Perjantai, 08.08.2008

Blogi, perjantaina 08.08.2008

Pitkäksi venyi siis eilinenkin ilta, mutta mukavaa oli. Päijät-Hämeessä aina hyvä tunnelma. Kiitokset vielä Hollolan väelle hienosta teatteri-illasta. Ilta menee tänäänkin kokoomukselle, kun kokoonnumme julkisella kutsulla perinteiseen Lopen kokoomuslaiseen Kesäkokoukseen. Viime vuonna paikka oli Loppijärven Syrjänranta ja nyt olemme Veljesmajalla. Asialista on erityisen mielenkiintoinen jo kunnallisvaalienkin takia, mutta myös kuntamme muiden ajankohtaisten asioiden myötä. Käynnistämme paraikaa mm. uuden kunnanjohtajamme valintaprosessia ja valmistelemme myös luottamushenkilöorganisaation uudistamista. Ja tottakai talousasiat myös vahvasti tapetilla. Luvassa siis kauaskantoinen ja pitkälle Lopen tulevaisuutta linjaava ilta. Tervetuloa kokoomushenkiset mukaan.

Vettä sataa, mutta siitä huolimatta yritän tänään saada pihatöitä aikaiseksi. Nyt aamusta heti kärryjen kanssa Riihimäelle ja sitten kuoriketta marjapensaiden juurelle ja myös uudet räystäslaudat matkaan uudet katot saaneisiin varastoihin. Minkä kesä kastelee, sen se myös kuivaa. Eikös se niin mene.

….

Niinhän siinä kävi, että pätevin ei käy vaan pitää olla demari. Presidentti ei tänään hyväksynyt valmistelijoiden ja ulkopuolisten asiantuntijoiden ehdokasta sisäministeriön kansliapäälliköksi vaan haluaa paikalle oman puoluetoverinsa. Tänään Ilta-Sanomissa Mika Koskisen erittäin hyvä kirjoitus aiheesta otsikolla ”Pätevämpi vai demari?”. Mielenkiintoista nyt nähdä kun asia palaa takaisin hallituksen pöytää ja tulee uusi presidentinesittely miten asia etenee. Valmistelijathan ja hallituskin yksimielisesti esittää paikalle poliittisesti sitoutumatonta ja nykyisen sisäministeriön toimenkuvaan osaamiseltaan aivan erityisen osuvaa Ilkka Laitista. Presidentin ehdokas on SDP:n Ritva Viljanen.

No on totta, että Halosella on oikeus valita tehtävää omin perusteinsa haluamansa henkilö. Se oikeus hänelle lain mukaan kuuluu. Katsotaan miten tässä käy. Itse olen tosin sitä mieltä, että tulevaisuudessa tällaiset selkeät ministeriöiden asiat pitäisi hoitaa valtioneuvoston toimesta. On vaikea tilanne jos yhteistyö ei ministeriössä toimi.

Pitkä päivä tänään itse tehty töitä sateessa. Aivan kuin uitettu koira. Aamusta ensin kuorma kuoriketta Riihimäeltä ja sitten sen levittäminen. Ja koko ajan satoi. Sitten vielä samassa säässä lautakuorma mökille. Nyt kuitenkin jo lämmin. Onneksi. Nyt kohti illan kesäkokousta.

Olipahan kesäkokous. Ei koskaan ennen ole näin paljon ollut kotiyhdistykseni Lopen kokoomuksen perinteisessä kesäkokouksessa väkeä, mutta nyt oli. Kiitos kaikille mukanaolleille. Saimme linjattua todella paljon syksyn ja ensi vuoden asioita ja tavoitteita ja tästä on ilo katsoa kohti kunnallisvaaleja. Tänään jälleen yksi uusi ehdokas mukaan ja viime vaalien 40 ehdokkaan ennätys rikkoutuu muutamalla. Palataan näihin kunta-asioihin lähiaikoina. Tänään esillä mm. kuntamme uuden kunnanjohtajan valinta, kunnantalous ja luottamushenkilöorganisaation uudistaminen sekä isona luonnollisesti kunnallisvaalitavoitteemme ja Kokoomuslainen Loppi -asiakirja. Erittäin tyytyväinen olin siihen, että vahva yhteinen tahtomme oli kehittää kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia ja päätöksenteon avoimuutta, mutta myös kunnan tiedottamista. Myös luottamushenkilöorganisaation uudistamisessa yhteinen linjamme on vaikutusmahdollisuuksia lisäävä. Ja tyytyväinen olen myös siihen, että halua kehittää myös kyläkoulujen läheisyyttä ja eläviä kyliä löytyy meiltä kaikilta. Itse näen siinä yhden todellisen mahdollsuuden kunnallemme. Mutta muuten tavoitteisiin myöhemmin. Niitä paljastelemme pikkuhiljaa. Kannattaa seurata, jos Lopen asiat kiinnostaa.

Nyt saunaan. Huomenna aikainen herätys ja rakkaan ystävän Halisen Irmelin siunaustilaisuus. Iltapäivällä kokoomuslaiset kokoontuvat Toivotalkoisiin Palveluskeskus Eedilään ja illalla olen vielä itse lupautunut Hyvinkäälle kokoomusnuorten vieraaksi. Raskas – monessa mielessä raskas – päivä edessä.

Kommentit