Politiikan Värisuora kiertää jälleen Hämettä – Perinne joka saa liikkeelle.

Blogi, perjantaina 20.03.2015
Aamuparlamentti Nesteellä. Tai Kesoililla niin kuin meillä Lopella sanotaan. Kahvia tarjoilee isäni

Aamuparlamentti Nesteellä. Tai Kesoililla niin kuin meillä Lopella sanotaan. Kahvia tarjoilee isäni.

Minua eniten politiikassa häritsee se, että usein erilaiset esitykset ammutaan alas ja haukutaan vain sillä perusteella kuka esityksen on tehnyt. Esimerkkejä löytyy paljon ja tähän syyllistyy ihan kaikki puolueet ja kaikkien puolueiden edustajat, tukijat ja kannattajat. Joskus tuntuu, että monelle näyttää olevan lähes tulkoon mahdottomuus kehua ja kiittää toisen puolueen riveistä tullutta esitystä. Tai edes lukea huolella se mitä on esitetty. Surullisinta on alas ampuminen vain otsikon tai median välittämän tiedon valossa. Itse asiakirjaa tai esitystä tai kannanottoa ei usein alasampuja ole edes nähnyt ja usein ei edes halua nähdä.

10150781_10153191440876670_8805911349117337584_n

Tänään aamusta yli 50 kuulijaa Forssassa Politiikan Värisuorassa. Sitten Jokioinen ja Tammela. Ja totta kai paikalla vahvat Lounais-Hämeen tukijani! Kiitos taas! Nyt Riihimäelle ja sitten illalla Lopelle vaalitenttiin.

1002530_10153191443546670_3959937297264186495_nItse olen yrittänyt aina perehtyä ensin siihen mitä muualta on esitetty. Ja vasta sen jälkeen kertoa oman mielipiteen siitä. Joskus olen tämän jälkeen eri mieltä ja joskus esittäjän kanssa samaa mieltä. Ja näin politiikassa pitää ollakin. On hyvä, että asioista ollaan myös eri mieltä, mutta se pitää tehdä asiaperustein ja asiallisesti eikä henkilöön tai puolueeseen mennen.

Tämä oli aasinsilta meidän Politiikan Värisuora -porukkaan. Olemme kiertäneet Aino-Kaisa Pekosen ja Tarja Filatovin kanssa Hämettä neljä vuotta aktiivisesti. Siis demari, vasemmistoliittolainen ja kokoomuslainen yhdessä. Edelliskaudella mukana oli myös vihreä kun Kirsi Ojansuu oli kansanedustajana ja joskus myös keskustalainenkin kun kvartetin silloin täydensi Risto Autio. Näitä kaikki edustajia yhdistää yksi perusperiaate jota itse arvostan. Se on kunnioitus toista kohtaan. Siis vaikka olemme puoluekentän eri laidoilta ja monista asioista erikin mieltä ja jyrkästikin niin siitä huolimatta arvostamme toisiamme ja toisten osaamista, mielipiteitä ja työtä. Ja itseasiassa aika mukava on ollut huomata vuosien varrella että monista tavoitteista olemme prikulleen samaa mieltä. Ja myös osasta keinojakin ja osasta keinoja taas jyrkästi eri mieltä.

Mutta meidän keskustelut etenevät asiat edellä. Kertoen oma mielipide, kysyen toisilta ja haastaenkin. Mutta tehden se hyvässä hengessä – asiakärki edellä.

Itseasiassa minua hieman harmittaa puoluejohtajienkin tenteissä se, että toisten ei anneta puhua rauhassa ja ilman, että päälle huudetaan. Ja valitettavan usein ilmeet kertovat jotain sellaista mitä ei haluaisi toisesta lukea. En tiedä oletteko itse samaan kiinnittäneet huomiota. Mutta toivoisin myös tv-väittelyissä perushenkeä missä asiat saavat riidellä, mutta eivät ihmiset.

Kello nyt 7.45 ja kohta Vaali-Vito lähtee matkaan. Tänään suuntaan Lounais-Hämeeseen. Politiikan Värisuorat tänään Forssassa, Jokioisilla ja Tammelassa. Tervetuloa mukaan! Ja tyyli on tuttu ja keskustelunaiheet ne joita paikallaolijat päättävät. Kansanedustajien kyselytunnit siis jatkuvat.

