Perjantai, 11.07.2008

Blogi, perjantaina 11.07.2008

Perjantai ja tänään vierailen Räyskälässä Hämeenlinnan alueen partiolaisten kesäleirillä. Leirillä on yli 400 partiolaista (ilmoittautuneissa on 145 sudenpentua, 123 vartiolaista, 105 tekijää ja 41 päivävierailijaa ja lasta yhteensä 16 lippukuntasta) ja suurkoitos vaatikin ensin jo muutaman päivän rakennusleirin ennen kuin varsinainen Kokka pääsi alkuun 9. päivänä heinäkuuta. Nyt ohjelmaa aina 16. päivää asti ja tänään pääsen siis tutustumaan aitoon leiripäivään keskellä suurta kesätapahtumaa. Sääkin näyttää suosivan niin edes upea päivä. Illalla sitten kohti Kouvolaa.

Kokka partioleirin kotisivut ja leirin elämää voi seurata myös päivittäisestä leirilehdestä. Kannattaa tutustua. Minä teen sen tänään paikan päällä.

….

Kello 21.44 ja nyt jo Kouvolassa. Huomenna täällä ajetaan rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ja kiva päästä jälleen nyt sitten työstä harrastukseksi muuttuneen motorsportin pariin. Huomenna siis vauhdikas päivä ja mukana myös MM-sarjasta Daniel Sordo ja Toni Gardemeister ja kaikki Sm-sarjan kovimmat kuskit Jari Ketomaan ja Juha Salon johdolla. Mutta tänään siis mielenkiintoinen päivä Räyskälässä Kokka leirillä. Sain kutsun Lopen valtuustonpuheenjohtajana tutustumaan kunnan puolesta Hämeenlinnan seudun partioleiriin joka siis tällä kertaa pidettiin Lopella Räyskälässä. Teemana viikingit ja käsintekeminen ja todella antoisa ja mielenkiintoinen päivä olikin. Yli 400 partiolaista mukana ja paljon erilaista tekemistä ja puuhaa. Kiitokset kutsusta ja tervetuloa toistekin Lopelle. Itsekin oikein ajattelin, että tällainenkin paikka ja tällaiseenkin toimintaa löytyy kotikunnastani. Myös kuntamme hankkima Kalattoman kämppä herätti aikalailla kiinnostusta ja varmaan tulevaisuudessa partiolaisia nähdään sielläkin. Paikkahan tulee nyt Lopen Samoojien ylläpitoon, mutta tarkoitus on, että mahdollisimman monet erilaiset ryhmät koulut, kerhot, seurakunta ja myös yhdistykset ja pertio löytävät paikan omakseen. Puitteet on ainakin upeat.

Mutta nyt siis katse jo huomiseen. Pitkä päivä edessä. Kiitokset muuten vielä viesteistä tällä viikolla. Ollaan yhteyksissä jatkossakin ja ideat ja palautteet ovat enemmän kuin tervetulleita. Sitä varten olen.

Kommentit