Ravien Riihimäki Grand Prix teki upean paluun – ”Riihimäen seudun yhteiseksi suurtapahtumaksi”

Uutiset, maanantaina 10.06.2013

Ravien legenda Riihimäki Grand Prix teki näyttävän paluun 21 vuoden tauon jälkeen. Riihimäen ravikesän päätapahtuma keräsi heti lähes 2000 ravien ystävää ja päälähtö tarjosikin hyvää menoa. Ravien vakiovieraisiin lukeutuva kansanedustaja Timo Heinonen nautiskeli päivästä ja toivoin GP-viikonlopulle jatkoa.

– Uskon, että tällaiselle kesäravien ykköstapahtumalle on varmasti tilausta. Tätä voisi hyvin kehittää koko seutukunnan tai maakunnankin ykkösravitapahtuma ja sitä kautta saada kokoon vieläkin kovempi tapahtuma, pohti Timo Heinonen kotimatkaltaan Riihimäeltä Lopelle.

Vuonna 1973 alkunsa saaneen kisan voitti ensimmäisenä Einari Vidgren. Sen jälkeen GP ajettiin aina vuoteen 1992 asti ja kunniataulukosta löytyy ohjastajina sellaisia nimiä kuin Jorma Kontio, Pekka Korpi ja viimeisenä voittajana Vokkerin-Tähdellä Antti Teivainen.

Väkeä kilpailu veti vuosittain noin 4000 ja ennätysyleisö oli Riihimäen Raviradalla vuonna 1977. Silloin 5 500 katsojaa todisti Heikki Korven ja Charme Asserdalin menoa. Historian kirjoissa kerrotaan myös vuodesta 1981, kun kilpailua tähditti Jorma Kontio Einari Vidgrenin Barbo Assassinilla. Ne oli Riihimäki Grand Prix huippuvuosia. Vuonna 1980 alkoi Finlandia-ajo ja sitten vuonna 1981 St. Michel. Ne osaltaan ottivat ykkösravien viittaa itselleen.

– Ei näiden suurten tapahtumien kanssa pysty kilpailemaan. Tai pystyy hyvässä kesätunnelmassa ja rennossa meiningissä. Mutta Riihimäki GP:stä voisikin hyvin rakentaa kesäravien tähtitapahtuman ja kerätä sellaisen voittopotin, että viivalle saataisiin kovia hevosia myös Suomenhevoslähtöihin, pohti Heinonen ja ehdotti, että mukaan haastettaisiin talousalueen yritykset entistä laajemmin.

Heinonen kertoi pelaavansa raveissa säännöllisesti, mutta vain kohtuuden nimissä. Tälläkin kertaa Toto-lappuja oli taskussa useampikin.

– Nyt ei tullut kuin kokemusta, hymyili Heinonen ja totesi, että rahat menivät kuitenkin hyvään tarkoitukseen hevos- ja ravipuolen kehittämiseen.

Ravikesän kohokohta on heinäkuun lopussa ajettavat Kuninkuusravit. Sitä ennen ykköshevosia on mahdollisuus nähdä jo tulevana viikonloppuna Kouvolassa.

– Kouvolaan on tarkoitus lähteä katsomaan Hurja-Eron juoksua finaalissa. Eero on ollut Jari Nylundin kanssa kovassa iskussa ja jos kaikki menee hyvin niin Kuopiostakin on lupa odottaa hyvää, pohti Heinonen oman kotikuntansa Lopen ylpeyden aiheen menoa.

Kommentit