Perjantai, 14.04.2006

Blogi, perjantaina 14.04.2006

Pitkäperjantai-aamu 14.4.2006. Tänään siis menemme vanhemmilleni pääsiäislounaalle.

Eilen illalla varmistui sitten Hämeenlinnan Pallokerhon pääsy jääkiekon SM-finaaliin Porin Ässiä vastaan. Lämpimät onnittelut ja tsempintoivotukset hämäläisille. Ystäväpiirissä monia HPK:n toiminnassa mukanaolevia ja siellä varmasti nyt ilo ylimmillään. Hienoa. Toivotaan kultaa.

Päivän Ilta-Sanomat kirjoitti: ”Kevään lätkähuuma nousee ennätyslukemiin. SM-finaalissa ovat vastakkain Ässät ja HPK. Todelliset asiantuntijat ja fanit ovat kovan kysymyksen edessä: Kumpi voittaa?”

No me luotamme, että Kerho hoitaa homman loppuun asti. Kerho sen nimittäin ehdottomasti ansaitsee, jos muistelee joukkueen kulkua ja lähihistoriaa: 1996 pronssipelissä, 1997 pronssia,, 1998 kymmenes, 1999 pronssia, 2000 pronssia, 2001 yhdestoista, 2002 pronssia, 2003 pronssia, 2004 pronssipelissä, 2005 pronssia, mutta nyt 2006 FINAALISSA ja KULTAA.

Riihimäkeläinen HPK:n päävalmentaja Jukka Jalonen oli välierissä HPK:n mukana nyt viidettä kertaa ja nyt kaikki näyttää siis hyvältä. HPK pääsi ensimmäistä kertaa finaaleihin sitten kevään 1993 ja pääsee yrittämään seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta finaalisarjassa Ässiä vastaan. Pidämme peukkuja ja kannustamme.

Kokoomuksessa järjestetään siis ensi vuoden Kansanedustajaehdokkaiden valitsemiseksi jäsenäänestys todennäköisesti vain meillä Hämeessä. Äänestys on nyt käynnissä ja tavoitteena hyvä ja monipuolinen 14 ehdokkaan Kokoomuslista lopullisiin vaaleihin.

Vaalien ehdokaslistat hahmottuvat nyt siis jo kovaa vauhtia ja eri puolueissa valtaosa nimistä alkaa olla selvillä, esimerkiksi päähallituspuolue keskusta on jo vahvistanutkin neljäsosan ehdokkaistaan, kertoi eilen tv-uutiset.

Eduskuntaan pyrkivät mm. SDP:n Päivi Lipponen ja europarlamentin jättävä Paavo Väyrynen. Curling-kapteeni Markku Uusipaavalniemeäkin on kosiskeltu jo viiden puolueen riveihin, mutta toistaiseksi ilman tulosta. Niinpä niin. Julkkiksiakin tarvitaan.

TV-uutisten mukaan arviolta neljäsosa kansanedustajista uusiutuu vaaleissa. Pelkästään poisjääviltä vapautuu noin 200 000 ääntä.

Nyt Kokoomuksella näyttää hyvältä. Joukoissamme on hyvä henki päällä kunnallis- ja presidentinvaalien jälkeen ja puheenjohtaja Jyrki Katainen vie laivaa upeassa myötäaallokossa. Ja uskon ja tiedän, että se aallokko kestää.

Nyt Pitkäperjantain viettoon…
….

Rakas Äitini oli tehnyt herkullisen pääsiäislounaan. Suomalaista kanaa ja valkosipuliperunoita, piimäjuustoa ja erilaisia herkkuja. Hyvää oli. Kiitos.

Aamulla ehdin jo piipahtaa mökilläkin. Sukulaiseni Vileniuksen Jouni oli kaatamassa muutaman kuivaneen puun pois ja kanssani puuhiin tuli myös Kilpisen Raimo. Kirvesmiehenä hän viimeisteli kylpyhuoneremonttia laatahommia varten.

Nyt oli kevättä ilmassa oikein kunnolla. Vesi valui vaikka hieman viileä viima kävikin. Mutta tuulihan kuivattaa. Kolme korppia lenteli Loppijärven rantaviivaa – ehkä niilläkin kevät askareet jo menossa. Kevät siis ottaa nyt hieman isompia askelia eteenpäin.

