Ravintolapäivää, kunnon haukkuja ja huutokauppaa

Blogi, lauantaina 21.05.2016

Tänään oli hieman erilainen päivä kalenterissani. Kaunis auringonpaiste herätti mökin makkarissa ja sitten suunnaksi Riihimäki ja Ravintolapäivä. Riihimäen Kokoomusnuorten uudeksi puheenjohtajaksi nousi tänä vuonna Riihimäen nuorin valtuutettu Derya Özgün ja hän onkin puhaltanut uutta tuulta toimintaan. Uusia jäseniä on liittynyt Riihimäen Kokoomusnuoriin hienosti ja yhdistys on jälleen vanhojen vuosien tapaan aktiivinen, toimiva ja vaikuttavakin. Lappeenrannan puoluekokoukseenkin yhdistyksestä lähtee yhteensä peräti neljä nuorta. Mutta tänään pidimme Kokoomusnuorten kanssa Hämeenkadulla. Kakkukahvilassamme riitti herkkuja ja kävijöitäkin koko aurinkoisen kevätpäivän. Nuorten kanssa oli jälleen kiva puuhastella ja itseasiassa samat nuoret järjestivät kakkukahvilan myös vuosi sitten syntymäpäivienikin kunniaksi. Hienoja juttuja ja nuoria.

13241206_10154223131961670_5429804598305533959_n

Riihimäen Kokoomusnuorten kanssa järjestimme tänään Ravintolapäivän Kakkukahvilan Riihimäellä. Derya Özgün on puhaltunut kokoomusnuoriimme hienosti uutta tuulta ja virtaa. Kuvassa Deryan kanssa myymässä Lilli Lindblom ja Jessica Sonko.

Kakunpalat ja piirakat tänään hyvin kaupaksi ja monta mukavaa keskustelua niin Riihimäen seudun asioista kuin yhteisen puolueemme Kokoomuksenkin asioista. Ja totta kai myös puoluekokouksemme puhutti ja uuden puheenjohtajan valinta. Vahvistusta sai tiedot siitä, että olemme kokoomuksena menettäneet monen luottamuksen ja sen korjaamiseksi tarvitaan nyt muutoksia. Pitää saada puolueemme sellaiseen asentoon, että siihen luottavat ennen muuta suomalaiset, mutta myös muut puolueet ja yhteiskunnan toimijat.

 

Tassuttelijat puuhaavat koirapuistoa Lopelle

13254094_10154223355756670_6907353664865975486_n

Lopen Tassuttelijoilla hieno koiratapahtuma Isokorkeen kentällä. Sain kunnia arvostella lasten koirakisan. Nyt vain koirapuistoa rakentamaan ja lupasin itsekin hieman sitä sponsoroida.

Riihimäeltä piipahdin vieraaksi sitten Lopen Tassuttelijoiden eli uuden loppilaisen koirayhdistyksen MatchShowhun. Olin lupautunut mukaan tuomariksi lasten leikkimiseen koirakisaan. Tapahtumalla kerättiin varoja Lopelle suunnitellun koirapuiston rakentamiseen. Aikanaan siitä teimme myös valtuustoaloitteen ja toivottavasti nyt koiraihmisten ja kunnan yhteistyöllä puisto saadaan aikaiseksi. Vaikka tuntuukin helpolla siltä, että mitä 13260055_10154223355776670_4445691327352343640_n maalaiskunnassa koirapuistolla tekee niin pitää muistaa, että koiran juoksuttaminen irti on ison osan vuotta kiellettyä mm. lintujen ja eläintenkin pesintäajan. Ja silloinkin on hyvä saada koiratkin liikkeelle muutenkinkin kuin narunpäässä lenkille. Itseltäni siis täysi tuki ja apu koirapuiston rakentamiselle. Ja lupasin myös hieman taloudellisestikin sponsoroida koirapuiston rakentamista. Uskoisin, että löydämme kunnan mailta kivan paikan puistolle. Itse toivon, että mielellään esimerkiksi koulukeskuksen läheltä Isokorkeen alueelta.  Katsotaan.

Mutta kunnon haukkuja sain taas – onneksi vain koirilta 🙂

Lueskelin tuossa myös, että Lopen Frisbeegolf -rata laajenee ja saa jatkoa yhdeksällä lisäväylällä. Lopen Laakan rakentaman Isokorkeen laajennuksen rahoituspäätös hyväksyttiin Ely-keskuksessa ja Pasi Koivun on tarkoitus suunnitelmma toinen puolikas radalle. Talkoolaisia ja tekijöitä siis tarvitaan radan laajennuksen tekemiseen ja kunnostamiseen! Radasta lisätietoa löytyy Facebookista: Lopen Frisbeegolf.

Tässä vielä yksi Lopen Tassuttelijoilta saamani kuva koiratapahtumasta. Kiitos Jaana Koivukoskelle ja kaikille tekijöille! Teette hienoa ja arvosta työtä.

Tässä vielä yksi Lopen Tassuttelijoilta saamani kuva koiratapahtumasta. Kiitos Jaana Koivukoskelle ja kaikille tekijöille! Teette hienoa ja arvosta työtä.

Illansuun käytin sitten meklarin nuijan varressa. Lupauduin huutokauppakeisariksi yhden vanhan talon jäämistön huutokauppaan ja tänään myimmekin vanhan talon ja sen edesmenneiden asukkaisen irtaimiston uuteen käyttöön. Kun kaikki ei perillisten koteihin mahtuneet niin oli hieno juttu, että tavaraa ei laitettu kaatopaikalle tai kokkoon vaan myytiin pikkusummilla uusiin koteihin. Vanhat tavarat saivat uudet kodit.

Suomen välieräpeliä siis jouduin tänään jännittämään vain huutokauppayleisön väliaikatietojen kautta. Upea voitto kisaisäntä Venäjästä ja huomenna sitten finaali. Nyt kello 20.27 ja juuri vasta mökille takaisin. Mökkitien varressa oli hurja kolari kun nuorten ajama auto oli osunut toisen auton nokkaan ja sinkoutunut siitä katolleen ojaan. Onneksi nuoria eikä toisenkaan auton kuljettajaa pahasti sattunut. Niskat hieman kovilla ja järkytystä, mutta onneksi ei vakavampaa. Anteeksiantamaton kolari. En sano muuta.

 

Kommentit