustolla ilman lisähankintoja Tampereelta lähtien ja Tampereelle päätyen.

– Maakuntien vientiyrityksillä on paljon liiketoimintaa Pietarissa, joten potentiaalisia käyttäjiä suoralle junayhteydelle on runsaasti. Vastaavasti suora yhteys Pietarista toisi myös merkittävästi turisteja Hämeeseen ja Pirkanmaalle, Timo Heinonen kertoo.

Nykyisin Hämeestä ja Pirkanmaalta Pietariin junalla matkustavat joutuvat joko kiertämään Tikkurilan kautta tai käyttämään hidasta paikallisliikennettä Riihimäen ja Lahden välillä. Tämä ohjaa käytännössä Pirkanmaalta ja Hämeestä Pietariin menevät lentoyhteyden käyttäjiksi.

Arto Satonen ja Timo Heinonen jättivät perjantaina kirjallisen kysymyksen suorasta Allegro-yhteydestä Tampere-Pietari -välille liikenneministerin vastattavaksi.

Kommentit