Politiikan Värisuora taas liikkeellä – Politiikassa tehdään parhaat tulokset aina yhteistyöllä ja ylipuoluerajojen

Blogi, maanantaina 31.10.2022

Politiikan Värisuora!

Se on jo käsite ja sen takana siis meidän tuttu kolmikko eli kanssani Tarja Filatov (sd.) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas.). Aikanaan mukana oli myös vihreistä Kirsi Ojansuu ja taisi joskus olla keskustasta Risto Autiokin, mutta lopulta värisuoraksi muodostui tämä meidän tuttu kolmikkomme. Politiikan Värisuora -tilaisuuksia olemme järjestäneet kymmeniä ja yleensä tapana on ollut kiertää kaikki kolme Kanta-Hämeen kaupunkia tai sitten Päijät-Hämeen kaupungit, mutta joskus olemme kokoontuneet myös maalaiskunnissa ja myös etänä Facebook-lähetyksissäkin. Niitä pääasiassa korona aikana, kun live-kohtaamisia ei voinut ja saanut järjestää, mutta olemme toki pohtineet, että aina silloin tällöin voisimme eduskunnasta myös näitä Etä-Politiikan Värisuoriakin tehdä. Osa tykkää niistä ja onhan niihin toki osan helpompi myös esimerkiksi pitkän matkankin takaa osallistua. Katsotaan jos tässä marraskuulla vaikka yhden etäistunnon vielä Tarjan ja AK:n kanssa vaikka pitäisimme.

Kierros alkoi tällä kertaa Hämeenlinnasta ja sitten sieltä jatkoimme Forssaan ja tällä kertaa illansuun kahvihetken pidimme sitten Riihimäellä. Ajat aina hieman vaikuttaa siihen miten väkeä paikalle tulee, mutta joskus paras tilaisuus on ollut aamukahvit ja joskus töiden jälkeinen afterwork-tilaisuus ja kyllä päiväkahveillekin yleensä aina seuraa olemme saaneet. Niin tälläkin kertaa ja hyviä keskusteluja kaikissa. Itseasiassa tänään joka paikassa erinomaisen hyvin väkeä mukana ja penkit illalla Riihimäellä Laurellilla jo loppuivatkin. Mutta pärjättiin ja vilkasta keskustelua saimme aikaan.

Kierroksella kaikissa oli samoja teemoja mukana, mutta myös hieman paikallisiakin painotuksia. Sellaisia yhteisiä olivat sote ja hyvinvointialueiden aloitus ja tulevaisuus, talous ja velkaantuminen, työllisyys ja laajasti eri koulutusaiheet ja myös laajemminkin lähenevät kuntavaalit. Lisäksi varsinkin Riihimäellä ja Hämeenlinnassa puhuttivat pääradan tulevaisuus ja Marinin hallituksen metsäratapuuhastelu ja Forssassa myös tiestö- ja liikenneaiheet ja turvallisuuskin. Myös metsien ennallistamisasetus oli useammankin kerran ns. kuumana perunana päivän kierroksella ja hieman eri kulmista niin Forssassa kuin Riihimäelläkin.

Erittäin hieno päivä jälleen ja on mukava aina huomata, kuinka yhteistyötä voidaan tehdä ylipuoluerajojenkin, vaikka jostain aina erimieltä olemmekin. Lämmin kiitos siis kaikille kahville poikenneille ja iso kiitos myös Tarjalle ja AK:lle!

Me tulemme taas!

Ja olihan meillä tänään aamusta jo myös soten OmaHämeen hallituksenkin kokous Riihimäellä ja sitä ennen kävimme Tarja Filatovin kanssa myös Riihimäen rautatieasemalla antamassa TV-haastattelut päärata vs. metsärata -tilanteesta. Minun vastaus Suomirata Oy:n metsäratatilanteeseen oli selvä ja yksiselitteinen: Haudattava.

Huomenna Hyrialle ja sitten Hämeenlinnan kuukausimarkkinoille. Eduskunnassa ei siis tällä viikolla istuntoja ja syystauon ajattelin käyttää tehokkaasti Hämeen hyväksi.

 

 

 

 

 

 

Kommentit