Pikkulukiot pärjäsivät Kanta-Hämeessä

Uutiset, keskiviikkona 11.03.2009

Suomen lukioissa on suuria eroja siinä, kuinka hyvin opiskelijat pääsevät jatko-opintoihin korkeakouluun heti lukion jälkeen. Sama tilanne on myös Hämeessä. Yle Uutisten tekemän selvityksen mukaan parhaiten Kanta-Hämeen vertailussa pärjäsivät pienet Lopen ja Hausjärven lukiot. Tilastokeskuksen lukuihin perustuva selvitys kertoo, kuinka moni vuoden 2006 abiturienteista pääsi yliopistoon tai ammattikorkeakouluun vielä samana vuonna.

– Tottakai tällainen tulos on mieluista kuultavaa. Toivon todella, että tämä viesti ja tieto saavuttaa nyt myös uudet lukioon hakevat. Meidän on yksinkertaisesti saatava lukiomme lisää opiskelijoita, jotta voimme sen tulevaisuuden tässä taloustilanteessa turvata. Itse uskon, että pieneen ja yksilölliseen lukioon luotetaan tulevaisuudessakin ja voimme turvata lukio-opetuksen Lopellakin tulevaisuudessa. Se tapahtuu joko omana lukiona tai sitten osana isompaa kokonaisuutta. Itse haluan uskoa vielä omaan lukioon, kommentoi Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Heinonen tuoreita lukiovertailun tuloksia jotka olivat loppilaisille ja monelle muullekin yksilölliselle pienemmälle lukiolle mieluista luettavaa.

Kanta-Hämeessä Lopen ja Hausjärven lukiot olivat koko maan pienten lukioiden vertailussa sijoilla 26. ja 44. Molempien lukioiden opiskelijoista 39 prosenttia jatkoi suoraan korkeakouluun, Lopen opiskelijoista neljännes pääsi heti seuraavana vuonna yliopistoon opiskelemaan. Riihimäen isompi lukio sijoittui yli 75 ylioppilaskokelaan lukioiden sarjassa sijalle 73. Riihimäen lukiossa sisäänpääsyprosentti korkeakouluun ensimmäisenä vuonna lukion jälkeen oli 30 prosenttia.

Radio Hämeen haastattelema Lopen lukion rehtori Vilho Ylönen kiittää hyvästä tuloksesta pienten lukioiden yksilöllistä opintojen ohjausta sekä osaavia opettajia.

Kommentit