Tänään sain tukijoukkoon jälleen lisää väkeä. Formula Fordien Suomen mestaruussarjan viime vuoden hopeamitalisti Emma Kimiläinen ilmoittautui tukijoukkooni. Emma tähtää nyt Suomenmestariksi ja sen jälkeen suuntana varmasti jo Euroopan radat. Toivotaan Emmalle onnea.

Sain myös Päijät-Hämeestä juuri sähköpostia. Siellä myös sana ehdokkuudestani on levinnyt ja kannatustakin kuuleman mukaan on ja sanan saattajia ehdokkuudelleni. Hienoa. Menestyminen kansanedustajavaalissa ja nyt jo jäsenäänestyksessäkin vaatii laajaa kannatusta. Yksin ei näissä hommissa kukaan pärjää ja yhteistyötä pitää tehdä ja siitä hyötyy varmasti kaikki.

Nyt lähden tekemään ne pääsiäisen ainoat työ työt. Eli pyörähdän Helsingin Messukeskuksessa American CarShowssa muutamassa neuvottelussa. Siinä menee muutama tunti, mutta sitten vapaata koko pääsiäinen. Hienoa.

Aurinkoista päivää kaikille blogin lukijoille.

Pitkäperjantai painuu näin jo kohti iltaa. Takaisin Helsingistä kotona. Matkalla Helsinkiin Lampisen Simo soitteli. Oli juuri palannut takaisin Suomeen hengähtämään ja lähtee pian taas maailmalle rallitietotaitoaan viemään. Tänä vuonna Simo on kilpailunjohtajana kahdessa MM-rallissa ja joukossa muissa MM-rallistatusta haaveilevissa ralleissa. Simon kanssa meni jälleen mukavasti muutama tovi. Simo on mukana eduskuntavaalikampanjaani tukemassa jo nyt jäsenäänestysvaiheessa ja sitten toivottavasti myös jos ja kun olen Riihimäen seudun ehdokkaana lopullisella listalla.

Tänään tukilistalle tuli myös lisää muitakin todella mielenkiintoisia nimiä. Vanajanlinnan isäntä, yrittäjä ja toimitusjohtaja Pekka Vihma lähti mukaan tukemaan ehdokkuuttani. Pekka on tehnyt joukkoineen linnalla todella upeaa työtä ja olen saanut olla mukana siellä erilaisissa projekteissa. Lisäksi Pekka vetää Hämeen Matkailun hallitusta ja on vahvasti mukana erilaisissa yrittäjäjutuissa. Tärkeää tukea ja tietotaitoa siis tältäkin saralta lisää mukaan.

Ja ei uudet tukijat jääneet edes tähän. Rallin MM-sarjaakin kiertänyt Juuso Pykälistö lähti mukaan. Juusoon olen tutustunut rallin SM-sarjan puolella ja nyt mies tähyää maailmalle rallin MM-sarjaan. Muutama MM-ralli Citroenin kalustolla on jo takana ja paljon tärkeitä testejä samalle merkille. Juuso on muuten kanssani samaa 75-vuosikertaa niin kuin rallimiehistä myös Janne Tuohino ja Jani Paasonen. Koko porukka tähyää ja taistelee nyt tiukasti MM-sarjan tallipaikoista.

Ja ettei tuo tukilista jäisi lyhyeksi niin mukaan on tänään ilmoittautuneet myös rallin SM-sarjan Ison N-ryhmän hallitseva ja moninkertainen Suomen mestari Juha Salo ja tuoreimpana Enduron MM-sarjassa mestaruuksia kahminut Samuli Aro.

Mukava, että näitä urheilijoitakin lähtee mukaan. Tukijoukko alkaa olla aika upea – vaikka itse sanonkin. Laajasti yrittäjiä, poliitikkoja, eri-ikäisiä ja eri ammateissa toimivia henkilöitä, urheilijoita ja mikä hienointa laajasti erilaisia ihmisiä puolueisiin katsomatta. Kiitos upeasta tuesta ja tervetuloa uudetkin blogini lukijat ja kotisivuihini tutustujat mukaan. Ilmoittautua voi osoitteeseeni timo.heinonen@teehoo.com tai tukiryhma@timoheinonen.fi.

Nyt Pitkäperjantain iltaa viettämään. Ajattelin hieman happihyppelylläkin vielä käydä.

Kommentit