Perjantai, 27.06.2008

Blogi, perjantaina 27.06.2008

Kaunis aamu. Lämmintäkin tänään. Ainakin paremmin kuin alkuviikosta. Sitä oppii nauttimaan pienistä asioista kun tarpeeksi koitellaan. Toivotaan nyt oikeasti, että sää hieman lämpenisi ja lapset ja koululaisetkin pääsisivät nauttimaan kesästä oikein kunnolla uiden ja pelaillen. Toivotaan.

Olen tässä kesällä miettinyt tuota politiikan ja median välistä suhdetta. Meno on muuttunut viime vuosina paljon. Toiset hakevat julkisuutensa lehtien ja tanssiohjelmien kautta ja toiset työnsä kautta. Mutta ehkä tämän vaatekaapin raottamis ratkaisu on sellainen mistä lopulta kyse. Tällä viikolla jossain kirjoituksessa todettiin, että silloin ”ovi jää raolleen myös muille yksityiselämän kiemuroille”. On varmasti juuri näin ja onkin hyvä, että tällaista omaa ratkaisua kunnioitettaan. Toivon, että niin jatkossakin. Tälläkin hetkellä on julkisuudessa nimittäin erilaisia poliitikkoja. Esimerkiksi Heinäluomista tai Kataisista ei perhejuttuja lehdissä ole – ainoastaan työhönliittyviä juttuja. Mutta sitten on niitä, jotka ovat valinneet toisen linjan. Vaatekaapin ovi on jäänyt raolleen.

Lueskelen aina silloin tällöin tai selailen myös kollegoiden nettisivuja ja tällä kertaa katselin hieman nettipäiväkirjoja ja tämä edellä pohtimani asia tuli jotenkin mieleen lukiessani Satu Taiveahon blogia. Hän käsitteli kirjoituksessaan puoluekokouksensa tapahtumia. Hän viittasi mm. itseensä liittyviin tapahtumiin Hämeenlinnan kokouksessa ja käytti lehdistä nimitystä ”ikävät lehdet revittelivät”. Jäin itse miettimään, että kuinka kauan nämä lehdet sitten olivat ikäviä, kun samoissa lehdissä oli jo muutamaan päivää myöhemmin laajat aukeaman kokoiset vain yksityiselämää käsittelevät jutut.

Itse kunnioitan pääministeri Matti Vanhasen uutta linjaa ja toivoisin, että hän saisi vaatekaapin oven nyt haluamallaan tavalla kiinni. Muistaakseni hän aikanaan antoi haastattelun perheensä kanssa jota on käytetty oven avaajana, mutta tämän jälkeen hän on määrätietoisesti kieltäytynyt yksityiselämäänsä koskevista jutuista. Toivon, että pääministerinkin tahtoa kunnioitetaan ja annetaan hänellekin yksityisyyttä edes hieman. Eikö siihen olisi meillä kaikilla edes pieni oikeus.

Eilen saimme jälleen yhden yhteydenoton liittyen ensi syksyn kunnallisvaaleihin ja Lopen kokoomuksen toimintaan. Nettisivumme ovat varsin suositut ja tasaisesti sieltä tulee yhteydenottoja ja kommentteja ja ajatuksia. Ne ovat tärkeä osa työtämme ja mallia jolla haluamme kotikuntaamme kehittää. Tällä kertaa yhteyksiä Läyliäisistä ja juuri tyypillinen yhteydenottoja – jonkin aikaa Lopella asunut perhe, muuttanut pääkaupunkiseudulta ja viihtyy hyvin ”väljemmillä vesillä”. Erityisesti arvostan itse sitä, että asioiden kautta otetaan yhteyttä ja halutaan myös mukaan toimintaan. Näin saamme parhaan mahdollisen kuvan kotikunnastamme erilaisista näkökulmista ja myös parhaan mahdollisen osaamisen käyttöömme. Ja usein muualta muuttaneilla on paljon annettavaa ja tuotavaa myös entistä kotikunnistaan. Sekin jo arvo sinänsä. Saamme aikaan hyvän monipuolisen ja osaavan joukon. Tämä voisi osaltaan olla myös haaste, jos itse tunnet kiinnostusta niin eikun yhteyttä. Mielelläni autan myös toiminnan pariin muissakin kunnissa – tälläkin viikolla olen ehdokkaita vinkannut ja auttanut mukaan toimintaan niin Karkkilaan, Hämeenlinnaan kuin Riihimäellekin. Niin ja Vantaallekin. Ja ensi viikolle on sovittu useampikin tapaaminen eri kuntien kunnallisvaaliasioiden ympärillä.

Tänään itselläni melkeinpä vapaapäivä. Aurinko paistaa ja kesä näyttää jälleen parempaa puoltaan. Muutamia syksyn asioita pöydällä ja pari lehti-ilmoitusta teossa, mutta muuten vain aikaa. Se tekee hyvää.

….

Saimme tällä viikolla julkisuuteen Turvallisuuspoliittisen seurantaryhmän raportin, jossa käsiteltiin mm. maamme mahdollista Nato-jäsenyyttä. Ryhmän johdossa toimi keskustalainen kansanedustaja Juha Korkeaoja ja mukana työssä oli kaikki eduskuntapuolueet. Nyt julkisuuteen annettu työ pohjustaa syksyllä käsittelyyn tulevaa hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon valmistelua. On äärimmäisen hyvä, että Natookin suhtaudutaan nyt rakentavassa hengessä ja nähdään ennen muuta sen muuttunut rooli sotilasliitosta kriisinhallintatoimijaksi. Kaiken kaikkiaan olisin odottanut tältä työltä hieman aktiivisempaa otetta. 73 sivuinen raportti olisi voinut hieman syvemmällekin päästä. Turvallisuuspoliittinen seurantaryhmä 2008 Raportti

Tässä valossa tänään myös ulkoministerimme Alexander Stubb halusi tihentää maamme yhteydenpitoa Natoon mm. Naton pääsihteerin kanssa. Stubbin ja Jaap de Hoop Schefferin sopimuksen mukaan maamme ja Nato tapaavat jatkossa kahdesti vuodessa. On varsin järkevää, että Stubbin johdolla nyt keskusteluyhteyttä luodaan ja kehitetään. On tärkeää, että olemme mukana tässä kehityksessä.

Kommentit