Perjantai, 18.12.2009

Blogi, perjantaina 18.12.2009

Tänään aamu käynnistyi Puhemies Sauli Niinistön tarjoamilla perinteisillä joulukahveilla Valtiosalissa. Sibelius lukion kuoro toi joulutervehdyksensä ja tunnelma oli lämmin. Kiitokset tästä askeleesta kohti joulua. Istunto käynnistyi heti perään ja tänään jatkamme jälleen aina iltaan asti. Tavoitteena se, että saisimme ensi vuoden budjetin valmiiksi tänään illalla.

Kööpenhaminasta saimme myös viestiä ja toiveikkaita uutisia siitä, että voimme saada sieltä vielä jonkinlaisen joululahjan maapallolle. Olemme edelleen siis odottavalla ja toiveikkaalla mielellä sinnekin päin. Mutta nyt istuntoon. Ympäristöministeriön asiat esillä ja itse aion erityisesti nyt debatissa yrittää nostaa esille asuntorakentamisen ja sen parissa tapahtuneen elvytyksen ja myös sen miten voisimme kannustaa yhä enemmän taloja valitsemaan ympäristön kannalta kestävimpiä energiamuotoja.

……

Päivä näin valmis ja itseasiassa myös eduskuntavuosikin. Juuri hetki sitten äänestimme viimeiset budjettiäänestykset ja tänään kokoon jonkun matkaa kolmattasataa napinpainallusta ja mielenkiintoisia keskustelujakin mm. ympäristöpolitiikasta. Juusi Etelä-Suomen Sanomat soitteli ja kyselivät kommentteja STT:n uutiseen joka oli noussut minun puheenvuorostani. Aika hieno juttu ja toivotaan, että asia etenee. Tuo puheenvuoroni Eduskuntatyö-sivulla ja juttukin jo Etlarin sivuilla www.ess.fi. Omassa puheenvuorossani siis käsittelin kahta asiaa rakentamista ja sen ”vastuuta” ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja toisena energiakysymystä eli hevosenlannan polton sallimista. Etlarilla otsikko juuri oikein: ”Miksi lanta ei kelpaa, Heinonen kysyi” ja lainaus haastattelustani myös kuvaava: ”- Olen itse sitä mieltä, että ministeri Paula Lehtomäellä olisi mahdollisuus vaikuttaa tähän asiaan, mutta jostain syystä hän jarruttelee. Väitetään, että myös energiapuolella vastustetaan jyrkästi mahdollisuutta polttaa hevosen lantaa. Olisihan se iso asia, jos joku Orimattila tai Ypäjä pystyisi hoitamaan lämmittämisen omavaraisesti” Mutta koko juttu siis tuolla nettisivuilla ja puhe Eduskuntatyö-sivun alla.

Tänään eduskunnassa joimme aamusta siis myös Eduskunnan Puhemiehen Sauli Niinistön Joulukahvit ja nyt siis päivä jo päätökseen. Kiitokset teille kaikille viesteistä ja joulukorteista. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä eteenpäin. Juuri siis tulin takaisin Lopelle ja olipa kaunista. Kerta kaikkiaan. Huomenna sitten vielä Riihimäen Jouluglögit ja Joulutuuletus Cafe Feeniksessä kello 17-18.30 ja paikalla myös Joulupukki ja pelimanni JP Ruuskanen. Toivottavasti teistäkin mahdollisimman moni ehtii piipahtamaan. Uskon, että aikalailla ihastuttava tunnelma siinä paikassa jälleen.

Kommentit