Perjantai, 17.10.2008

Blogi, perjantaina 17.10.2008

Eilen sain tiedon, että eduskuntaryhmämme puheenjohtajisto esittää minua eduskunnan lakivaliokuntaan. Aloita tehtävässä vielä tämän syksyn aikana ja edessä erittäin mielenkiintoinen ja haastava tehtävä isojen lakiasioiden ympärillä. Tehtävä tuli minulle yllätyksenä, mutta tällainen vastaanantaminen on aina tervetullutta ja valiokunnassa Sampsa Katajan johdolla erittäin hyvä kokoomusryhmä ja siksikin mukava aloittaa. Katsotaan koska asia saadaan isossa salissa sitten lopulliseen vahvistukseen. Sen jälkeen.

Riihimäen kunnallisvaalien ehdokasnumerosotku puhutti eilen myös eduskunnassa Riihimäen lisäksi. Mielenkiintoista seurata miten asia etenee ja pahimmillaan numerosekaannus aiheuttaa Riihimäelle uudet vaalit. Näin tullee tapahtumaan jos tuo ehdokasyhdistelmän virhe voi vähänkin olla vaikuttanut vaalin lopputulokseen. Aivan ennennäkemätöntä tämä ei ole. Vastaava tapahtuma on kuulemme ollut myös Hämeenlinnassa. Mutta nyt vaalit etenevät normaalisti loppuun ja sitten sunnuntain 26.10. jälkeen on mahdollista pohtia onko virheellä ollut vaikutusta yksittäisten ehdokkaiden mahdolliseen läpimenoon tai sitten pahimmillaan puolueiden viimeisten valtuutettujen läpimenoon. Ehkä tuo jälkimmäinen todennäköisempää ja siinä minusta tilanteen suurin vaara. Todella ikävä ja harmillinen juttu.

Tänään eduskunnassa valiokunnassa yksityiskohtaisia käsittelyjä mm. ensi vuoden talousarviosta ja suuressa salissa sitten hallituksen luottamusäänetys.

Kello 15.31 ja juuri töistä kotiin. Sivistysvaliokunnassa saimme tänään valmiiksit työmme ensi vuoden budjetin osalta ja varsin helpolla ja kohtalaisen yksimielisestikin. Vain yksi äänestys. Salissakin näytti oppositio aikalailla vaisulta kun äänestimme välikysymyksestä. Hallitusrintaman väki oli paikalla, mutta kolmisenkymmentä opposition eli välikysymyksen tekijöiden edustajaa puuttui. Hieman ihmeelliseltähän se tuntui. Ehkä sitten kuitenkin vaalikampanjat tärkeämpiä.

Vaaleista puheenollen tänään ennen istuntoa puheenjohtajamme vinkkasi ja kertoi kovan uutisen Maikkarilta. Nyt se jo myös netissäkin. Eli olemme kuukaudessa kirittäneet aika kivan kaulan keskustaan ja SDP:hen. Meidän kannatus on kasvanut kuukaudessa reilulla prosenttiyksiköllä ja keskustan ja demarien kummankin laskenut noin prosentilla. Tilanne siis mielenkiintoinen. Mielenkiintoista on myös se, että perussuomalaiset ovat nyt selkeästi jättäneet Kristilliset ja RKP taakseen. Puoluekenttä siis on muutoksessa tuon osalta.

Mutta nyt nopeasti vain hieman välipalaa ja sitten kohti Hartwall Areenaa ja FIM HorseShowta katsomaan. Upea ilta tulossa. Huomenna aamulla kello 9.30 kaikki Riihimäelle KorvaKahvilalle Hämeenkadun varteen. Paikalle tulee silloin myös Jyrki Katainen ja tottakai upea Riksun ehdokasjoukkomme. Näemme siellä. Joo.

Kommentit