Perjantai, 15.12.2006

Blogi, perjantaina 15.12.2006

Perjantaiaamu ja olo alkaa pikkuhiljaa helpottaa. Edelleen tukkoinen olo ja flunssa kiusana, mutta parempaan päin. Tänään vielä otetaan hieman rauhallisemmin.

Sain tuossa riihimäkeläisen valtuutetun Aino-Kaisa Pekosen maanantaina pitämän valtuustopuheenvuoron itselleni tiedoksi. Hyvä puheenvuoro ja vielä tärkeämmästä ja huolestuttavammasta asiasta. Toivottavasti tämä nyt herättää ettei kyse olisi vain alkusoitosta.

Puheessaan Pekonen kertoi faktaa Riihimäen potilastilanteesta. Riihimäellä terveyskeskuksen vuodeosastolla on tällä hetkellä 58 potilasta, jotka eivät kuulu sinne, vaan heistä 30 on jonottamassa paikkaa vanhainkotipaikkaa Kirjauksenmäen palvelukeskukseen ja loput 28 odottavat vapautuvia tai uusia paikkoja jonottaa palvelutaloista. Tähän vielä kun lisätään tilanne keskussairaalasta niin tilanne on mahdoton. Pekosen puheen mukaan missä faktat oli asianmukaisesti tarkistettu kerrotaan, että viime viikolla (vko 49/2006) noin 20 potilasta jonotti erikoissairaanhoidosta terveyskeskuksen vuodeosastolle. Jonotusaika vaihtelee näissä tilanteissa 17-30 päivään. Oravan pyörä on siis valmis.

Pekosen mukaan tilanne tulee olemaan vaikea ainakin kaksi seuraavaa vuotta kun Kirjauksen palvelukeskusta remontoidaan. Hyvin Pekonen nosti puheessaan esille myös omaishoidontuen ja yksityiset palvelutarjoajat osana tilannetta helpottaa ketjua. Myös kotipalvelulla on senioriväestön hoidossa tärkeä rooli, mutta Riihimäellä alaa vaivaa jo nyt työntekijäpula ja sijaistarve ja yhdellä kotipalvelutyöntekijällä saattaa viikonloppupäivystyksessä olla yli 40 käyntiä, puhui Pekonen.

Voisi hyvin kysyä onko tämä sitä työssäjaksamisen tukemista?

Kysehän tässä koko rumbassa on ns. sakkomaksuista mitä kaupungille tai kunnille tulee siitä, että potilasta pidetään paikalla jolle hän ei kuulu. Tämä ketju keskussairaalasta vuodeosastolle ja sitten mahdollisesti vuodeosastolta vanhainkotiin tai palveluasuntoon tai omaan kotiin ei toimi. Nyt kun potilas on ns. turhaan keskussairaalassa, jokainen odotuspäivä maksaa Riihimäen kaupungille sakkomaksuna 295 euroa. Ja mm. tästä Pekonen kantoi ansioituneesti huomiota. Kyse on siis rahasta, mutta myös inhimillisyydestä. Pekonen korosti valtuustossa kaupungin maksavan lokakuussa 113 000 euroa sakkoja, marraskuussa 150 000 ja joulukuussa arviolta 100 000 -150 000 euroa ja hän esittikin toivomusponnen, että kaupunki, terveyskeskus ja yksityiset palveluntuottajat tutkivat miten hoitoketju saadaan toimimaan. Ponsi hyväksyttiin maanantaina Riihimäen kaupunginvaltuustossa yksimielisesti.

Kiitokset Aino-Kaisalle tästä puheesta ja ennen muuta tärkeän asian jälleen kerran esille nostamisesta. Toivotaan, että malli saadaan toimimaan ennen muuta inhimillisesti, mutta myös taloudellisesti järkevästi. Hyvä.

….

Nyt aamunlehtien pariin ja tänään kuitenkin sisätiloissa jo töitä. Enduron MM-sarjan kauden koostelähetyksen käsikirjoitus odottaa tekijäänsä. Sen kimpussa päivä menee.

….

Ruiskukka ja Timotei -kahvikupit käyvät hyvin kaupaksi. Pieni erä 200kpl on herättänyt väen ja voisi melkein todeta, että ne viedään käsistä. Eilen Hausjärvelle yhdelle yritykselle isompi setti ja tänään Lopella tilattu jo toistakymmentä. Toisaalta ymmärrän hyvin. Kuppi on paikallista käsialaa. Taiteilija Elina Pirisen suunnittelema ja siinä mielessä uniikki juttu. Kuvan löydätte tuolta kampanjatuotteet sivulta.

….

Enduron käsikirjoitus näin valmis. Reilu tunti puhuttavaa ja sitten teille katsottavaa. Mielenkiintoinen läpikäynti koko kaudesta siis vielä tulossa niin MTV3 MAX:lta kuin MTV3 pääkanavaltakin. Jos upeat maisevat ja moottoripyörät kiinnostavat niin kannattaa katsoa. Maxilta 27.12. klo 18.30 ja MTV3:lta Uuden vuoden aattona 31.12.2006 klo 12.40.

Nyt lounaalle ja sitten vähän vielä lepäilemään. Ei se flunssa vielä ihan kuitenkaan periksi ole antanut, mutta toivotaan, että tokenee.

….

Illansuussa kävin vielä hakemassa muutaman lahjan joulupukin konttiin. Ensi viikolla paljon kaikenlaista ja ajattelin hoitaa muutaman paketin valmiiksi. Rakas kummityttöni tai oikeastaan kummatkin kummitytöt ovat jo lahjansa saaneet ja Eliaksenkin lahja odottaa enää hakua. Pienet paketit perheelle ja Sadulle hieman suurempi. Siinähän ne.

Tänään avasimme tuon uuden Taustavaikuttaja Klubin. Idea klubiin syntyi, kun muutamia tukijoita toisesta puolueesta halusi mukaan tekemään kampanjaamme, mutta eivät voineet nimeää julkiselle listalle antaa. Tästä virisi ajatus Taustavaikuttaja Klubista ja kun toiveita myös yrittäjien ja muutamien muiden ammattiryhmien suunnasta tuli niin päätimme vastata toiveeseen.

Taustavaikuttaja Klubissa siis mukaan ilmoittautuneet saavat tietoa kampanjamme etenemisestä, tapahtumista ja tilaisuuksista. Tukiteamimme ja poliittinen teamimme kyselevät toiveita ja ehdotuksia kampanjan suhteen ja vuorovaikutus toimii. Ainoa ero on se, että nimet eivät tuonne julkiselle tukilistalle tule. Luottamuksellisesti siis tukien.

Kiitos kaikille jotka jo olette toiveeseen vastanneet. Lisäämme teidät postituksen pariin ja toivotamme mukaan tekemään kampanjaan Taustavaikuttajien Klubissa. Jos itse innostut ajatuksesta niin laita sähköpostia luottamuksellisesti taustavaikuttajaklubi@timoheinonen.fi.

….

Kello nyt 21.09 ja katselemme tässä Lastenklinikoiden Kummien iltaa. Flunssa edelleen kiusana, mutta helpottamaan päin. Kuumaa Finrexiniä vielä niin kyllä se siitä. Tänään mielenkiinnolla kuuntelin ja lueskelin arvioita Suomen Eu-puheenjohtajakaudesta. Palataan siihen aiheeseen lähipäivinä.

Kommentit