Räyskälän Purjelennon PM-kisat 2005 – Avajaissanat

Kynästä, maanantaina 21.11.2005

Hyvät kilpailijat, kilpailun toimihenkilöt, arvoisat kutsuvieraat, Hyvät naiset ja herrat.

Minulla on ilo Lopen kunnan puolesta toivottaa teidät tervetulleiksi Suomeen, Lopelle ja Räyskälään.

Lopen Räyskälä on ehkä tunneituin kuntamme paikka – ennenkaikkea ilmailijoiden keskuudessa. Meillä on ollut ilo isännöidä ennen tätä vuonna 1982 Purjelennon Maailmanmestaruuskilpailuja, 1990-luvulla edellisen kerran Euroopan mestaruuskilpailuja ja useita eri kertoja maamme mestaruuskilpailuja. Suurien kilpailujen lisäksi Räyskälä on vilkas ilmailu-urheilun keskus ja koulutuspaikka joka vuosi ja toiminta on kehittynyt koko ajan monipuolisemmaksi. Räyskälän merkitys kunnallemme on siis merkittävä niin taloudellisesti kuin ennen kaikkea imagollisesti. Me olemme Lopella ylpeitä kentästämme.

Uskon, että Loppi pystyy tarjoamaan kilpailullenne upeat puitteet. Kuntamme yli 300 järveä ja lampea, upeat metsäalueet ja kauniit kylät – tarjoavat varmasti ihasteltavaa taivaalla lentäessänne – silloin kun kilpailutilanne antaa siihen aikaa. Upea luontomme antaa teille myös mahdollisuuden rentoutua ja keskittytä kilpailuihin parhaalla mahdollisella tavalla. Näin uskon.

Lisäksi kuntakeskuksemme sijaitsee vain noin 20 minuutin päässä kentästä ja sieltä löytyy laajat ja monipuoliset kauppa-ja ravintolapalvelut käyttöönne iltaisin ja välipäivinä. Paikalliset ihmiset mielellään auttavat teitä löytämään tarvitsemanne palvelut ja viihtymään kunnassamme läpi koko kilpailujen ajan.

Haluan vielä toivottaa teidät tervetulleiksi Lopelle myös vapaa-ajallanne. Räyskälän purjelentokenttä palvelee teitä aina, kunnastamme löytyy kesämökkejä upeiden ja puhtaiden järvien rannoilta vuokralle ja myös pääkaupunkimme Helsingin palvelut ja lentokenttä on vain vajaan tunnin matkan päässä. Uskon, että viihtyisitte Lopella myös silloinkin.

Nyt Teillä on edessä tiukka ja kova taistelu mestaruuksista. Toivon ja uskon, että kilpailu on reilua ja rehtiä ja parhaat voittakoon. Toivon lisäksi, että Loppi ja Lopen Räyskälä jättää teille jälleen joukon upeita muistoja. Vielä kerran tervetuloa Lopelle – Viihtykää kunnassamme!

Kommentit