Riihimäki Ralli avaa vuoden F-Cupin.

Blogi, lauantaina 18.01.2014

Upea pakkasaamu täällä Hämeessä. Tänään ajetaan jo 39. kerran Riihimäki Ralli. Legendaarinen ralli avaa tällä kertaa rallin suosituimman kotimaisen sarjan F-Cupin. Ja tiet on saatu viikon pakkasjakson aikana loistokuntoon ja luvassa todellakin kovatasoinen Riksu Ralli tälläkin kertaa.

Minunkin oli tarkoitus osallistua jälleen Riihimäki Ralliin kilpailijana. Takana jo mm. yksi kilpailu Ford Escortilla ja sitten N-ryhmän Mitsulla ja Super2000-luokan Peugeotillakin. Yhden kerran myös koko kilpailun nopeimpana reitin kiersimme. Silloin Laivolan Arin kanssa. Hienoja muistoja kaikki ja vain yksi kilpailu jäänyt Riihimäellä kesken. Silloin auton tekninen vika jätti meidät muistaakseni kolmospätkän lähtökuoppiin.

Tänäänkin oli siis tarkoitus mennä tositoimiin. Toyota Starlet ja Juha Salo on sellainen kaksikkon jonka kanssa on aina hauskaa. Pari vuotta sitten ajoimme silloisen F-Cupin avauksen Juhan kanssa Karkkila-Loppi –akselilla ja hyvään kyytiin pääsimmekin. Mutta nyt kuitenkin emme kisaan mukaan ehtineet. Rallin SM-sarja painaa jo Juhalle päälle ensi viikonloppuna ja se vie nyt kaiken huomion. Mutta katsotaan jos vaikka ensi vuonna jälleen Riihimäki Rallissakin olisin viivalla. Tänään siis vain penkalla ja tosin pienillä penkoilla. Onneksi pakkasta kuitenkin riittää ja tiet pysyvät hyvässä kunnossa.

Nyt Riihimäelle ja aamusta eteenpäin. Ja koko perheen voimalla kannattaa tulla mukaan vaikkapa kello 13 starttaavalle yleisö-erikoiskokeelle Raviradalle. Se on muuten samalla F-Cupin ensimmäinen virallinen supererikoiskoekin jossa jaetaan parhaille kuskeille myös lisäpisteitä. Vauhtia siis tulee riittämään sielläkin syheröissä. Ja hieman tuntuu, että tänään juhlitaan loppilaisvoittajaa.

Upeaa rallipäivää kaikille. Nautitaan.

Kello 18.39 ja juuri kotiin Nyynäisistä. Upea pitkä Lopen tie sai kunnian päättää tämän vuoden Riihimäki Rallin ja hieno taistelu voitosta käytiinkin. Tuplavoitto Lopelle, kun kisan voittoon ajoi Joonas Kolehmainen ja kakkosena maaliin tuli Tero Salminen. Timo Ruoppa yleiskilpailun kolmanneksi. Ja hallitseva mestari Jaska Nuorala sai taipua nyt neljänneksi. Loppilaisten upeaa ajoa täydensi vielä Jouko Karhumäki joka tuli yleiskilpailussa seitsemäntenä maaliin. 

Itse tänään urakoinkin oikein kunnolla pitkän rallipäivän ja tällä kertaa siis vain ojanpenkalla. Aamusta ensin moikkaamaan tuttuja lähtöön Riihimäelle ja sitten itse kilpailun tuoksinaan. Ja hienosti onnistui myös tuo rallin Raviradan yleisöerikoiskoekin. Hyvin väkeä paikalla ja hieno aurinkoinen talvipäivä.

Illalla sitten nautiskelimme vielä Nyynäistentien varressa rallin päätöspätkästä jo pimeässä. Tähtitaivas ja kuu hienosti valaisi metsää ja tunnelma sellainen perinteinen Riihimäki Rallin tunnelma. Ja totta kai hienoa kun oman kylän pojat vielä tahtipuikkoa heiluttivat maaliin asti.

Nyt sauna lämpenemään ja varmaat ja mieskin sen kautta. Kiitos tästä rallipäivästä ja kauden upeasta avauksesta. F-Cup on kyllä aina upeaa katseltavaa ja toivottavasti haaveemme siitä, että sarja saisi joku vuosi vielä SM-arvonkin täyttyisi. Sen tämä sarja ehdottomasti ansaitsisi.

Ja tässä vielä hieman tunnelmia päätöspätkältä: Video 1 ja Video 2

Tässä vielä Riihimäki Rallin voittajat kautta-aikojen:

1960 Pauli Toivonen Jaakko Kallio 1961 Jorma Oksanen Pentti Suhonen 1962 Pauli Toivonen Jaakko Kallio 1963 Simo Lampinen Jyrki Ahava 1964 Simo Lampinen Eero Kujala 1965 Olle Bromark Kjell Lyxell (SWE) 1966 Leo Kinnunen Tapio Klen 1967 Åke Andersson Torsten Åhman (Ruotsi) 1968 Leo Kinnunen Matti Kolari 1969 Simo Lampinen Klaus Sohlberg 1971 Pauli Toivonen Martti Tiukkanen 1973 Esko Nuutila Esa Nuutila 1975 Simo Lampinen Juhani Markkanen 1976 Tapio Rainio Erkki Nyman 1977 Ulf Grönholm Raimo Aaltonen 1978 Timo Salonen Jaakko Markkula 1979 Antero Laine Kalevi Pälve 1980 Antero Laine Jaakko Markkula 1981 Ulf Grönholm Bob Rehnström 1982 Kyösti Hämäläinen Heikki Ahola 1983 Lasse Lampi Klaus Löfberg 1984 Antero Laine Hannu Kinnunen 1985 Kyösti Hämäläinen Martti Putkonen 1986 Antero Laine Tapio Eirtovaara 1987 Antero Laine Oiva Mickelsson 1988 Mikael Sundström Voitto Silander 1990 Antero Laine Maritta Rahikainen 1992 Marcus Grönholm Ilkka Riipinen 1994 Janne Pöytälaakso Juha Hautala 1996 Sebastian Lindholm Timo Hantunen 1998 Petri Kumpulainen Reijo Koivisto 2000 Jarmo Järvinen Kari Korpelainen 2006 Jarmo Mikkonen Samuli Aro 2007 Tapio Suominen Jani Huusela 2008 Joonas Kolehmainen Juuso Väkiparta 2010 Tero Salminen Jarkko Kohtaniemi 2011 Arto Rekola Henri Lindroos 2012 Esapekka Lappi Janne Ferm 2014 Joonas Kolehmainen Tatu Koskinen

Kommentit