Petteri Orpo yllätyskahveilla Lopella ja Riihimäellä – Kahviseuraa riitti ja juttuakin

Blogi, sunnuntaina 30.10.2022

Eilen vietimme hienon Hämeen juhlapäivän. Päivä huipentui puolueemme puheenjohtajan Petteri Orpon kanssa loppuumyydyssä Vanajanlinnassa Hämeen Kokoomuksen 100-vuotisjuhliin. Oikeastaan voisi sanoa, että melkeinpä jo 100+ -juhliin sillä koronavihulainen näitäkin juhlia eteenpäin työnsi. Mutta eilen pääsimme juhlimaan ja teimmekin sen arvokkuudella ja menneitä sukupolvia kiittäen ja muistaen. Mutta Kokoomustyössä katse on kuitenkin aina tiukasti tulevaisuudessa ja se näkyi myös eilisessäkin juhlassamme.

Kokoomus ei tyydy eikä hyydy.

Hämeen Kokoomuksen 100-vuotisjuhliin upeaa tunnelmaa toivat myös Iiro Viinasen ja Ritva Vastamäen muistelot omilta kansanedustaja-ajoiltaan ja myös lukuisat mukavat kahdenkeskisetkin keskustelut. Hienoja kohtaamisia ja muistoja vuosien varsilta ja kiitoksia puolin ja toisin, mutta myös ihan uusiakin ensikerran kohtaamisia. Tämä on juuri kokoomuksessa parasta ja meitä yhdistää ne samat arvot, mitkä saivat isoäitimme ja -isämme liikkeelle jo yli sata vuotta sitten.

Mutta Häme-päivämme piti sisällä myös paljon muutakin. Petteri tuli jo aamusta Hämeeseen vieraaksi ja teimme sellaisen mukavan työntäyteisenkin päivän Lopella ja Riihimäellä. Ensin tutustuimme Lopen Ampumaurheilukeskukseen ja sen kehittämishankkeisiin ja pääsimme myös ampumaan hyvässä nousukiidossa olevan riihimäkeläisen Sakon aseilla. Myös Sakon toiminnasta ja tilanteesta saimme hyvän läpikäynnin ja yrityshän kasvaa hurjaa vauhtia ja tekee myös koko ajan uusia investointeja Riihimäelle. Samaan aikaan myös valmistelussa on hankintoja, missä huoltovarmuutta nyt nostetaan aiempaa suurempaan rooliin ja silloinkin katse kääntyy mm. rynnäkkökiväärien osalta Sakolle, kuten myös mm. maailman parhaiden snaippereidenkin osalta. Sako täytti kanssa koronan aikaan 100 vuotta ja se myös on vireä satavuotinen.

Kävimme myös tutustumassa Sakon tehtaaseen ja Suomen Metsästysmuseoon Riihimäellä ja kävimme hyviä keskusteluja sen tulevaisuudesta ja kehittämissuunnitelmista. Ja teimme pari vähän uudenkinlaista kahvihetkeä. Tällä kertaa emme nimittäin mainostaneet kahvitilaisuuksia vaan menimme kahviloihin vähän niin kuin toisen turkulaisen kaverin hengessä; ”Täs mää nyt sit olen”.

Ensimmäiset extempore kahvit joimme Lopen Shellillä ja Petteri pääsi maistamaan Shellin Parlamentin tunnelmaa. Mukava tunnelma ja hyvät keskustelut ja Shellillä puhutti mm. tuotakin aluetta pahasti halkovan Suomirata oy:n metsäratalinjaukset. Vastusta on täällä laajaa ja yhtenäistä ja emme tässä tule antamaan tuumaakaan periksi. Myös teiden huonokunto puhutti ja tuoreet tiedot siitä, että nykyhallituksen aikana tiestömme kunto menee historiallisen huonoon kuntoon. Korjausvelkaa ei olekaan enää sovitusti pienennetty ja maksettu pois, vaan huonokuntoisten asfalttiteiden ja sorateiden määrän on annettu kääntyä jälleen kasvuun. Yhteinen parlamentaarinen korjausvelka sopu on siis näin Marinin hallituksen ja liikenneministeri Timo Harakan vahtivuorolla rumasti rikottu.

