Riihimäen Yrittäjät vierailulla eduskunnassa – Riihimäen seudun elinvoimaisuus saadaan kasvuun

Blogi, torstaina 12.04.2018

Tänään eduskunnassa kävi vieraana Riihimäen ja Riihimäen seutukunnan yrittäjien ryhmä. Heidän kevätretki suuntautui Helsinkiin ja yhdeksi kohteeksi sovimme juuri remontoidun Eduskuntatalon. Väki pääsi tutustumaan hienoon vanhan historiallisen ilmeensä takaisin saaneeseen eduskuntataloon. Muuten yksi kohta talosta jätettiin korjaamatta. Kerroin sen Riihimäen seudun yrittäjille, mutta tietääkö muuten teistä joku sen mikä jätettiin ”rikki” ja miksi?

Opaskierroksen jälkeen kävin tapaamassa uudelleen yrittäjäjoukkoa ja tällöin kahvipöytään liittyi myös kollegani Aino-Kaisa Pekonen. Esillä keskustelussa mm. sote, maakunnat, sisäinen turvallisuus, kehysriihen ajankohtaiset asiat, mutta myös Hämeen ja Riihimäen seutukunnan tulevaisuus ja vetovoima. Itse olen vakuuttunut, että Häme tulee tulevaisuudessakin menestymään ja nyt jo Hämeenlinnan väkiluku kääntyi nousuun ja toivottavasti tämän vuoden aikana myös Riihimäen seutukunnan. Yritystontteja on myyty hyvin alueeltamme ja lisää kauppoja on tulossa ja nämä uudet ja alueellemme siirtyvät ja syntyvät työpaikat tulevat varmasti houkuttelemaan myös lisää työntekijöitä perheineen. Riihimäellä jo rakentuu kovalla vauhdilla lisää kerrostaloja hyvien kulkuyhteyksien päähän kuten Hämeenlinnassakin. Toivottavasti saamme myös maalaiskuntiemme vetovoiman palautumaan ja tämän parissa olen sopinutkin jo taas hieman uusiakin juttuja.

Eilisen kehysriihen päätökset on otettu erinomaisen hyvin vastaan. Moni on kiitellyt toimia joilla pyritään tarjoamaan mahdollisimman monelle nuorelle työtä ja tekemistä. Ja kiitos on saanut myös maksuttoman varhaiskasvatuksen laajentaminen, varhaiskasvatuksen tasa-arvorahoituksen avaaminen ja myös se, että peruskoulussa jatkossa vieraidenkielten opiskelu alkaa jo ensimmäisellä luokalla. Ja hei, ei siis todellakaan sanakokein ja ehkä ei edes kirjoin vaan nimenomaan leikin, laulun, riimittelyn ja sen sellaisen kautta. Kielikylpyä samaan tapaan kuin moni muukin oppineen pikkukoululaisten kohdalla tapahtuu. Ja tätä varten siis tuntikehystä kasvatetaan eli ei ole pois muistakaan oppiaineista tämä. Niin useampi viesti tuli myös tästä noin 600€ oppimateriaalikorotuksesta opintotukeen. Tämä siis nimenomaan sitä varten ettei yhdenkään nuoren opiskelu lukiossa tai toisella asteella jäisi kiinni rahasta. Materiaalit nimittäin tänäpäivänä jo todella kalliita ja osalle ne nousseet jopa opintojen jatkuu jatkon esteeksi.

Mielelläni näistä asioista myös lisää kerron eli jos kysymyksiä herää niin laittakaa ihmeessä tulemaan ja varmasti täällä blogissanikin joitain asioita vielä käsittelen.

Nyt kello 17.56 ja täysistunnossa kyselytunnin jälkeen keskustelussa mm. Pohjoismainen yhteistyö ja myös puolustusyhteistyö ja vielä perään Euroopan Neuvoston kertomus. Tarkoitus tuossa nostaa esille huoli Venäjän toimista maailman ja Euroopan turvallisuuden epävakauttamiseksi.

 

 

Kommentit