Perjantai, 29.09.2006

Blogi, perjantaina 29.09.2006

Syksyinen sää näyttää jatkuvan. Eilen illalla ja alkuyöstä vettäkin tuli tasaisesti, mutta nyt aamulla jälleen hieman kuivempaa, mutta aamun uutisissa Pekka Pouta lupaili kyllä lisää sateita. Sinänsä harmi, kun tänä viikonloppuna ajetaan rallin SM-kauden kaksipäiväinen päätösosakilpailu Hyvinkään ja Hausjärven ympäristössä. Olisi mukavampi ainakin katsella kilpailua ja myös minun tehdä juontoja ja selostuksia jos ei vettä heittelisi. Kilpailijoille sillä ei tietysti suurta merkitystä ole – hieman liukkaampaa.

Viime yönä Kruupunupyyssä putosi Hawk-harjoitushävittäjä, minkä lentäjä kuitenkin pelastautui heittoistuimella ja selvisi vahingoitta. Onnettomuus johtui todennäköisesti tämän hetken tiedon mukaan moottoriviasta, mutta asiaa ja tapahtumaa selvittämään on asetettu väliaikainen tutkintalautakunta.

Nyt aamun lehdet luettu ja uutiset selattu teksti-tv:stäkin. Toimistolle töihin päivittämään viimeiset tiedot viikonlopun Finnsco-ralliin.

Toimistotyöt tehty ja kaikki valmista viikonlopun työkeikkaa varten SM-kauden päätösralliin Hyvinkäälle. Tarjolla upeita erikoiskokeita Hyvinkään ja Hausjärven alueella ja kaksi helppoa huoltoparkkialuetta lauantaina Oitin koululla ja sunnuntaina Hyvinkään Vauhtipuistossa. Vauhtipuistossa hoidan lisäksi selostukset lauantaina ja sunnuntaina supererikoiskokeella missä kaksi kuljettajaa ajaa MM-rallin tapaan mies miestä vastaan tyylisesti. Helppo ja mielenkiintoinen paikka tulla seuraamaan kilpailua.

Päivällä hain uudelle asunnollemme hieman keittiökaappitavaroita ja lattialistoja ja sen jälkeen kävin kunnanhallituksen esityslistan toiseen kertaan läpi.

Esityslista löytyy nyt jo myös kunnan kotisivuilta jos sitä haluaa etukäteen selailla ja tutkia ja vaikkapa yhteyttäkin sen tiimoilta ottaa. Sivun osoite on http://kunta2.loppi.fi/ktweb/

Esityslistalla nyt mm. jälleen muutamia tonttikauppoja ja rakennuslupa-asioita. Sitten mielenkiintoinen asia tuo Poppalan myynti. Taloa kaavailtiin ensin A-killan käyttöön, mutta rakennus vaatii saneeraustöitä ja näin ollen olemme päättäneet laittaa rakennuksen myyntiin. Viimeksi kunnanvaltuustossa 4.9. meidän ryhmästä Rautiaisen Jussi esitti, että A-killalle pyritään löytämään korvaavat tilat ja esitys sai kannatusta ja toivotaan, että tilat tärkeälle toiminnalle löytyykin. Nyt Poppala tulee myyntiin ja uskon ja olen jo vähän kuullutkin että taloa kohtaan löytyy kiinnostusta. Talosta saa mainion asunnon isommalle perheelle tai muutaman pienemmän asunnon tai sitten yksi vaihtoehto voisi olla päiväkoti tai vastaava käyttö. Miksi ei esimerkiksi perhekotikin? Katsotaan millaisia tarjouksia talosta aikaan tulee.

Listalla myös jälleen periaatepäätöksemme mukaisesti yhden veisiosuuskunnan avustaminen, lisämääräraha kunnan maa hankintoja varten ja sitten Launosten maapolitiikkaa maanvaihtoja Lopen kunnan ja yksityisen maanomistajan kesken. Maanvaihtokirja on allekirjoitettu ja tällä asialla ratkaistaan osaksi Launosten tonttipulaa. Uusi alue sijaitsee Launosten kylän ja Vähikkälän tien länsi puolella. Pinta-alaa Kuusiston tilalla on hieman yli 11 hehtaaria. Siitä saamme upean asuntoalueen ja näin puheenjohtajistossa jo useamman kerran esillä ollut asia etee ratkaisuihin asti.

Kunnan talouden toinen osavuosikatsaus kertoo mm. siitä, että tulopuoli on kasvanut tammi-elokuu välisenä aikana edelliseen vuoteen verrattuna 8,2 prosentilla. Toimintakulujen kasvu vertailuvuoteen eli vuoteen 2005 on 5,9 eli suhde kohtuullinen. Verotulojen osalta näyttää ainakin tässä vaiheessa, että pääsemme budjetin tavoitteisiin ja valtio-osuudet ovat kertyneet jopa hieman budjetoitua paremmin. Toki näissä aina vaikuttaa hieman maksatusjaksotkin. Mutta kokonaisuutena etenemme hyvin vaikka esimerkiksi perusturvan puolella ei budjetoidut rahat tulekaan riittämään.

Lisäksi kh:n listalla vielä mm. Sajaniemen Taidemäen vanhemman koulurakennuksen saneeraus kulttuurikäyttöön, yksi ranta-asemakaavamuutos ja muutama kunnanhallitukselta pyydetty lausunto.

Meidän hallitusryhmä kokoontuu listan asioita käsittelemään vielä maanantaina omaan kokoukseen. Olemme todenneet, että asioiden hyvä ja laaja keskustelu ennen kokousta on hyväksi ja antaa meille kaikille parhaat edellytykset tehdä päätöksiä ja olla mukana päätöksenteossa.

Nyt iltapäiväkahvia ja muutama työasia vielä ennen virka-ajan päättymistä.

Töiden jälkeen asensimme kotiimme keittiökaappeja ja sitten piipahdin serkunpoikani Miikan nimipäivillä Sadun kanssa. Miikan pikkuveljet Henri ja Roope olivat myös paikalla ja tottakai hurmaava kummityttömme Elisakin. Elisa on juuri oppinut kävelemään ja nyt käsi kimpsissä. Sellaisia ne ensimmäiset askeleet. No hyvin tyttö kipsinkin kanssa keikkui.

Nyt jälleen kotona mökillä. Huomenna aamulla Lopen Maalaismarkkinoille ja iltapäivällä sitten töihin Hyvinkäälle Finnsco ralliin. Maalaismarkkinoilla nähdään… kannattaa poiketa.

Kommentit