Perjantai, 21.07.2006

Blogi, perjantaina 21.07.2006

Uusi päivä jälleen käyntiin. Tänään siis aamulla vielä hieman töitä toimistolla ja sitten Hämeenlinnan kautta kohti Kauhajokea. Huomenna Kauhajoella ajetaan SRC Sambacrossi ja teemme sieltä puolen tunnin Motorforumin Maikkarille.

Tänään aamulla lueskelin netistä MTV3:n Nettivieraskolumnin. Jyrki Katainen oli kirjoittanut aikalailla mielenkiintoisen kolumnin Politiikan kauneuskilpailuista.

Jyrki kirjoittaa mm. ”Erilaisista poliitikkojen suosiomittauksista vedetään helposti hätiköityjä ja liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.” ”Politiikan kommentaattorit ovat tulkinneet pääministerin korkeiden suosiolukujen tarkoittavan, että kansa haluaa pääministerin jatkavan tehtävässään. Moni äänestäjä voi olla myös melko tyytyväinen vaikkapa autoonsa, muttei epäröisi vaihtaa sitä parempaan, jos samalla hinnalla sellaisen saisi.”

”Keskivertoäänestäjällä ei ole aikaa paneutua eri puolueiden tarjoamiin tulevaisuuden vaihtoehtoihin, kuin vasta aivan eduskuntavaalien alla. Presidentinvaaleissakin erot alkoivat syntyä vasta kun päästiin kansalaisten edessä kertomaan omat vaihtoehdot ja väittelemään linjasta. Samoin tulee käymään eduskuntavaaleissa. Erilaiset kannatusmittaukset eivät myöskään näytä olevan nollasummapeliä, sillä esimerkiksi Kokoomuksen oppositiopolitiikan kannatus on noussut selvästi, vaikka samalla hallituspolitiikan ja pääministerin suosiot ovat pysyneet vakaana.”

”Suomalaisen yhteiskunnan vahvuus on tietty konsensushakuisuus. Kaikki puolueet haluavat rakentaa hyvinvointiyhteiskuntaa. Näkemys keinoista vain vaihtelee. Lähes kaikki puolueet myös kykenevät yhteistyöhön keskenään. Tästä johtuen vaalit ratkaisevalle osalle suomalaisesta äänestäjäkunnasta monet vaihtoehdot ovat melko hyviä. Tätä eivät mitkään suosiomittaukset kesken vaalikauden kysy, saati sitten mittaa, vaikka niitä sellaiseksi yritetään aina tulkita.”

Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kirjoitus jälleen kerran Jyrkiltä. Kannattaa käydä lukemassa http://www.mtv3.fi ja sieltä Nettivieras.

….

Nyt siis töihin ja sitten Kauhajoelle.

Kello 20.14 ja nyt Kauhajoella. Ajelimme tuossa Navicoren kanssa tänne ja hieman saimme ajella sorateitä. Täytyy katsoa mitä voisi tehdä. Toki se oli nopea reitti, mutta ei nyt sentään soratietä 🙂 Kauniit oli kuitenkin maisemat.

Sitten kävimme katsomassa kuvauspaikat huomista varten radala ja nyt hotellilla. Kiva pieni maalaishotelli ja esiintymässä itse Iso D eli Danny :).

Kansallinen maataloustuki näyttää olevan seuraava maamme hallituksen kompastuskivi. Ratkaisut kansallisesta maaseuturahoituksesta jäävät nyt ainakin ensi viikkoon, kun valtiovarainministeri Eero Heinäluoma ja maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja eivät päässeet asiassa ratkaisuun.

Kysehän tässä on noin 100 miljoonasta eurosta, jotka saimme aiemmin EU:lta. Maam osuus EU:n maatalousrahoista kutistui tuolla summalla, koska EU:n laajentuessa unionin tukea suunnattiin enemmän uusiin jäsenmaihin. MTK toivoi, että asia olisi saatu jo ratkaisuun, mutta Heinäluoma ei asian kanssa kiirehdi. Kuulemma budjettiriihi riittävä ajankohta.

Hallitushan lupasi Keskustan ja opposition vaatimuksesta kevään kehysriihen yhteydessä korvata tuon menetyksen siten, että sen vaikutus viljelijöiden tulotasoon jäisi mahdollisimman pieneksi. Tarkkaa summaa ei silloin vielä kerrottu eikä kai edes päätetty, vaikka niinkin jotkut väittivät. Lopullinen EU-tukien tasokin ratkesi vasta kesäkuussa.

Hyvin kuitenkin on muistissa viime kevät asian kanssa vääntö. Asia ehti aiheuttaa maaliskuussa pienen kriisinpoikasen päähallituspuolueiden keskustan ja SDP:n välille ja katsotaan nyt mitä sitten toisella kierroksella tapahtuu.

Näillä maaseudun kehittämisrahoilla on kustannettu lähinnä maatilojen ympäristöohjelmia ja luonnonhaittakorvauksia.

Toivotaan, ettei hallitus tai siis SDP nyt turhaan kiristä tilannetta enää. Asia on maamme laadukkaalle maataloudelle elintärkeä asia.

Nyt siis saunaan ja huomenna radalle töihin.

Kommentit