Perjantai, 01.05.2009

Blogi, perjantaina 01.05.2009

Vapunpäivä. Kaunis aurinkoinen herätys tänäänkin. Lämpöasteita saisi olla muutama enemmän, mutta ei valiteta. Hienoa kevättähän tämä on. Vapun jälkeen yksi vesisade tervetullut – vie siitepölyt ja tuo kesän. Sitä jo odotankin.

Mutta tänään aamusta ensin Lopen kirkonmäelle Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle. Siellä nyt toisen kerran kaikkien loppilaisten ja Riihimäen seutukunnan yhteinen Sinivalkoinen Wappu. Puhujana tänään kirjastomme johtaja Tarja Toivonen ja luvassa äärimmäisen mielenkiintoinen puhe. Tilaisuus alkaa kello 10.30 ja mukana myös Timotei kuoro johtajanaan Pekka Perko. Omat piknik-korit mukaan ja suunnaksi aurinkoinen kirkonmäki. Tervetuloa.

Sieltä sitten kiirehdin suoraan Hämeenlinnaan ja Hämeenlinnan torille. Olen pääpuhujana tänään Hämeenlinnan Vapussa kello 12.00 kauppatorilla. Mukava päivä siis luvassa. Nyt matkaan. Näemmehän.

Kello jo 21.33 ja kohta jääkiekon pariin. Ehkä nuo kuvat kertovat parhaiten tästä upeasta vapunpäivästä. Päivä alkoi siis Lopen kirkonmäeltä ja väkeä toistasataa paikalla Lopen yhteisessä Sinivalkoisessa Wapussa. Kirjastomme johtajan Tarja Toivosen puhe oli erinomainen – upeaa historiaa ja paljon uutta tietoa. Yritän saada puheen tännekin kokonaisuudessaan alkavalla viikolla. Juhlassa esiintynyt Timotei kuoro Pekka Perkon johdolla oli takuuvarma ja mukavat keväiset kappaleet täksi päiväksi valittuna. Ja täytyy sanoa, että tunnelmaa oli siinäkin kun yhdessä lauloimme tilaisuuden päätteeksi ennen pikniciä Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen tekemän Suomen Salossa laulun. Kiitos kaikille mukanaolleille ja ennen muuta Tarjalle ja timoteikuorolaisille sekä tilaisuuden järjestelyistä vastanneille Seppälän Tiinalle, Jaron Sampalle ja Rintaluoman Sepolle. Perinne on nyt vankempi ja jatkuva. Kiitos siitä.

Hämeenlinnan torilla pidin sitten elämäni ensimmäisen poliittisen vappupuheen. Hämeenlinnan kokoomus oli järjestänyt valtaisan kansanjuhlan kauppatorille ja väkeä todellakin riitti. En tuohon puheeseeni sen syvemmälle täällä mene. Se kokonaisuudessaan jo Kynästä-sivulla. Kiitokset Hämeenlinnan kokoomuksen ja tekijöille järjestelyistä ja Radalle.comille ja Pulkkisen Jormalle ja Salmelan Akille huikeasta korkeanpaikan seikkailusta. Hämeenlinna on aina kaunis kaupunki ja yläilmoistakin.

Vapunpäivän iltapäivä menikin sitten Pekkalan mökillä. Nyt jo laituri järvessä tavan mukaan Vileniuksen Mikan kanssa urakoiden ja vanhempani ja Satu ahkeroivat koivuklapien parissa. Kevät sielläkin pitkällä. Tosin hieman harmitti, kun yksi kirsikkapuu oli mennyt parempiin suihin. Talven aikana myyrät tehneet tuhojaan. Muut näyttäisivät selvinneen. Mutta nyt MM-lätkän pariin ja huomenna jo aamusta Päijät-Hämeeseen EU-vaalikiertueelle yhdessä Ukko Metsolan kanssa.

Kommentit