Riihimäen perinteinen Jouluhetki päätti Glögikiertueen – ”Nyt on aika rauhoittua joulunviettoon ja antaa se paras joululahja läheisille eli aikaa”

Uutiset, keskiviikkona 22.12.2010

Kansanedustaja Timo Heinosen Jouluglögikiertue päättyi perinteiseen Riihimäen Jouluhetkeen. Jouluhetki keräsikin jälleen mukavasti väkeä jouluostosten jälkeen Cafe Feeniksiin ja tunnelma oli tutun lämmin. Parhaimmillaan kaikki kahvilan paikat olivat varattuina ja keskustelu vilkasta.

– Riihimäen Jouluhetki on näin saanut hyvän paikan perinteenämme. Eilenkin paikalla kävi paljon tuttuja, mutta myös uusia ihmisiä ja keskustelu oli vilkasta. Joulutortut ja glögi tekivät kauppansa, kiitteli kansanedustaja Timo Heinonen.

Riihimäen Jouluglögeilla keskustelua herätti mm. Kanta-Hämeen Keskussairaalan tulevaisuuden sunnitelmat. Heinonen totesikin, että ratkaisujen aika on vasta kun kokonaisuus on selvä.

– Strategiassa on linjattu, että niin Hämeenlinnaa kuin Riihimäkeäkin kehitetään tasavertaisesti tulevaisuuteen. Se tarkoittaa sitä, että jotku korkean osaamisen tehtävät tulee keskittää vastavuoroisesti Riihimäelle. Ennen kuin kokonaisuus on selvä niin Riihimäeltä ei minusta saa eikä pidä siirtää mitään Hämeenlinnaan, linjasi Timo Heinonen.

Heinonen muistutti, että Riihimäellä on runsaasti hyvää ja ajanmukaista sairaalatilaa ja ennen muuta osaavaa ja arvostettua henkilökuntaa. Nämä pitää tulevaisuudessakin hyödyntää täydellä teholla.

– Minusta ei ole perusteltua esittää mitään lisärakentamisia mihinkään suuntaan ennen kuin jo olemassa olevat seinät on täydellä teholla käytössä. Hämeenlinnasta on Riihimäelle sama matka kuin Riihimäeltä Hämeenlinnaan eli kulkeminen onnistuu jos on onnistuakseen kumpaankin suuntaan, muistutti Heinonen ja painotti samalla, että myös yöpäivystyksen kustannusvaikutukset tulee selvittää huolella ennen tehtyjä ratkaisuja.

Timo Heinonen uskoo, että Kanta-Hämeen keskussairaala voi olla tulevaisuudessakin arvostettu ja hyvä sairaalakokonaisuus koko Kanta-Hämeen alueella, mutta se vaatii vastuullista ja oikeita ratkaisuja koko maakunnalta.

– Omaan pussiin vetämällä ei tässä minusta mikään alue tule voittamaan. Silloin kaikki hävii.

Heinonen kertoi Riihimäellä puhuttaneen myös alivaltiosihteeri Martti Hetemäen verotyöryhmän esitykset ja paikallisista asioista myös sosiaali- ja terveydenhuollon ns. Sote-selvitystyö.

– Annetaan nyt työryhmien tehdä työ huolella ja katsotaan sitten mikä on kuntien ja seutukuntamme kannalta oikea ja paras ratkaisu, totesi Heinonen.

Riihimäen Cafe Feeniksin Jouluhetkessä esiintyi myös Tanssikoulu 1st Stepistä tutut tytöt Derya Özgün, Liljastiina Sutinen ja Vilhelmiina Virkki. Jouluhetki päätti samalla kansanedustaja Timo Heinosen jouluglögikiertueen mikä vei Heinosen joulualla Hämeenlinnaan, Riihimäelle, Lahteen, Hausjärvelle ja Lopelle.

– Kiertue oli sanoisinko suksee. Samanlainen upea tunnelma joka paikassa kuin kesällä Ben Zyskowiczin ja minun Ben ja Timo Kesäkirtueen -tapahtumissa Hämeessä. Uskoisin, että nämä saavat jatkoa, kiitteli Timo Heinonen ja toivotti kaikille hyvää joulun aikaa ja uutta vuotta 2011.

– Vuosi on ollut erinomainen. Yhteistyö on syventynyt moneen suuntaan täällä Hämeessä niin Päijät-Hämeeseen kuin Kanta-Hämeenkin erialueille ja kuntiin. Olen varma, että se on paras tie tulevaisuuttamme ajatellen. Vain yhteenhiileen puhaltamalla Häme tule pärjäämään, totesi Heinonen.

Kommentit