Puoluekokouskiertue jatkui Joensuussa

Uutiset, lauantaina 10.05.2008

Kokoomuksen kesäkuun Tampereen Puoluekokouskiertue laskeutui lauantaina 10. toukokuuta varhain aamulla Joensuuhun. Puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokkaista Ulla Karvo ja puolueen varapuheenjohtajaehdokkaista Timo Heinonen, Sampsa Kataja ja Arto Satonen suuntasivat aamukoneella Aulikki Sihvosen kotipiiriin. Lauantaiaamun paneelissa käytiin vilkas keskustelu pohjois-karjalalaisten kanssa puolueen tulevaisuudesta ja valtakunnan politiikasta ja samalla matkalla kansanedustajat saivat tietoiskun maakunnan asioihin.

– Tänään oli joo todellakin aikainen herätys. Viiden jälkeen ylös ja aamu koneella Joensuuhun. Vaikka olimmekin aamuvarhaisella liikkeellä niin reissu oli onnistunut. Hyvää keskustelua ja hyviä kysymyksiä tulevaisuudesta ja myös maakuntaliiton tietoisku aamupalalla oli antoisa, totesi kansanedustaja Timo Heinonen ehdittyään jo viikonlopun viettoon.

Pohjois-Karjalassa keskustelussa esille nousi tutut aiheet mm. se miten puolue pidetään maan suurimpana tulevaisuudessakin, mutta myös alueen oma politiikka ja rakennemuutoksen aiheuttamat harmaat hiukset.

– On totta, että aluetta on kohdeltu aika kovaa. Perloksen tapahtumat on hyvin muistissa ja näkyvät edelleen alueen työllisyysluvuissa. Mutta se oli merkillepantavaa, että periksi ei ole annettu ja katse oli tiukasti tulevaisuudessa. Itse nostin tärkeänä esille luonnollisesti koulutuksen ja sen suomat mahdollisuudet alueen tulevaisuuden kannalta. Erityisesti nyt on syytä panostaa aikuiskoulutukseen sekä oppisopimus- ja täydennyskoulutukseen, kertoi Heinonen puheistaan Joensuussa.

Kokoomuksen puoluekokouskiertue jatkuu lauantaina 17.5. Helsingissä Puoluevaltuuston yhteydessä ja tämän jälkeen ohjelmassa on Turku ja Kotka.

– Itse teen vielä tässä varsinaisen kiertueen rinnalla myös omia vierailuja kutsujen mukaan eri piireihin. Ensi viikolla tiistaina esimerkiksi menen illalla Jyväskylään, kertoi Heinonen ja totesi olevansa valmis edelleen etsimään kalenteristaan aikaa eri paikkojen vierailuille.

– Ei muuta kuin soitto tai sähköpostia tulemaan niin katsotaan sopiva aika, lupasi Heinonen.

Kommentit