Rinne, tehdään alv-huojennus heti! SDP:ltä odotetaan nyt esityksiä yrittäjyyden tukemiseksi. Kokoomus tukee varmasti.

Blogi, perjantaina 23.01.2015

Valtiovarainministeri eli myös veroministeri SDP:n Antti Rinne lupasi eilen huojennusta arvonlisäveroon ensi vaalikaudella jos SDP on hallituksessa. Ihmeelliseksi esityksen teki juuri se, että lupaus tehtiin aikaan minkä hallituspohjasta ei ole mitään tietoa ja että esityksen teki mies ja sen puolueen puheenjohtaja jolla on nyt vielä muutama kyykausi valta tähä esitykseen. Ja lisäksi olen varma, että  myös hallituskumppanit tukevat tällaisia esityksiä ja toimia yrittäjyyden ja työllisyyden tukemiseksi. Eli pitää ihmetellä miksi SDP siis haluaisi näitä toimia vasta ensi vaalikaudella? Ne pitää tehdä nyt.

Minusta Rinteen esitys on siis niin hyvä, että se pitää tehdä jo tällä vaalikaudella eli heti seuraavassa lisätalousarviossa. Toivonkin, että Rinteen esitys ei ole vain vaalitäky vaan aito tahtotilan muutos. Alv:n huojennuksen nykyinen alaraja on 22 500 euroa verottomalla liikevaihdolla mitattuna. Yritys joutuu maksamaan arvonlisäveroa, jos sen liikevaihto ylittää 8 500 euroa tilikaudessa. Rinteen vaalilupaus kuului, että ”Jos SDP istuu seuraavassa hallituksessa, pienten yritysten arvonlisäveroa kevenntään, lupaa Rinne. Tämä toteutettaisiin korottamalla verohuojennuksen alarajaa 50 000 euroon.” Sen tiedän, että meiltä tällaisille työllisyyttä lisääville ja yrittäjyyttä tukeville esityksille saa aivan varmasti tukea vaikka heti tänään eikä tarvitse odottaa tämänkään asian kanssa ensi vaalikauteen.

Kokoomuksesta olemme esittäneet myös ns. maksuperusteista alvia. Tämä helpottaisi useita yrityksiä, joille yritysten välisten maksuaikojen piteneminen tuottaa vaikeuksia ja se, että valtio vaatii tilityksensä jo ennen kuin yritys on saanut asiakkaalta maksun. Toivon, että SDP:n veroministeri tuo myös tästä heti ennen vaaleja jo korjausesityksen. Nimittäin ministerin jolla on jo nyt valta ja oikeus ja myös velvollisuus tehdä esityksiä ja muutoksia ei voi eikä hänen pidäkään vastuuta pakoilla ja mennä tulevien vaalien taakse piiloon. Puheet on nyt pidetty. On tekojen aika ja kokoomukselta tulee tukea tässäkin.

Samaan aikaan pitää minusta pohtia myös sitä, että miten voisimme helpottaa suomalaisen osaamisen ja käsillä tehtävän työn tukalaa tilannetta. Tuo esitetty ALV-asia helpottaa, mutta samaan aikaan pitäisi minusta laskea myös esimerkiksi parturi-kampaamoiden alv-takaisin aiempaan verokantaan ja tähän samaan liittää esimerkiksi myös ompelimotyö yms. Näitä konkreettisia ja heti vaikuttavia toimia pitäisi nyt tehdä rohkeasti.

Kello 7.15 ja aika lähteä eduskuntaan. Aamusta puolustusvaliokunnan kokoukseen.

Pitkä päivä, mutta onnellisesti läpi ja ohi. Kello siis nyt jo 21.40 ja takaisin Lopella.

Tänään eduskunnassa puolustusvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan kokoukset ja asioita niissä eteenpäin. Sitten yhden TET-läiseni Paulin luokka Töölön Yhteiskoulusta vierailulle ja vielä ennen täysistuntoa tein tälle viikolle myös Youtube-kanavallemme videoblogin. Ensimmäisen videon aikanaan sinne latasin jo kymmenen vuotta sitten eli niin se aika vaan nopeasti kuluu. Kurkatkaapa siis timoheinonen.tv -kanava Youtubesta. Sinne nyt jälleen hieman enemmän materiaalia tulossa tässä tämän kevään aikana.

Töölön Yhteiskoulun porukka oli kyllä yksi parhaista. Hieno käytöksinen porukka ja erittäin aktiiviinen ja osallistuva. Itse kun näitä koululuokkia talolle kutsun kymmeniä vuosittain niin ei voi kuin ihmetellä sitä, että aina meidän nuorisoamme moititaan ja haukutaan. Minulla tämän päivän nuorista kyllä aivan erinomaisen hyvä kuva näiden nyt jo satojen koululaisvierailujen jälkeen. Ja tämä Töölön porukka nosti pisteitä jälleen entisen opettajan silmissä. Ja kyllä hyvän opettajan ja aktiivisen opettajan ote tässäkin ryhmässä näkyi.

