Hämeenlinnan glögeillä väkeä ruuhkaksi asti – Opettajankoulutuslaitoksen ja toisenasteen koulutuksen tulevaisuus puhuttu

Uutiset, maanantaina 20.12.2010

Kansanedustaja Timo Heinonen oli positiivisesti yllättynyt Jouluglögikiertueensa Hämeenlinnan visiitistä. Cafe Laurellissa järjestetty glögihetki keräsi tunnin aikana yli neljäkymmentä herkuttelijaa paikalle jouluostosten välissä ja keskustelu oli vilkasta.

– Oli iloinen yllätys. En uskaltanut odottaa ihan tällaista väenpaljoutta, vaikka vuosien saatossa väkimäärä onkin aina Hämeenlinnassa kasvanut. Tuntuu, että minut on otettu lähes omaksi ja sitä mielelläni olenkin, hymyili Timo Heinonen tilaisuuden jälkeen.

Heinonen kertoi yli puolen väestä oleen entuudestaan vieraampia ja useampi tuli lehtikirjoitusten ja vastaavien innoittamana paikalle.

– Tottakai se lämmittää mieltä, että kirjoitukseni ja puheeni on huomattu. Tänäänkin pari pariskuntaa tuli vartavasten keskustelemaan mahdollisuuksistamme pelastaa Hämeenlinnan OKL tulevaisuuteenkin ja muutama mm. nuori tuli puhumaan Hämeenlinnan suunnitelmista yhdistää lukio- ja ammattillinen koulutus samaan hallintoon. Minusta se ei ole perusteltua, kertoi Heinonen illan keskustelun aiheista.

Laurellin Glögeillä piipahti myös Heinosen opiskeluaikojen entinen naapuri Palokunnankadulta ja muutama tuttu urheilunkin puolelta.

– Rouva kertoi seuranneensa minua näistä opiskeluajoista lähtien. Kuulemma ainakin silloin osasin käyttäytyä, naureskeli Timo Heinonen ja kertoi Hämeenlinnasta jo silloin opettajaopiskelujen aikaan muodostuneen rakas kaupunki.

Timo Heinosen Glögikiertue jatkuu vielä huomenna tiistaina 21.12. klo 18-20 Riihimäellä. Cafe Feeniksissä järjestettävä perinteinen Jouluhetki päättää jouluaherruksen ja luvassa on jälleen yllätysohjelmaakin.

– Benin Strindberg lopetettiin, mutta minun strindberg voi hyvin, lähetti Heinonen terveisiä hyvälle ystävälleen Helsinkiin ja toivotti kaikki tervetulleiksi Feeniksiin.

Kommentit