Lopella puhutti myös velkaantuminen, maamme talous laajemminkin ja myös metsien ennallistamisasetus. Näyttää siltä, että ainakin joskus keskustaakin äänestäneet ovat nyt kääntämässä selkänsä Marinin hallitukselle ja siellä valtaa käyttäville SDP:lle ja Keskustalle. Metsiemme päätösvallan lahjoittamista EU:lle ei katsota hyvällä. Mutta me teemme kokoomuksessa nyt kaikkemme, että tämä esitys ei toteudu ja olemme jo saaneetkin hallitusrintamasta osan keskustalaisia irtaantumaan ja myös demareista osa jo valiokunnissa äänestänyt Marinin kantaa vastaan. Katsotaan mitä tästä vielä seuraa. Myös vesivoima ja kalatiet ja villikalakannat puhuttivat Shellillä.

Toiset kahvit juotiin kierroksen päätteeksi sitten Riihimäellä ABC:llä ja vähän suolaistakin ja sitten Hämeenlinnaa kohden. Mutta lämmin kiitos teille kaikille, jotka eilen mukanamme olitte ja kahvillekin pysähdyitte. Me tulemme taas, ja joskus tällä tavalla, ihan vain kuin entiselle pääministerille faksitkin.

Mukavaa pyhäpäivää ja syksyä!

….

Kello 17.39 ja kelloja taas siirrelty. Tämänkin hulluuden lopettaminen näytti jääneen Marinin hallitukselta puolitien ja nyt muiden tehtyjen hulluuksien seuraksi. Viime kaudella Kokoomuksen ja keskustan johdolla läpi vietiin ratkaisu, että kellojen siirtelystä luovutaan ja myös EU:ssa tämä sai tukea. Lopulliset neuvottelut jäivät nykyisen hallituksen ja nykyisen liikenneministeri Timo Harakan kaudelle ja tekemättähän tämäkin vielä on. Ymmärtäisin jos muut EU-maat lopulta hankkeemme torppaisivat, mutta sitä en hyväksy, että tekemättäkin voi näköjään jättää. Tälle täytyy siis antaa taas lisää vauhtia ja laitetaan kirjallista kysymystä hallitukselle miten asian kanssa aikovat edetä vai aikovatko lainkaan?

Tänään meillä Lopella muistettiin myös koronan takia siirtyneessä tilaisuudessa viime kauden valtuutettuja ja pyöreitä täyttäneitä luottamushenkilöitä. Kiva pieni tilaisuus Loppisalin ruokalalla ja maljatkin nostimme sankareille. Ja myös kaikki viime kauden valtuutetut kukitimme ja kiitimme heidän työstä ja myös tämän kauden valtuutetut oli mukaan kutsuttu. Vähän siis myöhässä nyt viestikapulan siirto, mutta hyviä vinkkejä ja tietoja saimme mm. samaan aikaan kanssani vuonna 1996 valtuutetuksi tulleelta Sakari Vuoriselta (sd.). Sakarin kanssa siis pitkä yhteinen valtuusto- ja myös kunnanhallitusura ja lisäksi Sakari teki myös upean uran meidän teknisenlautakunnassa ja myös sen puheenjohtajana. Paljon mies teki ja kädenjälki näkyy monessa. Kiitollisena tänään Sakaria myös muistimme ja maljat nostimme.

Mutta nyt viikko alkaa olla paketissa. Huomenna aamusta Riihimäellä soten aluehallitus ja sitten syksyn ensimmäinen Politiikan Värisuora yhdessä Tarja Filatovin (sd.) ja Aino-Kaisa Pekosen (vas.) kanssa Hämeenlinnassa, Forssassa ja Riihimäellä. Tulkaahan kuulolle ja juttusillekin.

Kommentit