Riihimäkeläisen Mirva Valvannon grafiikkaa Heinosen kampanjaan

Uutiset, perjantaina 20.10.2006

Kansanedustajaehdokas Timo Heinosen eduskuntavaalikampanjan myyntituotteet täydentyivät, kun tarjolle saatiin myös näyttävä määrä riihimäkeläisen graafikko Mirva Valvannon taideteoksia. Timo Heinosen mukaan taiteilijan valinta oli helppo ja päätös syntyi nopeasti. Uudet grafiikat tulevat myyntiin ensi viikolla.

– Halusin ehdottomasti, että kampanjamme taide on paikallista ja mielellään nuoren nousevan taiteilijan tekemää. Mirvan grafiikan tunsin ennestään ja valinta oli helppo. Niihin on helppo ihastua, totesi eduskuntavaaliehdokas Timo Heinonen.

Riihimäkeläinen Mirva Valvanto on Pekka Halosen akatemiasta valmistunut Riihimäellä asuva ja työskentelevä taidegraafikko. Pääasiallisina työskentelymenetelminä ovat perinteiset metalligrafiikan menetelmät; viivasyövytys, akvatinta ja pehmeäpohja. Kuva-aiheet kaiverretaan ja syövytetään näitä menetelmiä käyttäen kuparilaatalle, joista ne syväpainoprässin avulla vedostetaan paperille. Jokainen vedos vedostetaan erikseen käsityönä.

– Grafiikka on aina ollut lähellä sydäntäni. Kotimme seiniltä löytyy paljon taidetta ja grafiikkaa mm. entisiltä opettajankoulutuslaitoksen kuvataiteen opettajiltani taiteilija Jouko Pullisen ja taitelija Juha Merran töitä ja paikallisten taitelijoiden Pilvi Ojalan ja Kati Sirviön töitä, kertoi Heinonen ja jatkoi, että viimeisimpinä seinille on saatu Juhani Peltosen matkakertomuskirjan kuvitusta alkuperäisteoksina. Heinonen on kirjailija Juhani Peltosen seuran puheenjohtaja.

– Töissä tärkeintä on ensimmäinen tuntemus. Fiilis mikä siitä jää ja ei haittaa vaikka tunnelma vaihtelisikin päivittäin. Sitten toinen kriteeri on aina ollut tämä nuorten taiteilijoiden hankkiminen.

Heinosen eduskuntavaalikampanjan myyntituotteina on tarjolla suuri määrä erilaisia ja erikokoisia Valvannon töitä. Töiden aiheina ovat Valvannolle tavanomaiset kasviaiheet, jotka ovat sekoittuneet erilaisiin unenomaisiin symboleihin; oviin, portaikkoihin ja rakennuksiin. Viime vuosina töissä ovat myös erityisesti esiintyneet linnut, jotka toimivat töissä ikäänkuin ihmismielen symboleina.

– Mirvan työt ovat juuri niitä mistä löytää joka päivä jotain uutta, toteaa Heinonen ihastellessaan grafiikanlehtiä.

Kommentit