Perjantai, 11.02.2011

Blogi, perjantaina 11.02.2011

Eiliset MTV3:sen gallupit ovat nostattaneet hienosti vaalitunnelmaa. On mielenkiintoista nähdä mitä esimerkiksi Yle ja myös MTV3 tekee ns. Kolmen Suuren ja Pääministeri -tenttien suhteen. Minusta on aivan perusteltua antaa myös tuoli perussuomalaisten puheenjohtajalle Timo Soinille. Hän on yksi vaihtoehto nyt ehdokkaineen johtamaan tätä maata taantumasta ylös. Ja olisi minusta kovin väärin jättää heidät pois tenteistä. Toivotaan, että nyt siirrytään neljän suuren tentteihin.

Maatamme koskevat Wikileaks vuodot jatkuvat. Edellisillä vuodoilla ei ollut presidentin mukaan mitään merkitystä kun vuotajana oli oma puoluetoveri. Mielenkiintoista nähdä miten Halonen reagoi jos ja kun arvioita tulee muiden suusta. Ainakin eduskunnan huhut kertovat, että myös hän itse arvioinnin kohteena ja jopa venäläisten arvioinnin kohteena. Mielenkiintoista nähdä mitä Putin ja venäläiset Halosesta ajattelevat. Ovatko he niin hyviä ystäviä kuin toiset antavat ymmärtää. Eletään ja nähdään.

Tänään Helsinkiin jälleen auringon vasta noustessa. Valiokunnat ja kokoukset odottavat. Iltapäivällä Riihimäelle ja siellä tavataan.

….

Päivän hieno uutinen oli opetusministeri Henna Virkkusen jakama 30 miljoonan euron valtionapu peruskoulun luokkakokojen pienentämiseen. Tällä hallituskaudella on ensimmäistä kertaa maamme historiassa puututtu tällä aktiivisuudella pelkkien puheiden sijaan opetusryhmien pienentämiseen. Itseasiassa ennen Sari Sarkomaan teetättämään selvitystä ei maassamme edes puheita tarkemmin tiedetty millaisissa opetusryhmissä kouluissamme lapsia opetetaan. Sarkomaa teetti ensimmäisen opetiedon keruun ja Henna Virkkunen nyt jo toisen ja siinä välissä jaettu POP-raha oli saanut tuloksiakin aikaan. Nimittäin Sarkomaan ja Virkkusen opetusryhmäkokojen tiedoissa oli odotettu uutinen – maamme opetusryhmien koot ovat pienentyneet lamasta huolimatta.

Tänää opetusministerimme jakoi jälleen lisää rahaa opetusryhmien pienentämiseen. Nyt jakoon 30 miljoonaa euroa. Valtionavustusta haki yhteensä 300 koulutuksen järjestäjää ja määrällisesti anottiin lähes 77 miljoonaa euroa. Avustusta myönnettiin 215:lle koulutuksen järjestäjälle. Kokosin tähän alle meille Hämeeseen tulleet avustukset. Hienot summat saimme rahaa tännekin ja yhtenä sellaisena superjuttuna haluan esille nostaa Hausjärven saaman todella merkittävän tuen. Hausjärvi on uudistanut kouluverkkoaan ja rakentanut uuden modernin koulun ja nyt tätä uudistustyötä ja sen vaikutuksia opetusryhmiin Virkkunen halusi tukea lähes 125 000 euron tuella. Oma kotikuntani Loppi on Hausjärven kanssa samankokoinen eli reilun 8000 asukkaan kunta ja me saimme viimevuotisen kokoisen tuen eli reilun 30 000 euroa. Se meille myös tärkeä juttu jatkamaan resurssiopettajien työtä kouluissamme.

Isoimmat tuet Hämeessä luonnollisesti Lahteen ja Hämeenlinnaan ja reilut potit myös Hollolaan ja Riihimäelle. Mutta tässä nyt tuo koonti:

Kanta- ja Päijät-Hämeen saamat valtiotuet peruskoulun opetusryhmien pienentämiseen vuodelle 2011: 

Asikkalan kunnanhallitus 15 600 € 
Forssan kaupunginhallitus 62 300 € 
Hattulan kunnanhallitus 40 000 € 
Hausjärven kunnanhallitus 124 600 € 
Heinolan kaupunginhallitus 93 400 € 
Hollolan kunnanhallitus 171 300 € 
Humppilan kunnanhallitus 46 700 € 
Hämeenlinnan kaupunginhallitus 451 500 € 
Janakkalan kunnanhallitus 51 100 € 
Kärkölän kunnanhallitus 15 600 € 
Lahden kaupunginhallitus 748 800 € 
Lahden yhteiskoulun säätiö 15 600 € 
Lopen kunnanhallitus 31 100 € 
Nastolan kunnanhallitus 30 600 € 
Orimattilan kaupunginhallitus 30 600 € 
Riihimäen kaupunginhallitus 218 000 € 

Tänään eduskunnassa äänestimme loppuun myös tässä vaiheessa jätevesiasian ja myös perustuslakiuudistuksen ensimmäinen eduskunnan käsittely tänään äänestyksen kautta loppuun. Se etenee sitten vielä seuraaville valtiopäiville perustuslakiuudistuksen vaatimalla tavalla ja sitten vasta voimaan jos tullee. 

Päivään mahtui valiokuntien ja istunnon lisäksi myös Kokoomuksen Osaamisen ja Sivistyksen politiikkaverkoston palaveri. Linjasimme hieman tulevia juttuja yhdessä verkostomme johdon ja puolueemme varapuheenjohtajan Sampsa Katajan kanssa. Tulemme tässä vielä järjestämään työpajat mm. muutamista isommista tulevaisuuden sivistyspuolen uudistushankkeista. Haluamme koota tietoa mm. kentän toiveista ja kokemuksista silmällä pitäen varhaiskasvastuslakia, lukion uudistamista ja myös POP2-ohjelmaa. Ja muutamia muitakin. Työpajat järjestetään Kokoomuksen Toivo-risteilyllä maaliskuun puolivälissä eli muistakaapa ilmoittautua sinnekin mukaan. Täältä lisää: Kokoomuksen Toivo Risteily.

Nyt kuitenkin jo kotona. Riihimäellä vielä piipahdus Cafe Feeniksissä perjantain kahveilla ja sitten kotiin Lopelle. Huomenna Turkuun ensin Kokoomuksen puheenjohtajapäiville yli 500 kokoomuslaiset puheenjohtajan kanssa ja sitten illalla Forssaan kutsuvieraaksi Maakunnalliseen Yrittäjägaalaan.

 

 

 

Kommentit