Perjantai, 29.01.2010

Blogi, perjantaina 29.01.2010

Perjantai ja aamu täällä Napapiirin nurkilla. Kohta siis alkamassa rallin SM-kausi 2010 ja tänään tarkoitus suunnata muutaman ryhmän kanssa seuraamaan kilpailun etenemistä. Upea paukkupakkanen luo vanhanajan Tunturiralli-tunnelmaa ja kaiken pitäisi olla valmista.

Eilen illalla lennon jälkeen palaveerasimme muutamista urheilun tulevista aiheista ja rakennushankkeista ja myös yksi äärimmäisen mielenkiintoinen juttu tulossa Hyvinkää-Riihimäen talousalueellekin. Sportti ja vapaa-aikaa sekin. Mutta palataan siihen aikanaa. Nyt villaa ja toppahousua päälle ja ulos pakkasta ja viimaa uhmaten.

….

Ensimmäinen rallipäivä näin takana. Hienoja hetkiä paljon ja paljon myös mukavia ihmisiä. Tänään mm. Würthin vieraiden kanssa seurasimme kisaa Mäntyvaarassa ja sitten Ounasvaaran Tuvalla upeissa tunturitunnelmissa Korven Raunon johdolla. Juuri takaisin metsästä hotellille ja nyt olisi tarkoitus sulatella varpaita ja hieman lämmitellä muutenkin. Vaikka kuinka pukeutuu niin tuo viima ja tunnit tekevät tehtävänsä.

No itse kilpailu tänään aikalailla käsikirjoituksen mukaan. Daniel Sordo MM-sarjan konkarina hallitsi luonnollisesti päivää WRC-autollaan ja myös Kimi Räikkösen vauhti erittäinkin vakuuttavaa. Toki siitä täytyy hieman ottaa pois, kun yksi ulosajo päivään mahtui. Heti kakkoserikoiskokeen alussa oma virhe ja puolituntia lumitöitä Lindströmin Kaitsun kanssa pakkasessa. Sen jälkeen kuitenkin takuuvarmaa työtä vaikka auto ei kuulemma aivan sitä ole mitä pitäisi. Näin pojat tuossa äskön kertoivat kun ennen viimeistä ek:tä ehdimme hetken jutella. SM-sarjan kuskeista Juha Salo odotetusti päivän nopein ja erityisen iloinen olin Jukka Ketomäen iskusta ja paluusta kärkikahinaan. Jukalle jos jollekin sen suo muutaman hieman vaikeamman vuoden jälkeen. Sympaattinen ja mukana kuski, jolle jälleen kärkisijoituksiakin saisi tulla ja tällä tahdilla niitä tällä kaudella tuleekin. Mutta en nyt täällä tämän syvemmälle rallin maailmaan mene. Uutisia ja juttuja aiheesta nettipullollaan.

Päivän uutiset kertoivat myös mukavaa meidän puolueiden kannatuksista. Kokoomus jatkaa selkeästi maamme suurimpana puolueena ja vaikeat ajat ja vastuullinen politiikka on siis näin palkittu. Keskustan kannatus myös vakaata ja he lähes tasoissa SDP:n kanssa kakkosena. Muutenkin tilanne kuukaudentakaiseen lähes muuttumaton. Muutokset kymmenyksiä suuntaan ja toiseen. Eli ei juuri mitään. Ehkä tuo vihreiden käyrän laskun jatkuminen se ainoa hienoinen uutinen tässä mittauksessa.

Mutta nyt siis täällä tunturin kupeessa vain hitaan puhelinyhteyden varassa eli tämä nyt riittäköön. Palaillaan aiheisiin laajemmin myöhemmin ja myös hienoja kuvia täälä luvassa viimeistään maanantaina, jos en aiemmin yhteyttä saa toimimaan.

Kommentit