Riihimäen terassirevyy jälleen hulvatonta iloittelua ja menoa – Juomahuone Laitisella Perikunta panee parastaan

Blogi, torstaina 02.07.2015

Riihimäen Nuorisoteatterin kasvatit Niina Lahtisen johdolla laittoivat aikanaan alkuun terassirevyy perinteen. Linnanmäen Uuden Iloisen Teatterin hengessä syntyi VIT eli Varsin Iloinen Teatteri, joka valloitti sydämiä vuosikausia. Kesien näytöksiä seurasi vielä pikkujoulukauden 2014 VIT:n Luukut Auki -revyy, jonka 22:sta näytöksestä 21 oli loppuunmyytyjä. Siihen päättyi ainakin toistaiseksi VIT:n tarina ja tilaa terassilla syntyi uudelle. Terassille astui Perikunnan porukka ja jos saappaat olivat suuret ja rima lähes mahdottomalla tasolla niin uusi porukka teki sen. Tänään Perikunnan kolmas kesäshow alkoi loppuunmyydyllä ensi-illalla tutulla terassilla mikä nyt kulkee Juomahuone Laitisen nimellä.

Tällä kertaa lavalla nähtiin Niina Kingelinin rinnalla upea kolmikko Jani Johansson, Tuomas Kiiliäinen ja Antti Nieminen. Viivi Saarelan käsikirjoittama ja ohjaama revyy piti tiukasti otteessaan ja eikä puolitoistatuntiseksi venytettynäkään kokemus ollut liian pitkä tai saatikka pitkästyttävä. Tony Sikströmin tekemät musiikki vei tarinaa eteen sketsistä toiseen ja laulukappaleesta kolmanteen.

11224623_10153455633011670_6325156015062248526_n

Perikunnalla mainio show Riihimäen Juomahuone Laitisella. Tässä lavalla koko nelikko Aino-Kaisa Pekosena, Li Anderssonina, Silvia Modigina ja Paavo Arhinmäkenä. Hauska sketsi ja hyvällä maulla.

VIT:n ajoista showssa on saanut enemmän tilaa musiikki-iloittelun rinnalla myös perinteisemmät sketsit. Saarelan kynä on pääasiassa terävä ja oivaltava eikä se päästä ketään helpolla. Käsittelyyn joutuu tälläkin kertaa kaikki puolueet ja Riihimäen kesänäytösten tapaan isossa roolissa tälläkin kertaa musiikki, uudelleen sanoitetut hittikappaleet ja artistiparodiat. Ehkä hieman huonommin käsittelyssä taipuu nyt käytössä ollut Vain Elämää -ohjelman konsepti – osa nopeista parodioista ei ainakaan minulle auennut kun tuttu biisi ja hahmo eivät kohdanneetkaan. Mutta mainioita vetoja oli useita Loirista suosikkiini Elastiseen.

Helteisenä päivänä tai päivän ilta ei oikeastaan parempaa tekemistä voisikaan keksiä enkä yhtään ihmettele, että terassi tänäänkin oli loppuunmyyty. Mainio idea oli myös muutaman minuutin väliaikalaulu minkä aikana lasit ehdit täyttämään ja helpotustakin hakemaan. Hyvä oivallut oli se sitten kapakoittisijat tai teatterin – myynti ainakin tuplattiin.

WP_20150702_18_15_49_ProPerikunnan Pannaas taas menemään -revyy siis Riihimäen Hämeenkadun varrella tutulla terassilla tästä eteenpäin aina elokuulle asti. Näytöksiä niin arkena kuin pyhänäkin ja aina siis kello 19. Tässä vielä päivämäärät: Su 5.7. Ke 8.7. To 9.7. Su 12.7. Ti 14.7. Ke 15.7. To 16.7. Su 19.7. Ti 21.7. Ke 22.7. To 23.7. Su 26.7. Ti 28.7. Ke 29.7. To 30.7. Pe 31.7. Su 2.8. Pe 7.8. La 8.8. Su 9.8.

Vieläkin hymyilen ja jos naama on hymystä kipeänä niin vatsakin naurusta. Menkäähän katsomaan ja nauttimaan!

Tänään lomapäivää vietetty mökillä. Aurinkoa ja Loppijärven aaltoja ja hyvää ruokaa. Niin ja sitten illalla tätä mainiota teatteria. Huomenna jatketaan – lomaa 🙂 ja ihan vähän täytyy tehdä töitäkin. Viikonloppuna nimittäin jälleen kalenterissa joitain merkintöjäkin.

 

 

 

Kommentit