Perjantai, 01.12.2006

Blogi, perjantaina 01.12.2006

Tänään perjantiana Eduskunta äänestää ensi vuoden – vuoden 2007 – tuloveroista. Edessä mielenkiintoinen päivä siellä. Vasemmistoliitto nimittäin haluaisi leikata suurituloisimpien veronalennusta ja taas Vihreät pienentäisivät hieman tuloveron alennuksia. Myös kristillisdemokraatit tyytyisivät pienempiin tuloveron alennuksiin, mutta alentaisivat samalla ruuan arvonlisäveroa.

Meidän eduskuntaryhmä suurimpana oppositiopuolue tukee hallituksen ehdottamia veronalennuksia ja muiden puolueiden esitykset jäänevät kosmeettisiksi.

No kosmetiikkaa ei ole sitten toinen Eduskunnantämän päivän äänestys. Esillä nimittäin koko opposition allekirjoittama epäluottamuslause maamme hallitukselle. Kyse on naisten palkkoja ja pätkätöitä koskevasta välikysymyksestä minkä puolustaminen meni SDP:ltä täydellisen ylimieliseksi naljailuksi. Faktat olivat oppositiolla niin vahvat, että keinoja asialliseen hallituksen linjan ja tekojen puolustamiseen ei yksinkertaisesti ollut. Mielenkiintoista nyt nähdäkin pystyykö Heinäluoma ja Vanhanen pitämään joukkonsa hallituksen kummallisen linjan takana tässä äänestyksessä. Edellisessä epäluottamusäänetyksessähän osa keskustan kansanedustajista oli jo valmis kaatamaan maan hallituksen viime viikolla.

….

Tänään vietettävän maailmana Aids-päivän teemana on nuoret ja tänään korostetaan erityisesti nuorten merkitystä ja vastuuta hiv-tartuntojen ehkäisemisessä. Tilastot nimittäin kertovat, että oin kolmannes kaikista Suomessa todetuista hiv-tartunnoista on alle 30-vuotiailla ja SPR mukaan Suomessa on rekisteröity vuonna 2006 hiv-tartuntoja kuin koskaan aikaisemmin. Suomen Punainen Risti järjestää aids-päivänä tapahtumia useissa kaupungeissa.

….

Nyt hotellin aamiaiselle. Helsinki Motorshown ensimmäinen avoin näyttelypäivä alkaa kello 10.00 ja täytyy olla hyvissä ajoin paikalla. Pitkä päivä aina kello 19.00 edessä. Nyt siis aamupalan kautta töihin.

Pitkä päivä Helsingin Messukeskuksessa takana. Tänään Helsinki Motorshow avattiin virallisesti yleisölle ja kolme päivän aikana näyttelyyn odotetaan tutustuvan aiempien vuosien tapaan noin 50 000 kävijän.

Tänään perjantaina pääasiassa vieraat olivat yritysmaailman edustajia, mutta työpäivän päättymisen jälkeen ilta oli vilkas, kun perheitä tuli tutustumaan näyttelyyn.

Nyt kello 21.15 ja juuri vasta hotellille. Päivän jälkeen pyörähdin vielä Forumissa ja tapasin hyvän ystäväni nopeasti kahvikupin ääressä. Nyt ajattelin pistää pitkälleen. Huomenna pitkäpäivä. Lauantain näyttely avataan jo yhdeksältä ja sen perään menen vielä pitämään kunnan puheen Lopen Yrittäjien 30-vuotisjuhlaan.

….

Tänään Ylen uutiset kertoivat, että puolueemme entinen puheenjohtaja ja presidenttiehdokas Sauli Niinistö lähtee mukaan eduskuntavaaleihin. Ehdokkuus julkistetaan tiedotustilaisuudessa ensi viikolla. Puheenjohtajamme Jyrki Katainen toivotti Niinistön tapamme mukaan lämpimästi tervetulleeksi jo kauan sitten ja tämä virallinen julkistaminen oli vain ajankysymys. Uskon, että Saulin ehdokkuus tuo puolueellemme Uudeltamaalta kaksikin tärkeää lisäpaikkaa ja seuraavassa hallituksessa tarvitaan Niinistön ammattitaitoa ehdottomasti. Edellisen kerran, kun Sauli oli ehdolla eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä vuonna 1999 hän oli koko maan ylivoimainen äänikuningas ja näin taitaa käydä tänäänkin.

Hieno juttu! Nostetta puolueellamme riittää!

Tänään julkistettiin jälleen yksi uusi gallupi puolueiden kannatuksista. Keskusta näyttää edelleen olevan niukasti maamme suurin puolue, mutta SDP ja kokoomus hengittävät niskaan. Puolueet ovat edelleen virhemarginaalin sisällä eli maan suurimman puolueen titteli ratkaistaan tämän hetken tiedon mukaan kolmen suuren puolueen kesken.

Kaikkien muiden puolueiden kannatukset jäävät selvästi alle kymmenen prosentin ja esimerkiksi kristillisdemokraatteja kannattaa vain 6,1 prosenttia suomalaisista. Vaikka puolueen sisältä on annettu ymmärtää, että puolue vahvistaa asemiaan maalisvaaleissa oikein kunnolla.

Tänään hallitus sai myös luottamuksen jälleen kerran hallituspuolueiden tuella. Kokoomuksen aloiteesta tehty naisten asemaa työelämässä koskenut välikysymys kaatui äänin 100 – 78. Keskustan ja SDP:n mielestä nykytilanne näyttää siis olevan hyvä ja hallitus on tehnyt parhaansa??? Uskomatonta. Tilanne on tämän hallituksen aikana vain pahentunut.

Epäluottamusesityksessä koko oppositio syytti hallitusta siitä, ettei se ole lupaustensa ja ohjelmansa mukaisesti vähentänyt palkkaeroja eikä pätkätöitä ja taitaa faktat mitä blogissanikin olen esille tuonut puhua vahvasti tämän puolesta. Tästä huolimatta hallituspuolueiden kansanedustajat näyttävät olevan siis tyytyväisiä vallitsevaan tilanteeseen vai kävikö taas niin, että Heinäluoma ja Vanhanen pakottivat ryhmänsä tiukan ryhmäkurin taakse?? Välikysymys oli nyt jo tämän syksyn neljäs.

….

Nyt BB-finaalin pariin ja sitten nukkumaan. Huomenna aikainen herätys.

Kommentit