Riihimäen Lukio vihittiin käyttöön Opetushallituksen pääjohtaja Timo Lankinen kehui taloa ja opetusta

Uutiset, keskiviikkona 27.08.2008

Riihimäen lukion saneeratut ja laajennetut koulutilat vihittiin käyttöön uuden lukuvuoden alkajaisiksi 27. elokuuta 2008. Koulun vihki itsekin Riihimäellä koulunsa käynyt Opetushallituksen pääjohtaja Timo Lankinen. Lankinen totesi, että koulumaailmassa on tapahtunut paljon muutoksia, mutta uudistuksia on edelleen luvassa. Riihimäen Lukion Lankinen totesi katsovan modernein tiloin ja opetuslaittein tulevaisuuteen maamme lukioiden kärjessä.

Eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Timo Heinonen osallistui myös uuden koulun vihkiäisiin ja päivän aikana muisteltiin myös menneitä.

– Itsekin olen tämän talon kasvatteja. 1994 kirjoitin täältä ylioppilaaksi ja sen jälkeen tilantarve muuttuikin räjähdysmäisesti, kun seuraavana syksynä Pohjolanrinteen Lukio sulautui Riluun, totesi Heinonen.

Lukion nykyinen rehtori Sinikka Hämäläinen kertoikin saneeraus- ja laajennustarpeen ja suunnitelmien eläneen aina tuosta syksystä asti. Suuri saneeraus lähti liikkeelle Pohjoisen koulun saneerauksella ja sen yhteyteen rakennetulla Istuinkiven liikuntasalilla. Uusi liikuntatila vapautti lukiolta kaksi vanhaa salia muuhun käyttöön.

– Aivan loistavasti vanhat salit hyödynnettiin nyt opettajainhuoneeksi ja työtiloiksi ja toinen auditorioksi. Itseasiassa auditoriossa ja monessa muussakin paikkassa oli hämmästyttävän hyvin säilynyt jotain vanhaa henkeä vaikka saneerausprosentti taisi nousta yli 80, kiitteli Timo Heinonen kiertäessään uudistunutta lukiota.

Tutustumisen yhteydessä kutsuvieraat pääsivät näkemään myös talon aivan uusinta uutta olevat sähköiset taulut ja opetusvälineet. Uudistuksen myötä lukio astuikin maamme lukioiden eturintamaan.

– Uskon, että Riihimäen Lukion vetovoima tullee vain kasvamaan. Se on tietenkin meidän maalaiskuntien lukioille kova paikka, mutta itse uskon edelleen, että voimme tulevaisuudessakin turvata lukio-opetuksen niin Lopella kuin Hausjärvelläkin, kommentoi Heinonen.

Vihkiäisjuhlassa esiintyivät lukion kuoro ja oopperaklassikoita esittäneet Mikael Hyövälti, Olli Löfberg ja Antti Kerosuo. Kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Olli Puputti.

– Rakennus- ja saneerausurakka on ollut valtava ja täytyy kyllä kiitellä talon väkeä, opettajia ja myös opiskelijoita joustavuudesta. Viime vuosi oli kuulemma töiden keskellä vielä aikalailla hurja ja edellisvuosi meni kokonaan evakossa. Mutta nyt näytti väki olevan enemmän kuin tyytyväistä ja tästä on Riihimäellä hyvä katsoa eteenpäin, totesi Heinonen juhlan jälkeen.

Kommentit