Pizzaa ja Politiikkaa Hämeenlinnassa – Nuorteniltani innostaneet monia nuoria mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen

Blogi, tiistaina 10.04.2018

Tänään järjestin illalla Hämeenlinnan Kokoomusnuorten kanssa Pizzaa ja Politiikkaa -nuorteniltani Hämeenlinnassa. Idea tällaisista hieman erilaisista ja matalankynnyksen pizzailloista syntyi aikanaan kun oli halua houkutella mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen nuoria ilman, että mukaantulo löisi samantien Kokoomuksen leiman otsaan. Pizzaa ja Politiikkaa -illat alkoivat näin ja ovat keränneet vuosien saatossa väkeä hyvin mukaan ja heistä monet ovat lähteneet myös myöhemmin mukaan politiikkaakin. Ei itseasiassa kaikki edes kokoomukseen eikä sillä itseasiassa ole ollut niin suurta merkitystä vaan nimenomaan sillä, että nuoria olen saanut heräteltyä osallistumaan yhteisten asioiden hoitamiseen. No toki monet ja valtaosa ovat valinneet Kokoomuksen lopulta omakseen, mutta osa myös jäänyt vain aktiivisiksi kansalaisiksi ilman puoluekirjaa. Kaikki hyväksi ja kaikki arvokasta.

Hämeenlinnan Pizzaa ja Politiikkaa veti pitkän pöydän täyteen väkeä. Onnistunut juttu jälleen!

Pizzaa ja Politiikkaa -illan myötä puhalsimme aikanaan uutta tuulta myös Riihimäen Kokoomusnuorten toimintaan. Herätimme myös henkiin vuosikausia tai -kymmeniä uinuneen Lopen Kokoomuksen nuoret. Ja myös uutta väkeä olemme saaneet mukaan monessa muussakin paikassa. Tänään vuorossa oli jälleen Hämeenlinnan Pizzaa ja Politiikkaa -ilta ja onnistunut oli tämäkin ilta. Iso kiitos järjestelyistä Elisa Hyväriselle ja muiden kokoomusnuorille.

Illan aikana keskustelimme mm. taloudesta, tiedustelulaista, sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta, vähän sotestakin ja maakuntavaaleista pizzan ääressä ja enemmän nuorten asioista ja koulutuksesta. Onnistunut ilta ja toivottavasti innosti taas lisää nuoria yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen ja nimenomaan tällaiseen demokraattiseen vaikuttamiseen.

Olemme suunnittelemassa seuraavia Pizzaa ja politiikkaa iltoja nyt Hausjärvelle ja myös Forssaan. Ja katsotaan mitä muita kuntia tai kaupunkeja tässä ehtisin tällä konseptilla vielä kiertää. Nuorissa on tulevaisuus!

Tänään päivä alkoi Ylen Isossa pajassa missä Ykkösaamun keskustelussa kanssani Sinisten Simon Elo ja SDP:n Eero Heinäluoma.  Hyvä ja asiallinen keskustelu kehysriihestä. Itse nostin esille sen, että nyt keskellä kasvukauttakin maamme velkaantuu edelleen. Siksi meidän tulee pitää vielä kiinni näistä noin 4mrd säästöistä ja saada myös uudistuksia eteenpäin. Nyt on toteeen näytetty se mistä puhuimme Kokoomuksen toimesta jo 2015 vaalien alla. Muistutimme silloin, että sellaista talouskasvua ei ole tulossa eikä tule mikä yksin korjaisi meidän maamme talouden haasteet. Siksi tarvitaan myös rakenteellisia uudistuksia mistä sote ja normien määrätietoinen purku ovat tärkeimmät.

Itse totesin, että tämän viikon kehysriihessä panostukset voidaan käytännössä tehdä vain menoja uudelleen kohdentaen. Ja nämä varat tulee ohjata nyt ylivelkaantuneiden auttamiseksi ja ennen muuta kaikista heikoimmassa asemassa olevien auttamiseksi. Kikyn vaikutukset tulee syksyllä kompensoida vuoden 2019 osalta myös veronkevennyksellä niin että ihmisten ostovoima säilyy. Niin ja isona juttuna nyt panoksia pitää laittaa siihen, että talouskasvu ei jää kiinni työntekijöistä. Meillä on kymmeniätuhansia avoimia työpaikkoja, mutta samaan aikaan edelleen noin 250 000 työtöntä. Työllisyys nyt kasvaa, mutta työttömyys ei itseasiassa helpota samassa tahdissa vaikka se helpottaakin. Mutta kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi nyt pitää lisätä panoksia lisäkoulutukseen, muuntokoulutukseen ja täydennyskoulutukseen. Riski on nyt se, että osaavaa työvoimaa ei löydy ja rekrytointiongelmia on jo mm. Satakunnassa, mutta myös Kainuussa ja Lapissa.

Olemme siis saavuttamassa asettamamme viisi keskeistä taloustavoitetta. Ne olivat, että velkaantuminen taittuu suhteessa BKT:n, velanotto päättyy 2021, kokonaisveroaste ei nouse, työllisyysaste nousee 72% ja saamme 110 000 työllistä lisää. Nämä on hyvinkin saavutettavissa, mutta senkään jälkeen ei saa hanskoja pudottaa käsistä. Työllisyysaste täytyy saada lopulta 75% jotta voimme hoitaa ja huolehtia myös 2030-luvun palvelutarpeista ja kaiken kaikkiaan hyvinvointiyhteiskunnastamme.

Päivään mahtui myös tuhti Puolustusvaliokunnan kokous ja Valtiovarainvaliokunnan kokous missä kuultavana mm. emeritusprofessori Martti Kekomäki. Mielenkiintoista. Huomenna aamusta jatkamme. Kohta juna Helsingissä. Pakko jäädä yöksi tänne. Mentiin jälleen reilusti kellonympäri – itseasiassa 15 tuntia ja huomenna aamusta jatketaan.

 

 

Kommentit