Perjantai, 11.08.2006

Blogi, perjantaina 11.08.2006

Perjantai-aamu ja hieman välillä pilviäkin taivaalla. Aamulla aikaisin ylös ja hieman töitä ja sitten pitäisi hevosten kanssa mennä uimaan. Sovimme Jarin kanssa, että yhdentoista aikaan aloitamme uintitreenit. Mukava päivä siis tulossa.

….

Tänään aamu-uutiset kertoivat, että Pääministeri Vanhasen mielestä seuraavan hallituksen ohjelmaan on otettava vahva projekti bioenergian, maalämmön, tuulivoiman ja vesivoiman edistämisestä. Pääministerin mielestä 500 000 hehtaaria suomalaisia peltoja on siirrettävissä bioenergian tuotantoon. Vanhasen mukaan lainsäädännön velvoitteilla, verotuksen porrastuksilla ja valtiontuilla voidaan antaa valikoivaa tukea, josta on sovittava hallitusohjelmassa. Vanhasen mukaan kestävä bioenergian käyttö saadaan syntymään vain nojaamalla markkinahintoihin. Toiminnan pitää pääsääntöisesti olla kannattavaa.

Pääministerin mukaan ei pidä pelätä myöskään sitä, että alkuvaiheessa Suomeen tuodaan biopolttoaineita tai niiden raaka-aineita ulkomailta. Hän muistuttaa, että bioenergiaan panostaminen on myös länsimaiden lähes ainoita keinoja öljyn maailmanmarkkinahinnan kehitykseen vaikuttamiseksi.

Mielenkiintoinen esilletulo pääministeriltä. Mielelläni tämän näkisin toteutuvan ja tärkeässä roolissa varmati tulee jatkossa olemaan myös hake ja pelletti yms. energiantuottamismuodot. Varmasti erilaisten vaihtoehtojen etsiminen, löytäminen ja jopa tukeminen epävarman öljyn tai muun tuontienergian rinnalla on kannatettavaa. Tietty omavaraisuus ja tietty kilpailu ovat varmasti meidän kaikkien etu ja tämä pääministerin esittämä malli omalta osaltaan pitäisi maaseutua ja maatiloja elinvoimaisinakin.

Vaahteramäen Ratsutallilta Minna ja Jari tulivat Pekkalaan aamupäivällä kello 11. Suomenhevonen Eero ulos kuljetusautosta ja matalaan rantaan uimaan. Jari talutti aluksi Eeron vähän syvemmälle ja sitten minä hoitelin soutamisen ja eikun menoksi vaan. Tiukkaa ja hyvää treeniä hevoselle, joka vielä parantelee hieman kipeytynyttä jalkaansa. Eero ei kauaa arastellut vaan lähti rohkeasti hommiin ja silminnähden nautti tekemisestä. Vedimme aina pienen lenkin ja sitten tulimme matalikolle puhaltamaan ja kohta taas uudelle kierrokselle. Ensimmäinen kerta kun oli kyseessä varsa- ja orilaitumen uinnin jälkeen niin jätimme homman kolmeen vetoon. Kyllä senkin jälkeen hevonen puhalsi ihan kivasti. Hyvä harjoitus.

Nyt puolipäivä ja töihin.Tänään valmistelen hieman NesteOilRallin materiaaleja ensi viikkoa varten.

Illalla Pekkalassa piipahtivat Marikon Eeva ja Tipe. Juotiin kahvit ja juteltiin niitä näitä. Tipe opiskeli kanssani samaan aikaan opettajaksi ja Äiti on Eevaan tutustunut Marimekon kautta. Käyvät aina silloin tällöin kylässä ja nyt istuttiin kahvit Pekkalan terassilla kun sää vielä suosi.

Kello 21.01 ja juuri MTV3:sen uutiset kertoivat kovan jutun. Jukka Keskisalo juoksi 3000m esteissä EM-kultaa. Uutinen sai ihon kananlihalle. Siinä määrin paljon olen odottanut, että Suomesta nousee juoksijoita näille perinteisille matkoille. Jotenkin tuli sellainen olo, että loppilainen Mikko Lahtio olisi voinut olla siinä. Mikko voitti SM-kultaa ja on nyt ehdoton maamme ykkönen tärkeällä tietynlaisella kuninkuusmatkalla 800 metrillä. Mikkoa valmentaa opettaja-kollegani isänsä Olavi ja on ollut kiva seurata Mikon uran etenemistä ja auttaa se mitä on voinut. Nyt kyllä hieman hävettää jo miten kehnossa kunnossa Lopen treenipaikat ovat. Asia on todella vaikea ja toivotaan, että asia saadaan kuntoon. Se kuitenkin vie muutaman vuoden. Suunnitelma asialle on, mutta se vaatinee muutaman asian yhteensopimista ja siinä ratkaisevana tässä taloustilanteessa kerrotalohankkeen käynnistyminen kunnassamme. Sääli ja harmittaa.

Onnea kuitenkin Jukka Keskisalolle ja uskon, että tämä luo uskoa edelleen suomalaiseen juoksuun ja siihen, että Mikko on seuraavaksi samassa paikassa. Itse uskon siihen.

Huomenna aamusta Elomessuille Hämeenlinnaan. Olen paikalla kello 11 alkaen aina iltapäivään ja sitten sieltä kutsuvierastilaisuuteen illaksi. Mukava päivä siis tulossa. Kiitos tästäkin.

Kommentit