Pyeongchangin olympialaisiin – Voisiko mitalisaaliimme olla 8-10 jalometallista?

Blogi, lauantaina 10.02.2018

Talviolympialaisista on yleensä tullut meille hyvin mitaleja. Varsinkin, jos arvometallien määrä on suhteutettu väkilukuumme ja maamme kokoon. Näin uskon, itse käyvän myös nyt Etelä-Koreassa.

Mitalimäärämme voi Pyeongchangin olympialaisista olla hyvinkin jopa kymmenen. Ja tässä omaa veikkaustani suomalaisista olympiamitalisteistä. Ampumahiihdosta Kaisa Mäkäräinen tuo hyvin suurella todennäköisyydellä mitalin jos ei useammankin. Kaisa lukeutuu naisten ampumahiihdossa mitalisuosikkeihin kaikilla matkoilla, vaikka nyt hieman epävarmuutta onkin ollut ilmassa. Hiihtovauhdissa ei kuitenkaan ole ongelmaa ja jos ammunta onnistuu niin kaulaan voidaan ripustaa useampikin mitali ja aina myös se arvokkain kultainenkin.

Lumilautailusta uskon Enni Rukajärven menestykseen. Olympiahopea Sotshista saanee siis seuraa ja Ennilläkin mahdollisuudet jopa mitaliin kummassakin lajissaan. X-Gamesin menestys enteilee siis hyvää. Ja Ennin kanssa lumilautailun puolelta mitalin voi hyvinkin tuoda myös Roope Tonteri. Slopestyle-voitto maailmancupista avasi kauden hyvin Big Airissakin kaiken mennessä saumaa jopa mitaleille. Parhaillaan toki tällä kaudella BigAirissa ”vasta” kuudentena, mutta sisulla mitaleille?

Maastohiihdossa mitaleihin uskon myös. Ristomatti Hakola onnistuessaan on sprintissä mitalitaistossa ja Hakola hiihtänee myös Koreassa kahdessa viestijoukkueessamme. Krista Pärmäkoski on sitten kirkkain mitalitoivomme. Kristalla mahdollisuudet periaatteessa jopa kuuteenkin mitaliin ja hyvinkin realistiset ainakin kolmeen tai neljään mitaliin. Toivottavasti viimeistely ja kuntohuippu vain kohdalla.

Hiihtopuolelta mitalia voidaan odottaa myös Iivo Niskaselta. Kuninkuusmatkalla 50 km olisi hieno juhlia Olympiakultaa ja siihen Iivolla nyt kaikki mahdollisuudet. Iivo mukana myös ainakin yhdessä viestissä ja sprintissä.

Yhdistetyssä mitalia voidaan odottaa Eero Hirvoselta ja myös Ilkka Herolalta. Jos Herollalla hyppy kulkee niin ladulta ei mitalimenestyskään jää kiinni. Hirvonenkin kovalla tsempillä voi olla mitalitaistossa ja samalla apinan raivolla myös yhdistetyn joukkuekisasta voisi tulla mitali Suomeen.

Pikaluistelussa mitalitoiveemme on Mika Poutalan harteilla. 500 metrin kärkikahinassa ehdottomasti ja tällä kaudella tullut ensimmäinen arvokisamitali voi hyvinkin saada seurakseen olympiamitalinkin.

Ja totta kai joukkuelajeista on lupa odottaa hyvää tulosta. Jääkiekossa mitalitoivoa on hyvinkin ja myös naistenkin puolella. Miehet taistelee jopa kullasta ja naiset vähintään pronssista.

Itse suuntaan Etelä-Koreaan työmatkalle ensi viikon sunnuntaina. Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtajana edessä mielenkiintoinen matka nyt talvikisoihin. Mutta sitä ennen jo jaossa monet mitalit ja toivottavasti meidän mitalitili aukeaa mahdollisimman pian. Se varmasti pudottaisi menestyspaineet harteilta ja loisi lisää tsemppiä vielä omiin kisasuorituksiinsa lähteville. Taidolla ja sisulla!

Tänään kotikunnassa Lopellakin talviurheillaan. Talviklassikko ulkojäillämme luvassa kun Lopen Lätkän joukkueet ottavat toisistaan mittaan. Hauska päästä jälleen kotikaukalolle.

 

Kommentit