Riihimäen saksalaisilla markkinoilla valtavasti väkeä – Kokoomuksen joulutunnelmainen teltta tarjosi jouluherkkuja

Uutiset, lauantaina 20.11.2010

Riihimäen perinteiset saksalaiset joulumarkkinat keräsi jälleen valtavan väkimäärän kaupungin keskustaan Graniitin aukiolle. Luminen pikkupakkaspäivä tarjosi upeat puitteet joulustartille ja tunnelmaa riittikin koko päivän. Riihimäen Kokoomuksen kojulla väkeä oli parhaillaan jonoksi asti ja jouluherkut tekivät kauppansa.

– Riihimäen kokoomuslaiset olivat Noopilan Tainan ja Tarkkosen Marjan johdolla rakentaneet ihastuttavan tunnelmaa sopivan kojun markkinoille. Kuusehavujen päällä moni kävikin lämmittelemässä glögimukin kera varpaitaan ja myös kuusen tuoksu ihastutti monia, kertoi ja kiitteli Timo Heinonen.

Keskusteluissa Heinonen kertoi esillä olleen mm. Riihimäen Harjunrinteen tuore valtionosuuspäätös ja myös eläkkeet ja lapsilisien nyt toteutettava indeksiin sitominen.

– Oli mukava huomata, että tehty työ on huomattu ja se kerää myös kiitosta. Useampi kävi kiittelemässä mm. Harjunrinteen valtionosuudesta, jonka eteen teimme melkein vuoden koko ajan työtä, kertoi Heinonen.

Heinonen kertoi myös yleisen turvallisuuden ja myös katukuvan siisteyden puhuttaneen.

– Se on totta, että meillä on liian vähän poliiseja niin sanotusti näkymään arjessa ja katukuvassa. Vaikka rikosten selvittäminen toimii hyvin niin yleisessä turvallisuudessa kyläpoliisien roolilla olisi suuri merkitys, totesi Heinonen ja toivoi, että poliisien määrärahoija voitaisiin kasvattaa tulevina vuosina.

Graniitin aukiolla järjestetyt saksalaiset joulumarkkinat järjesti perinteen mukaan Riihimäen Suomi-Saksa yhdistys.

– Moni jo kyseli koska eduskuntavaalikampanjani alkaa. Täytyi todeta, että nyt ei todellakaan ole vielä aikaa kampanjoida. Töitä on eduskunnassa pöydällä niin valtavasti, että itse kampanja aika jäänee meillä istuvilla kansanedustajilla entistä lyhyemmäksi, totesi Timo Heinonen, mutta lupasi, että tapahtumissa kierretään Kokoomus Kuuntelee -hengessä koko ajan se minkä työt antavat periksi.

Riihimäeltä kansanedustaja Timo Heinonen jatkoi Janakkalaan paikallisen Janakkalan Kokoomuksen 90-vuotisjuhlaan pitämään juhlapuhetta.

Kommentit