EDUCA Messuilla paljon tuttuja ja uusia juttuja.

Eduskunnasta sitten suuntasin uuden korkeakouluharjoittelijani Mirita Saxbergin kanssa Messukeskukseen Educa Messuilla. Nämä tuttuja jo opettaja-ajoilta ja nykyisin Educaan jo siksikin hauska mennä, että siellä aina sata varmasti tapaa entisitä opettajaopiskeluajan kavereita kuin entisiä työkavereitakin. Niin tänäänkin. Olipa kiva nähdä Saria ja muita. Ja nykyisin totta kai myös paljon tuttuja kansanedustajan työni kautta mm. sivistysvaliokunnan kautta ja myös noiden edellä kertomieni kouluvierailujenkin kautta.

Educassa tänään kiersin totta kai oman ammattijärjestön OAJ:n osaston ja Opetushallituksen ja muut, mutta nyt myös enemmän oppimateriaalipuolta jälleen. Erityisesti halusin katsoa miten sähköiset oppimateriaalit ovat kehittyneet ja miten ne valtaavat alaa. Esimerkiksi Tabletkoulu on erinomainen esimerkki suomalaisesta e-oppimateriaalikokonaisuudesta. Lupasin siihen tutustua hieman paremmin myös itse materiaaleja kokeillen. Palaan sitten täälläkin siihen.

Mieluinen osasto minulle oli myös Valon osasta jolla tänä vuonna vahvasti esillä lasten ja nuorten liikunta. Tästähän joku päivä sitten täälläkin kirjoitin ja kerroin mm. entisen opettajaopiskelijakaverini Titta Heleniuksen minulle jättämään oppiin koulupihojen suunnittelusta liikunnallisiksi. Valo tänään samaa teema piti esillä ja tähän pitäisi jokaisessa uudessa koulupihassa kiinnittää huomiota ja myös vanhoja pihoja uudistaa tähän suuntaan. Siis sellaisiksi, että ne kuin salaa laittaa liikkumaan. Esimerkkinä voisi mainita vaikkapa Riihimäen Harjunrinteen uuden koulupihan missä nuoret pelailevat ja viihtyvät hyvin.

Kiitokset vielä hyvistä tapaamisista myös ammattikorkeiden väen kanssa ja myös ammattikoulujen opettajakoulutuksen parissa. Ja monen monta muuta mukavaa ja opettavaista tapaamista. Erinomaiset messut siis tänäkin vuonna ja huomenna sitten jatkuu.

….

Metropoliitta Ambrosius Riihimäen Taidemuosen Ikoni-näyttelyn avajaisissa:
”Jokaiselle omanarvonsa tuntevalla kaupungilla on taidemuseo”

Helsingistä sitten matka jatkui tänne Hämeeseen. Riihimäellä illansuu ja sitten illalla vielä upean ikoni-näyttelyn avajaiset Taidemuseolla. Tatjana ja Pentti Wähäjärven suuresta taidekokoelmasta oli tällä kertaa esillä puolensataa upeaa vanhaa ikonia 1700- ja 1800-luvuilta. Ne oli viime syksynä kunnostettu, konservoitu Valamon luostarin konservointilaitoksella, ja laitettu näyttelykuntoon ja nyt sitten kevään näyttelyyn Katja Vuorinen-Parmin johdolla esille. Taidehistorioitsija Hanna Kemppi piti erinomaisen puheenvuoron ikoneista tilaisuudessa ja varsinaisen avauspuheen piti itse Helsingin Metropoliitta Ambrosius. Ortodoksinen kvartetti Minna Jokisen johdolla toi upeisiin avajaisiin vielä oikean tunnelman.

Näyttely on kyllä sykähdyttävä ja oli myös ilo saada jutella hetki aivan rauhassakin Ambrosiuksen kanssa. Sovimmekin, että joskus täytyy istua ihan rauhassa alas.

Mutta nyt siis upea näyttely avattu ja heti tänä viikonloppuna sunnuntaina 22.1.2015 siellä on yleisöopastus Hanna Kempin johdolla kello 14. Kannattaa silloin mennä paikalle. Asiantuntijan kanssa näyttelystä saa vielä moninverroin enemmän irti. Ja jos sunnuntaina ei mukaan ehdi niin näyttely on avoinna Riihimäen Taidemuseossa toukokuun 25. päivään asti.

Avaussanoissaan Ambrosius kiitti Riihimäen kaupunkia vahvasta panoksesta kulttuuriin ja taiteeseen. Metropoliitta totesikin, että jokaisella omanarvonsa tuntevalla kaupungilla on taidemuseo ja Riihimäellä vielä upea. Olen samaa mieltä.

Nyt kuitenkin kello jo kohta kymmenen. Kiitokset siis tästä taas todellakin erilaisesta ja antoisasta päivästä. Katsotaan mitä huominen tuo sitten taas tullessaan.

 

Kommentit