Rallin pääkaupungissa Jyväskylässä juhlitaan – Loppuumyyty sali juhliin upeaa motorsportvuotta

Blogi, lauantaina 09.01.2016

Tänään meillä motorsportväellä on perinteinen juhlapäivä. Monissa gaaloissa on aika-ajoin hiljaisempia vuosia ilman kansaivälistä menestystä, mutta meillä ei ole sellaista ongelmaa ollut. Motorsportissa on ollut joko runsauden pulaa tai vähintäänkin valinnan vaikeutta. Monena vuonna maailmanmestareita on ollut jonossa kisaamassa Vuoden Moottoriurheilijan arvokkaasta palkinnosta ja tänäkin vuonna palkinnon pokkaamiseen tarvitaan varmasti MM-mitalia.

Mika Mäen upea tunnelmakuva vuoden 2015 Gaalasta.

Mika Mäen upea tunnelmakuva vuoden 2015 Gaalasta.

Illalla Mestareiden Illassa palkitaan yhteensä lähes 200 moottoriurheilijaa. Alkuillasta, ennen varsinaista gaalaa kokoonnmme Paviljongilla FIA:n rallicrossin MM- ja EM-sarjojen palkintojenjakotilaisuuteen. Upea juhlallisuus, FIA:n palkintojenjako, järjestetään nyt ensimmäistä kertaa meillä Suomessa.

Ilta huipentuu sitten tavoitelluimman tittelin, Vuoden Autourheilijan, valintaan. Virallisia vuoden Autourheilijaehdokkaita ovat tänä vuonna rallin MM-sarjan hopeamitalisti Jari-Matti Latvala, kestävyysajon MM-sarjan hopeamitalisti Toni Vilander ja kiihdytysajon EM-sarjan hopeamitalisti Anita Mäkelä. Mutta myös maailman paras rallikansakin eli yleisö on päässyt valitsemaan Vuoden Autourheilijan useasta eri ehdokkaasta, ja äänestyksen tulos julkistetaan Vuoden Autourheilijan valinnan yhteydessä.

Itseasiassa varmaan aika harvan lajin palkintogaala on myöskään loppuumyyty. Mestareiden ilta on vaikka paikkaan mahtuukin 1500 juhlijaa. Huikea juhla tulossa ja sehän sopii meille. Muistellaan päättyneen kauden upeita hetkiä niin penkalla rallia jännittämässä kuin auton kyydissäkin kisaamassa. Ja totta kai meitä tapahtumien tekijöitä ja talkoolaisiakin kiitetään ja muistetaan. Oikein jo odotankin taas, että selostamaan pääsee.

Mutta tänään juhlitaan ystävien kanssa. Motorsportväen juhlapäivä.

 

Kommentit