Pizzaa ja Politiikkaa -nuortenillat jatkuvat jälleen – Kokoomus kiinnostaa yhä useampia nuoria

Blogi, keskiviikkona 16.10.2019

Pizzaa ja Politiikkaa -illat syntyivät aikanaan, kun halusin luoda uuden toimintamallin saadakseni kontaktia yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneisiin nuoriin. Tämän jälkeen iltoja olen järjestänyt yhdessä nuorten kanssa kymmeniä ja tänä päivänä PP-iltoja pidetään myös ympäri Suomen ja joskus niinkin, että mukana puhumassa on joku muukin kansanedustaja ja vaikuttaja kuin minä. Pizzaa ja Politiikkaa -illoistani on tullut oikeastaan ilmiö ja käsite ja onkin hienoa, että niitä on nyt järjestetty ympäri Suomen.

Olipas kiva ilta jälleen! Pizzaa ja Politiikkaa toimii hienosti ja taas mukana myös uusia nuoria. Kiitos kaikille ja iso kiitos järjestelyistä Elisalle ja Malinille! Seuraavaksi tulossa PP Riihimäki. Päivä ilmoitetaan asap.

Tänään Pizzaa ja Politiikkaa ilta oli Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan Kokoomusnuoret Elisa Hyvärisen kanssa järjestämässä iltaa ja onnistunut ilta olikin. Yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat yhä useampia nuoria ja iloinen olen siitäkin, että myös kiinnostus kokoomusta kohtaan on jälleen hyvässä kasvussa. Kokoomus tuntuu olevan se vaihtoehto mitä moni nuori pohtii ja moni myös omaksi puolueekseen tämän valitsee.

Tänäänkin monta mukavaa keskustelua ajankohtaisista aiheista ja myös tiukempaakin haastamista. Nuoret haluavat yhä enemmän myös vastauksia ja toimia eikä vain pelkkää puhetta on sitten kyse koulutuksesta, ilmastonmuutoksesta tai turvallisuudestakin.

Eduskunnassa tänään jatkoimme Kokoomuksen vaihtoehtobudjetin valmistelua. Kiitos myös teistä monille huomioista liittyen siihen. Ja oli myös mukava saada yksi innokas nuori poika perheensä kanssa vierailulle. Eetu oli itse innostunut tulemaan katsomaan minun työpaikkaani ja tänään se syyslomalla perheen kanssa onnistui. Innostunut poika ja saa nähdä mitä hänestäkin vielä tulee. Koulujen oppilaskuntien hallitukset mm. erinomainen tekijä näiden asioiden kiinnostuksen herättelyssä. Kymmenen pistettä.

Nyt iltajunassa Hämeenlinnasta matkalla kotiin. Antoisa ja pitkä päivä tämäkin.

Niin ja vielä…

Eduskunta käsitteli tänään Kaivoslaki Nyt -kansalaisaloitetta. Nostin esille sen, että ”Kuka ehtii, saa pitää” valtausperiaate ei ole tästä päivästä. Kunnalla pitää olla oikeus kaivos estää ja myös maanomistajalla. Myös tulojen tulee jakaantua myös Suomeen ulkomaille viemisen sijaan.

Nostin esille myös sen, että vakuuksia tulee kerätä jokaisesta kilosta ja tonnista niin, että myös konkurssitilanteissa kaivosten itse keräämät vakuudet riittävät jälkihoitoon.

Myös luvitukset tulee tehdä niin, että luvat ja niiden valitukset on käsitelty ennen kuin kaivuu ja louhinta alkaa. Muistatte miten Valkeakoskella toimiva austaralialainen kaivosfirma naureskeli pörssiin mennessään, että he ehtivät viedä kullat kaivoksesta ja maasta ennen kuin toimintaan meidän viranomaiset ja oikeusasteet ehtivät puuttua. Ei näin.

Nyt ryhtiliikettä Rinteen hallitus!

Kommentit