Hämeen Yrittäjägaala: Muurausliike Sami Vanne palkittiin Hämeen maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla

Blogi, lauantaina 10.02.2018

Tänään oli jälleen se päivä kun meillä Hämeessä juhlittiin maakunnallisesti yrittäjiä. Paikallisten yrittäjäjuhlien jälkeen uusi vuosi alkaa aina maakunnallisella Hämeen Yrittäjägaalalla ja niin tänäkin vuonna. Nyt kokoonnuimme suurella porukalla ympäri Hämeen Verkatehtaalle.

Oma yritykseni jo yli 15-vuotias ja aktiivisessa toiminnassa edelleen ja pitkään siis näissäkin juhlissa työntekemisen välissä tullut käytyä. Ja tätä kautta valtavasti tullut hyviä ystäviä ja kavereita ympäri maakunnan ja joka kerta näissä gaaloissa tapaa myös uusia tekijöitä. Niin tänäänkin ja monta mukana keskustelua ja myös muutamia yritysvierailukutsujakin. Edelleen olen jokaiselle kuukaudelle yrittänyt aina varata muutaman yritysvierailupäivän ja kevät alkaa ollakin aika hyvin jo täynnä, mutta kyllä sinne aina jotain vielä mahtumaan saadaan eli kutsua saa.

Illan gaalassa palkittiin ja muistettiin vuoden maakunnallisen yrittäjän lisäksi myös eri paikallisyhdistysten vuoden yrittäjiä ja myös yrityksiä jotka ovat menestyneet hyvin vientimarkkinoilla. Hienoja menestystarinoita Hämeemme täynnä ja aina jonkun ison muutos on synnyttänyt nipun pieniä ja kasvavia huippuyrityksiä. Näistä paljon esimerkkejä mm. Forssan seudulla minne Finlaysonin, Kohon ja Helkaman perustoille on syntynyt monia uusia kasvu- ja vientiyrityksiä.

Vuoden maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla gaalan huipennuksena palkittiin hausjärveläinen maanlaajuiseksi jo kasvanut Muurausliike Sami Vanne oy:n Sami, Toni ja Jesse Vanne. Yrityksessä ovat mukana myös vaimo Pia sekä Jimmy ja Jerry Vanne.

Sami Vanne perusti yrityksen 1990-luvun pahimman laman jälkimainingeissa ja sen jälkeen yritys on kasvanut nyt jo keskimäärin 120 muuraria työllistäväksi yritykseksi

Muurausliike Sami Vanne toimii vahvasti sydämellä. Yrittäjä kertoi Verkatehtaalla kiitospuheessaan halunneen mukaan tekemään uutta Lastensairaalaa ja se varmistettiin tekemällä tarkoituksella normaalia edullisempi tarjous. Lastensairaalan lisäksi Vanne kertoi yrityksen halunneen myös mukaan tekemään Olympiastadionin peruskorjausta ja kun sinnekin haluttiin tekemään kulttuurityötä niin tarjouskilpailussa se otettiin huomioon. Uskomatonta ja hienoa yrittäjyyttä ja halua tehdä hyvää. Toisaalta yritys ei myöskään ole koskaan palkannut ulkomaalaisia työntekijöitä, vaan Sami Vanne on halunnut työllistää suomalaisnuoria ja siirtää ammattitaitoa mestari-kisälli -otteella sukupolvelta toiselle.

Nykyisin Muurausliike Vanne tekee pääasiassa isojen toimitilojen kuten sairaaloiden, koulujen, liike- ja palvelukeskusten väliseinien muuraksia. Julkisivumuurausten osuus on viidennes kaikista urakoista. Päättyneenä vuonna yrityksen liikevaihto oli 14,5 miljoonaa euroa ja sen 114 työntekijää työskenteli 175 työkohteessa ja muurasi yhteensä 163 000 neliömetriä hienoa suomalaista tiiliseinää.

Eipä olisi jälleen paremmin voinut valinta kohdalleen osua. Onnea paljon ja menestystä jatkoon!

….

Lopen Talviklassikko on aina talven odotettu 

Tänään päivään mahtui myös junnusalibandyä ja jääkiekon Lopen Talviklassikkokin. Lopen Lätkä vanhat pojat pelasivat kotikaukalossa näytöspelin ja täytyy myöntää, että mieleen tuli monia hienoja muistoja niin Lätkän kuin LHL:n eli Loppi Hockey Leaguenkin ajoilta. Nuoruusmuistoja.

Elmolassa samaan aikaan koko päivän lasten salibandyä ja vauhtia piisasikin. Tilantarve sisäurheilulle Lopella kovassa kasvussa ja nyt olemmekin päättäneet rakentaa Lopelle Elmolan rinnalle uuden urheilun monitoimihallin. Halliin tulossa tilat huippusalibandyn ja muun palloilun lisäksi myös kuntosalille, painille, yleisurheilun juoksusuoralle ja toivottavasti saamme mukaan myös jumpan ja tanssin uudet salitilat. Meidän tavoite, että halli saataisiin rakenteille mahdollisimman pian kuitenkin viimeistään vuonna 2020. Nämä niitä panostuksia lasten ja nuorten ja muidenkin liikuntaan mitä olen usein täälläkin kirjoitellut. Ei siis pelkkiä puheita ja kirjoituksia vaan myös tekoja. Vierivät kivet eivät sammaloidu!

Huomenna laskiaissunnuntai ja silloin tarkoitus liikkua ulkona ja nauttia mitä parhaimmasta talvisäästä. Tapahtumiakin tarjolla monessa paikassa eli lähdetäänpä liikkeelle koko perheen voimilla! Lähtekää tekin!

 

 

Kommentit