Riihimäen-Hyvinkään alueen talousalueseminaarissa keskusteltiin talousalueen tulevaisuudesta Timo Heinonen vaatii yhtenäisempää ja sitovampaa maapolitiikkaa

Uutiset, tiistaina 04.11.2008

Riihimäen ja Hyvinkään alueiden yrittäjien ja kauppakamarin yhteistyössä järjestämä talousalueseminaari järjestettiin tiistaina Hyvinkäällä. Seminaarin otsikkona oli Talousalue kasvukeskukseksi, ja seminaarin puhujina kuultiin muun muassa kuntaministeri Mari Kiviniemi, Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sekä Vantaan kaupungin kaupunkisuunnittelujohtaja sekä liikenne- ja viestintäministeriön edustaja. Lisäksi omat puheenvuoronsa käyttivät myös talousalueen yrityksistä Kone Industrial ja Joutsen Finland, sekä talousalueen kuntien päättäjät.

Kunta- ja hallintoministeri Mari Kiviniemi nosti puheenvuorossaan esille Riihimäen-Hyvinkään talousalueen valtion näkökulmasta. Hän puhui kuntien taloustilanteesta, ja totesi, että mikäli kunnat eivät nyt pärjää, ei tilanne tule helpottumaankaan tulevaisuudessa. Ministeri oli myös perehtynyt talousalueen kuntien tilanteeseen ja nosti esille myös PARAS- hankeen tulevaisuuden.

Kansanedustaja ja Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Heinonen, joka on ollut tiiviisti myös talousaluetoimikunnan toiminnassa mukana, keskittyi omassa puheenvuorossaan maapolitiikkaan. Heinonen vaatii kunnilta yhteistyötä ja tulevaisuuteen katsovaa otetta maapolitiikkaan, esimerkiksi Riihimäen ja Hyvinkään välisen radanvarsitien kaavoituksen suunnittelussa. Myös muualla talousalueella täytyisi Heinosen mukaan katsoa oman kunnan rajojen ulkopuolelle, jotta kaavoituspäätöksiä tehtäessä voitaisiin nähdä talousalue kokonaisuutena.

– Olen vakuuttunut, että alueemme kasvaa yhteen. Nyt olisi oikea aika vaikuttaa siihen onko tämä kasvu suunnitelmallista ja hallittua vai tapahtuuko se tietyllä tavalla vapaassa pudotuksessa. Samaan aikaan voitaisiin aidosti miettiä mm. päivähoito- ja peruskoulupalveluita laaja-alaisemmin yli kuntarajojen, pohti Timo Heinonen esityksessään.

– Kyse on nimenomaan kasvusta ja alueemme vetovoimasta. Ja samalla palveluista ja niiden turvaamisesta. Yksin ei alueemme kunnat tule tässä onnistumaan.

Kommentit