PERJANTAINA 20.3.2015:
klo 9-10 Forssan Jokioisten Leivän kahvila (Sibeliuksenkatu)
klo 10.30-11.30 Jokioisten Jokioisten Leivän kahvila (Leivänkuja)
klo 12.30-13.30 Tammelan Cafe Tammela (Hakkapeliitantie 2)

Ja teimme myös keväälle Politiikan Värisuoria Netti-tv:nkin puolelle. Radio Hämeen pitkäaikainen päätoimittaja Pertti Lampinen haastatteli ja jututti meitä politiikan eri aihealueista. Hyrian opiskelijat tekivät hienoa työtä studiolla ja tässä alla nyt sarjan ensimmäiset jo julkaistut jaksot.

Kello 16.35 ja Riihimäen Vaalikahvilalta hetkeksi kotiin. Tänään jo takana kiertuepäivä mikä alkoi Lopen Nesteeltä aamukahvilla. Isäni siellä tarjoili täydelle Nesteen Aamuparlamentille aamukahvit ja siitä sitten itse jatkoin matkaa Politiikan Värisuoran parissa Forssaan, Jokioisille ja Tammelaan.

Forssassa olikin väkeä valtavan hyvin liikkeellä. Aamukahvilla Tarja Filatovia, Aino-Kaisa Pekosta ja minua oli kuulemassa yli 50 henkeä ja keskustelu vilkasta ja monesta eri aiheesta. Politiikan Värisuoramme on ollut aina Forssassa suosituin ja tänään teimme jälleen uuden ennätyksen. Kiitos kaikille mukana olleille ja myös teille jotka liityitte mukaan tukiryhmääni. Iso kiitos.

Matka jatkui sitten samassa hengessä Jokioisille ja sielläkin vankkoja tukijoitani kahvilla ja muutamia uusiakin tuttuja. Ja iltapäivällä vielä Politiikan Värisuoraa Cafe Tammelassa Tammelan kunnantalolla. Hyvä päivä ja kiertueelta se jatkui sitten täyteen Riihimäen Vaalikahvilaamme. Derya Özgünin ylläpitämä Riihimäen kahvila on noussut kyllä aikamoiseksi succeeksi. Väkeä tänäänkin kahvila täynnä ja hyvää puheen sorinaa ja keskustelua.

Mutta nyt hetki aikaa kotona. Jokioisten Leivän ruisleipää ja Valion Oivariiniä päälle. Se tämän päivän lounas ja sitten illaksi Loppisaliin keskustan vaalipaneeliin.

Kello 21.14 ja kotona. Ilta siis tänään kotikunnan vaalipaneelissa. Keskusta on vuosia järjestänyt meillä aina perinteisen kaikkien puolueiden vaalipaneelin ja niin näissäkin vaaleissa. Väkeä Loppisalissa hyvin mukana ja kaikki Lopen valtuustossa edustettuna olevat puolueet ehdokkaineen esittäytymässä. Minulle tämä jo kolmas Lopen Vaalipaneeli ja tänään oli erityisen mukava tunnelma. Isoja asioita keskustelussa ja hyviä ehdokkaita paljon. Ja erojakin meissä puolueissa ja ehdokkaissa on. Tänäänkin osa vannoi lisävelan nimeen ja toiset velan taittamiseen. Ja siinä velkaantumisen taittamisessa aikalailla erilaisia keinoja. Osa kertoi, että veroja pitää vain kiristää ja siitä se kasvu alkaa ja talous tasapainottuu. Itse painotin kokonaisveroasteen keventämistä nykyisestä Euroopan tiukimmasta kohti OECD-maiden keskiarvoa. Nyt kun korkein verotus on katsottu ja se ei riitä tätä maata pelastamaan niin kannattaa tässäkin asiassa edetä työn kautta. Tehdään siis työnteosta kannattavaa, yrittämisestä kannattavaa ja luodaan tähän maahan lisää työpaikkoja. Sitä kautta talous lähtee myös elpymään ja kasvuun.

No näistä olen teille täällä blogissani paljonkin kirjoitellut ja kirjoittelen jatkossakin. Mutta nyt iltapalaa ja nukkumaan. Huomenna kampanjani starttaa Lopen S-Marketilta ja etenee sieltä Riihimäelle ja Hämeenlinnaan. Illansuuksi vielä Naiskuoropäiville vieraaksi Lahteen. Vuoden Naiskuoro loppilainen Timotei juhlavuotensa konsertissa Sibeliustalolla.

 

 

….

Kommentit