Päiväkotilapset, koululaiset ja vanhukset Ay-liikkeen poliittisenlakon kärsijöinä – Olisiko aika jo sopia ja katsoa yhdessä eteenpäin?

Blogi, torstaina 18.10.2018

Ay-liike kohdistaa nyt poliittisenlakkonsa päiväkoteihin, kouluihin ja vanhuspalveluihin. Jokainen voi itse päättää mitä mieltä tästä on.

Minusta nyt olisi tärkeintä etsiä yhdessä ratkaisu missä pienten mikroyritysten työllistämistä helpotettaisiin ja työllistämistä ja työllistymistä yleensäkin tuettaisiin. On varmasti aivan jokaisen suomalaisen etu, että mahdollisimman moni työtönkin saisi töitä ja olen varma, että yksikään työnantaja ei palkkaa yhtäkään työntekijää sen takia, että haluaisi antaa hänelle myöhemmin potkut. Kyllä työpaikat palkkaavat tällä hetkellä uusia työntekijöitä sen takia, että he tarvitsevat lisää työvoimaa ja talous kasvaa hyvin.

SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari on puhunut aivan samasta. Jo kesällä 2017 demarien varapuheenjohtaja Skinnari puhui ”pienistä mikroyrityksistä” irtisanomisten helpottamisesta. Viime keväänä myös Vihreistä puheenjohtaja Touko Aallon johdolla esitettiin vastaavaa. Huhtikuussa Etelä-Suomen Sanomissa Vihreät esittivät, että ”Pienillä yrittäjillä voisi olla erilaiset pelisäännöt, jotta yritys kannattaa ja riskejä voidaan vähentää.”

Tästä loppupelissä on siis kyse ja olisi reilua tunnustaa, että isossa kuvassa kaikki ovat samaa mieltä, että maahan pitää saada lisää työpaikkoja ja työttömyys helpottamaan.

Nyt ratkaisukin on löydettävissä paikallisen sopimisen ja työaikalain ulottamisesta myös järjestäytymättömiin työnantajiin. Toivottavasti järki nyt voittaa ja kaikki ajattelisivat ennen muuta niitä 250 000 työntöntä jotka odottavat sitä, että hekin pääsisivät takaisin töihin. Nyt Ay-liikkeen poliittiset lakot kääntävät suunnan pahimmillaan toiseksi ja työttömyys lähtee jälleen kasvuun. Ja mikä surullisinta Ay-liike mihin kuuluu myös muitakin kuin demareita ja vassareita kohdistaa poliittiset SDP:n tukitoimet ja kampanjatoimet päiväkoteihin, kouluihin ja vanhusten hoivakoteihin. Luulen, että aika moni ammattiyhdistysliikkeeseen kuuluva ei tällaista itsekään hyväksy ja hyvä muistaakin, että poliittinen lakko ja poliittiset työtaistelutoimet ovat myös Ay-liikkeeseen kuuluville vapaaehtoisia. Kenenkään ei tarvitse lähteä siis vasemmiston vaalivankkureita työntämään. Se on täysin oma valinta ja täysin vapaaehtoista.

Mutta itse uskon, että järki lopulta voittaa ja katse laitetaan kaikkialla työttömiin ja heidän auttamiseen.

Juha Sipilä Uudessa Suomessa: ”Lakoilla vastustetaan politiikkaa, joka on tuonut Suomeen uusia työpaikkoja”

Nyt kello 9.55 ja aika aloittaa työpäivä puolustusvaliokunnassa. Tänään tulossa myös vieraita Hämeestä, kun Omakotiyhdistyksen väkeä tulee jälleen eduskuntaan tutustumaan. Ajankohtaisia aiheita varmasti asumisesta esillä.

Kello 18.53 ja hetki sitten istunnosta pois. Viimeiseksi äänessä varusmiesten tapaturmalaista ja sen laajentamisesta taannehtivasti myös lähivuosien onnettomuuksiin. Sosiaali- ja terveysvaliokunta tätä taanehtivuutta pohtii nyt seuraavaksi ja toivottavasti sieltä löytyy hyvä ja oikeudenmukainen ratkaisu.

Päivään mahtui tänään myös ryhmäkokous, kokoomuksen työvaliokunta, Veikkauksen taustapalaveri ja myös Hämeen Omakotiyhdistyksen vierailu eduskuntaan. Seppälän Arto on tehnyt tämänkin yhdistyksen johdossa hyvää työtä ja yhteys tänne pääkallopaikallekin on toiminut mitä parhaiten. Tänäänkin pitkä ja vilkas keskustelu ennen muuta asumisesta, mutta myös hieman muustakin. Nyt kahvin kautta kotiin.

Lisään tähän alle nyt seuraavaksi sitten puheenvuoroni EU:n ampuma-asedirektiivin kansallisesta toimeenpanosta. Teille reserviläisille, metsästäjille ja myös urheiluampujille varmasti hyvää tietoa ja myös hieman julkisuudessa edelleen leviävien väärien huhujen ja väitteiden oikaisuja. Videota voi tuolta Youtuben puolelta jakaa myös eteenkin päin.

 

 

Kommentit