Sakon tulevaisuudelle vihreää valoa – TRG-kivääreille vientilupa

Blogi, perjantaina 08.05.2015

Pitkä vääntö saatiin lopulta päätökseen. Eilen puolustusministeri Carl Haglundin johdolla Sakolle annettiin vientilupa TRG-tarkkuuskiväärien vientiin.  Turkmenistaniin muualta EU:sta vientilupia on myönnetty koko ajan, mutta meillä Ulkoministeriön linjaus poikkesi ja lupaa ei saatu. Kauppaan sisältyy siis kolmea eri mallia ja niiden varusteita mm. kiikari- ja lasertähtäimiä ja äänenvaimentajia.

Kyseessä siis juuri se kokonaisuus mikä uhkasi lähes puolivuotta Sakon tärkeän kivijalan koko tulevaisuutta Suomessa. Poikkeavien lupakäytänteiden ja vaikeuksien takia Sakon omistaja italialainen Beretta käynnistikin jo alkuvuodesta  valmistelut TRG:n tuotannon siirtämiseksi pois Suomesta. Toivottavasti tämä nyt helpottaa tilannetta ja turvaa tärkeät työpaikat maassamme.

Edelleen siis olen vahvasti sitä mieltä että pelisääntöjen tulee koko EU:ssa yhtenevät ja nyt tämä ratkaisu on sitä. Iso kiitos Haglundille.

Tänään Helsingissä käynnistyy hallitusneuvottelut. Puolueiden puheenjohtajat käyvät talousasioita läpi asiantuntijoiden kanssa. Sen jälkeen viikonloppuna neuvotteluissa taukoa ja maanantaina sitten urakka todenteolla käyntiin. Mielenkiintoiset ja vaikeat neuvottelut edessä.

Kello 24.42 ja aika kiittää tästä päivästä. Ainakin ensimmäinen hallitusneuvottelupäivä meni hyvin ja yhteinen käsitys taloudesta saavutettiin nopeasti. Itseasiassa juurikin se tärkeä yhteinen ”käsitys” mikä edelliseltä hallitukselta jäi puuttumaan koko neljän vuoden ajalta. Edellisessä hallituksessa osa aina toista päähallituspuoluetta myöten eli sellaisessa uskossa, että velkaatumisesta ei ole mitään haitta jne. No onneksi se kausi nyt jo takana ja aivan varmasti parempi uusi edessä.

Viikonloppuna puolueiden kesken ei neuvotteluja käydä vaan vasta maanantaina urakka jatkuu ja silloin pöytään jo myös eri hallintokuntienkin aiheita. Ainakin nyt näyttää hyvältä, mutta lopputulos sitten ratkaisee. Siinä pitää näkyä vahvasti kokoomuksen kädenjälki. Sitä nyt väännetään.

Huomenna vapaapäivä ja se tekee tähän rakoon ihan hyvää. Hieman enemmän aikaa lapsille ja perheelle ja vielä sunnuntainakin äitienpäivää. Niin ja huomennahan myös Timon päivä 🙂 Nyt nukkumaan sitä kohden…

 

Kommentit