Rajaliikenne vilkastuu Vaalimaalla – Venäläisten lomamatkat käyvät nyt Suomen kautta Eurooppaan

Blogi, torstaina 22.09.2022

Kuvakaappaus 22.9.2022 raja-aseman liikennekamerasta

Iltalehti julkaisi aamulla 22.9.2022 tieliikennekamerakuvaa Suomen ja Venäjän väliseltä raja-asemalta Vaalimaalta. Pitkä autojono vie vain toiseen suuntaan. Venäjältä tulee autoletka Suomen rajan yli ja näin maamme toimii porttina Eurooppaan. Suomen toiminta aiheuttaa laajenevaa närästystä ja pettymystä muissa EU-maissa, jotka ovat jo päättäneet estää venäläisten loma- ja juhlintamatkat maihinsa. Nyt venäläiset käyttävät maamme hallituksen sinisilmäisyyttä hyväkseen ja kiertävät näin muiden maiden päätöksiä ja samalla myös EU:n pakotteita.

Twitterissä Kaakkois-Suomen Rajavartiosta kertoi, että…

”Rajaliikenne vilkastui yön aikana Kaakkois-Suomen rajavartioston rajanylityspaikoilla ja oli normaalia vilkkaampaa maahan-saapuvan liikenteen osalta. Myös aamun saapuva rajaliikenne on jatkunut vilkkaana.”

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti totesi Ylen A-Studiossa tällä viikolla, että turistiviisumeiden myöntäminen venäläisille olisi mahdollista lopettaa kokonaan poliittisella päätöksellä. Tämä päätös tulisi siis tehdä Marinin hallituksen valtioneuvostossa SDP:n ja Keskustan johdolla. Nyt kysymys kuuluukin, että miksi pääministeri Sanna Marin (sd.) ja ministeri Annika Saarikko (kesk.) eivät halua tätä päätöstä tehdä? Ja päinvastoin haluavat ja sallivat venäläisvirran jatkuvan maamme rajan yli Suomeen ja tätä kautta muualle Eurooppaan?

Eilen jo myös keskustan kansanedustajat vaativat rajan sulkemista, mutta nämä vetoomukset on opposition vetoomusten tapaan menneet hallituksessa kuuroille korville. Muutosta ei ole haluttu tehdä ja tilanne on sellainen, että pian ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä varmistamaan maamme turvallisuutta sitten varsin poikkeuksellisin keinoin – tällöin minusta tulee harkita välikysymyksen tekemistä Marinin hallitukselle ja osoittaa eduskunnan epäluottamus valitulle avoimien ovien politiikalle.

Me olemme, kuten olen lukuisat kerrat aiemminkin todennut, nyt EU:n heikoin lenkki ja pakotteiden porsaanreikä. Eikä tämä ole maallemme kunniaksi.

….

Kello 22.15 ja pitkä päivä paketissa. Eduskunnassa kokousten päivä ja vielä sitten kyselytunti. Mitään selvyyttä rajan sulkemiseen ei tullut vaan kaikki jäi vain kauniiden ja kovien puheiden varaan. Päätöstä Marinin hallitus ei edelleenkään ole halunnut tehdä. Virta siis Venäjän rajan yli jatkuu ja näyttää vaan vilkastuvan. Kukaan ei enää varmastikaan tiedä ketä kaikkia ja millaisilla taustoilla sieltä rajan yli tulee ja kuinka monilla esimerkiksi myös hyökkäyssodan tekoja harteillaan Ukrainasta? No me lisäämme painetta ja emme anna periksi. Turvallisuuden kanssa ei tällaista leikkimistä ja poliittista kinastelua hallituksen sisällä saisi tapahtua tai sallia.

Illalla vielä kävimme Ilkka Lipsasen eli itse Danny 80-vuotisjuhlissa Benin kanssa. Myös kulttuuriministeri Petri Honkonen oli kunnioittamassa lagendan pitkää uraa ja täytyy kyllä sanoa, että aikamoisen porukan olikin Iso D saanut liikkeelle. Legenda ja ura siis jatkuu. Onnea vielä tätäkin kautta!

 

 

Kommentit