Perjantai, 05.12.2008

Blogi, perjantaina 05.12.2008

No olipahan herätys. Ai se Sadun puku on siis oliivinvihreä. Voice Heräämö soitteli Linnanjuhlista ja oikeasti mä olen niin värisokea, että nuo värit menee totaalisen sekaisin ja eivät oikeasti kovinkaan hyvin jää sen myötä mieleen. No kausi Satuni puku joka tapauksessa on. Ehkä ei tuota Voicen toivomaan kuperkeikkaa nähdä eikä tarjoamaani ylä femmaakaan, mutta katsotaan. Hauska erilainen aamu.

Nyt jo työhuoneessa ja tässä mukavasti puolitoista tuntia aikaa ennen lakivaliokuntaa mikä alkaa perjantaisin aina 9.30. Joulukortteja on on vielä allekirjoittamatta ja hieman muitakin töitä odottamassa. Korteissa tänä vuonna painojälkivirheitä. Ensin ajattelin, että ne täytyy hylätä, mutta filatelistinä voisin todeta, että ehkäpä juuri niistä korteista tulee arvokkaimpia. Saa nähdä.

Eilen lueskelin illalla vielä myöhään lehtiä. Spencer Oliver, joka toimii ETYJ:n parlamentaarin yleiskokouksen pääsihteerinä antoi eilen varsin kovaa kiitosta puheenjohtakautemme aloittaneelle Ilkka Kanervalle. Oliver totesi, että kausi alkoi erittäin hyvin ulkoministeri Ilkka Kanervan johdolla. ”Hän sai aikaiseksi monta asiaa, joissa edellinen puheenjohtaja ei onnistunut”, totesi Oliver. Toivotaan, että Stubb jatkaa nyt Helsingissä yhtä hyvin, vaikka tuon julkilausuman mahdollisuudet taitavat eilisten keskustelujen jälkeen olla jo aikalailla heikot. Tosin ei senkään vesittyminen tee Stubbin kaudesta heikkoa. Kun muistamme esimerkiksi Georgian sodan ratkaisut.

Tänään Kokoomus juhlii Kaapelitehtaalla. 90 vuotta tullee täyteen tarkasti ottaen 9.12. Puolueemme perustettiin 9.12.1918 ja tänään juhlistamme taivaltamme. Tuo Kaapelitehtaan gaala myytiin hetkessä loppuun. Pitkälti toistatuhatta ihmistä saatiin mahtumaan juhlaan, mutta tälläkin viikolla on useita viestejä tullut, että voisinko jostain saada vielä lippuja ja olisiko peruutuspaikkoja. Valitettavasti ei ole ollut eikä lisälippuja ole löytynyt. Kaikki alunperinkin lisäpaikoiksi suunnitellut liput jo aikoja sitten myyty. Mutta tämäkin kertoo jotain siitä yhteishengestä mikä nyt kokoomuksessa vallitsee. Jättitapahtumat myydään loppuun hetkessä ja kaikki haluavat olla mukana.

Tosin itse en tänään Kaapelitehtaalle suunnista. Olin jo ennen tämän juhlan vahvistamista ehtinyt luvata itseni mukaan AKK-Motorsportin Juhlagaalaan. Eikä siinä mitään lupasin aikanaan juontaa tuon gaalan yhdessä Inka Korhosen kanssa ja gaala siis tänään illalla. Mielelläni menen sinnekin. Paikalla paljon ystäviä ja tuttuja motorsportpiireistä ja tänä viikonloppuna saamme samalla jännittää myös sitä nappaako Juho Hänninen vielä rallista MM-kullakin. Se olisi muuten maamme historian ensimmäinen N-ryhmän maailmanmestaruus ja sen kyllä mielellään Juholle soisi. Upeat gaalat siis luvassa.

Nyt kuitenkin töiden pariin ja sitten puolikympiltä lakiin.

…..

Tänään lakivaliokunta ja sivistysvaliokunta tavan mukaan hieman normaalia aiemmin. Esillä laissa mm. Afrikan merirosvo-ongelma sekä tuo hieman minusta jälleen näpertelyltä tuntuva EU:n pakottama kissa- ja koiralaki. Vaarallisinta minusta tällaisessa lainsäädännössä se mitä eilenkin totesin, että monessa maassa järjestelmät toimivat hyvin ja heikommassa tai huolestuttavimmassa asemassa olevien valtioiden takia tehdyt lainsäädönnöt usein menevät tällaisissa järkimaissa yli. Tässäkin sellaisia piirteitä.

Valiokuntien välissä ehdin pysähtymään myös Valtiosaliin missä Veteraanikuoro toi Itsenäisyyspäivän aaton tervehdyksen. Viimeinen laulu – Veteraanin Iltahuuto – kaikukoot jälleen mielissämme tänäkin Itsenäisyyspäivänä. Tuossa pieni videopätkä miltä se juhlavassa salissa kuullosti.

Nyt kuitenkin jo täysistuntokin takana ja hetki aikaa vain olla. Illalla sitten juhlagaalaan. Vielä lämpimät terveiseni puolueelleni ja juhlivalle väellemme Kaapelitehtaalle. Olen hengessä vahvasti mukana.

Kommentit