Perjantai, 16.03.2007

Blogi, perjantaina 16.03.2007

Kampanjaviikon viimeinen arkipäivä käyntiin. Tänään kampanja alkoi Hämeenlinnan rautatieasemalta jo kuuden jälkeen Hyvän työpäivän -toivotuksilla ja Paussi -välipalapatukoilla teemalla ”Töissäkin on hyvä pitää päivällä pieni paussi” ja kampanja jatkuu aina iltaan asti monessa eri paikassa.

Aamupäivällä kampanjaväkeä liikkeellä erityisesti Riihimäellä – keskustassa ja Citymarketilla. Hämeenlinnassa Reskalla, mutta myös kampanja näkyy tänään Lahdessa ja Forssankin seudulla.

….

Eilen Sauli Niinistö arvosteli kovin sanoin puna-multahallituksen neljän vuoden aikaa. Niinistön mukaan viimeisten vuosien suotuisasta talouskehityksestä huolimatta nykyisen Vanhasen hallituksen aikana kuntien velka on peräti kaksinkertaistunut noin 3 miljardiin euroon. Samaan aikaan maamme on elänyt noususuhdannetta ja valtiolla on mennyt hyvin ja kunnat ovat siis kuristuneet. Olen Sauli Niinistön kanssa täysin samaa mieltä: ”Tämä meno ei voi enää jatkua”.

Niinistön kysymys: ”Miten kunnat pystyvät näillä eväillä turvaamaan ensi vaalikaudella esimerkiksi peruskoulun, terveydenhuollon ja vanhustenhoidon?” on aiheellinen ja siihen pitäisi nyt puuttua vakavalla otteella. On tosiasia, että kunnat eivät pysty huolehtimaan palveluista, koska hallitus on antanut kuntien velkaantua ja kurjistua.

Niinistö totesi samalla, että nykyinen Vanhasen ja Heinäluoman hallitus on osoittanut todella vastuutonta suhtautumista palveluiden turvaamiseen. Katse ei ole ollut tulevaisuudessa vaan vain seuraavissa eduskuntavaaleissa. Vanhanen ja Heinäluoma ovat vaalikauden aikana tylysti sysänneet vastuun palveluiden turvaamisesta kuntien harteille. Vastuu kuuluu kuitenkin viimekädessä hallitukselle.

Niinistön sanoihin ei ole vaikea yhtyä. Olen monessa paikassa tuonut huoleni siitä esille, että kunnat eivät yksin selviä ja tule pärjäämään vaikka kuinka yrittäisimme yhteistyöllä tai kuntia yhdistämällä eteenpäin. Ne eivät tilannetta tule ratkaisemaan vaan meidän pitää saada lisää rahaa ja resursseja valtion pussista mm. terveydenhoitoon, vanhustenhoitoon, päivähoitoon sekä esiopetukseen ja koulutukseen. Nämä ovat sellaiset asiakokonaisuudet mitkä pitää hoitaa kunnialla jokaisessa Suomen kunnassa, mutta vaikka kunnat näin haluavatkin tehdä ei valtio ole antanut siihen mahdollisuuksia. Tämän ongelman tunnustavat lähes kaikki kuntapuolella toimivat luottamushenkilöt puoluekannasta huolimatta. Se on totta.

Toivotaan, että saamme nyt maahamme sellaisen hallituksen ensi sunnuntain jälkeen mikä oikeasti ottaa huolekseen koko maamme selviämisen. Nyt meillä on mahdollisuus vaikuttaa ja antaa äänemme kuulua.

….

Eilen tukiryhmä kasvoi jälleen viidellä uudella tukijalla. Mukaan liittyivät eilen:

15.3:
Mikko Ilonen, golfammattilainen, Lahti
Kaisa Salo, koulunkäyntiavustaja, Hämeenlinna
Tatu Piilola, tekninenjohtaja, Hämeenlinna
Petri Vainio, kiinteistönhoitaja, Janakkala, Turenki
Miikka Valtonen, yrittäjä, Hämeenlinna

Mukana nyt jo siis 538 julkista tukijaa. Kiitos teille kaikille suuresta avusta ja tuesta.

Kotisivuilla myös tahti jatkunut hurjana. Tänään perjantaina 90 000 kävijän raja rikkoutuu aamusta. Jos olet 90 000. kävijä niin laita sähköpostia tukiryhma@timoheinonen.fi. Luvassa pieni muisto. Aamulla kello 7.50 laskuri näytti lukemaa 89973,

…..

Nyt viimeisen kampanjan arkipäivän pariin.

….

Kello 19.55 ja juuri kotiin. Viiden minuutin kulutta aloitamme nyt vaalien alla viimeisen vaalichatin. Mutta nopeasti päivän kulusta. Tänään kampanjaväkeä oli siis liikkeellä jo heti kuuden jälkeen Hämeenlinnan rautatieasemalla ja päivällä kampanjamme näkyi Forssan seudulla ja Lahdessakin ja itse keskityin päivän yksityistilaisuuden takia kampanjointiin Riihimäellä ja Lopella.

Tänään Riihimäen vaalikahvila oli avoinna viimeisen viikon ohjelman mukaan kello 10-19. Paikalla oli koko päivän hyvin väkeä ja kampanjaväkeä liikkui myös Hämeenkadulla Paussien ja korttien kanssa.

Iltapäivällä jatkoimme Riihimäellä ja kymmenkunta talkoolaista oli päivän mittaan Riihimäellä eri hommissa tekemässä kampanjaamme. Samaan aikaan väki ahkeroi myös Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Forssassakin. Kiitos teille kaikille.

Tänään STT otti myös yhteyttä sunnuntaita silmällä pitäen. Olivat yhteydessä ehdokkaisiin joiden läpimenoon uskovat tai putoamista veikkailevat. Minä siis kuuluin ensimmäiseen 🙂 Myös neljä eri lehteä oli jo yhteydessä sunnuntain haastatteluja varten. Toivotaan, että saan antaa hyviä haastatteluja sunnuntai-iltana. Ainakin kaduilla ja toreilla henki on ollut hyvä ja moni on uskonut, että nyt on hyvät mahdollisuudet läpimenoon. Itsekin uskon että näin on mahdollista, kunhan saamme hyvin väen uurnille liikkeelle. Rohkaisevia kommentteja tullut paljon, mutta on hyvä muistaa, että olen ensimmäistä kertaa ehdolla ja läpimeno olisi jackpot. Tehdään sen eteen nyt yhdessä vielä tiukasti pari päivää työtä ja katsotaan miten vauhti riittää. Tai tehdään se 10 prosenttia enemmän mitä suunnittelimme.

Nyt viimeisen ennen vaaleja pidettävän vaalichatin pariin.

….

Kello 21.20 ja viimeinen vaaleja edeltävä Vaalichat on nyt takana. Viisi kertaa Chatissa tunnin kerrallaan vastailin ja täytyy todeta, että hyvän vastaanoton sai. Tänäänkin vielä muutama vaalikoneisiin tutustunut tuli varmistamaan mielipiteitäni chattiin. Toimii ja on tätä päivää. Lupaan jatkaa käytäntöä vaalien jälkeenkin.

Huomenna pitkä päivä. Nyt kiitos tästä raskaastakin päivästä. Voimia heille jotka sitä tänään erityisesti tarvitsevat. Olette ajatuksissani.

Kommentit