Pääministeri Sanna Marin vierailulla Ukrainassa – Marin ansaitsee kiitosta tekemästään työstä sodan ja myös Naton osalta

Blogi, torstaina 26.05.2022

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on vieraillut Ukrainassa.

Vierailu suuntautui kovia kokeneeseen Butshaan ja myös Irpiniin ja vierailunsa aikana pääministeri tapasi myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin. Kuvat luotiliiveihin pukeutuneesta Marinista levisivät ukrainalaismedioiden uutisissa ja myös Zelenskyi julkaisi vierailuista ja keskusteluista kuvia sosiaalisen median kanavissaan.

Repäisy ukrainalaisen median verkkosivuilta 26.5.2022.

Täytyy antaa tunnustusta pääministerillemme tästä työstä. On äärimmäisen tärkeää, että länsimaat antavat nyt myös tällaisen näkyvän tuen Ukrainalle. Viesti on selvä, että seisomme vierellä ja tuemme kaikin mahdollisin keinoin.

Pääministeri Sanna Marinille täytyy antaa siis täysi tuki, kiitos ja arvostuskin hänen tekemästä työstä Ukrainan tapahtumien ympärillä. Vladimir Putinin julma hyökkäyssota Ukrainan kansaan vastaan on järkyttänyt koko maailmaa ja Marin on toiminut tässä tilanteesta esimerkillisesti. Tukipäätöksiä on tehty useita ja myös muutettu merkittävällä tavalla maamme aiempaa linjaa, minkä mukaan emme ole toimittaneet tai edes myyneet puolustusmateriaalia sotaa käyviin maihin. Nyt olemme tämän linjauksen muuttaneet ja apua on annettu merkittävällä tavalla. Ja kun eilen kirjoitin ja vetosin, että seuraavasta aseapupaketista ja myös humanitäärisen tuen paketista pitäisi nyt tehdä päätökset, niin uskon, että myös tästä on nyt Ukrainassa keskusteltu. Eilen nimittäin levisi myös hieman huolestuttavia viestejä Zelenskyiltä siitä, että Eurooppa ja EU eivät enää olekaan Venäjä-toimissaan ja Ukrainan auttamisessa niin yhtenäisiä ja yksituumaisia, kuin hetki sitten vielä olimme. Toivottavasti tämä Ukrainan presidentin vetoomus ja huolenilmaisu otetaan nyt kaikissa maissa vakavasti ja ryhdytään toimiin. Ukraina ei nimittäin sodi vain omasta vapaudestaan ja itsenäisyydestään, vaan se sotii koko Euroopan ja koko lännen ja demokratian puolesta. Tässä taistelussa meidän kaikkien tulee olla mukana.

Ja täytyy kyllä todeta, että Marin on kaudellaan hoitanut muutenkin kriisejä hyvin. Hän on ollut kriisijohtajana parhaimmillaan. Ja tämä on koskenut niin toimia koronan voittamiseksi ja nyt myös sodan aikana Ukrainaan liittyen. Politiikassa annetaan liian vähän tunnustusta ja kiitosta yli puolue- ja yli hallitus-oppositio -rajojen, mutta itse olen halunnut niin tehdä aina, kun siihen on ollut aihetta. Marinin kohdalla on ollut.

Ja totta kai myös koko Nato-prosessi tuli hoidetuksi tasavallan presidentti Sauli Niinistön, mutta myös pääministeri Sanna Marinin osalta erinomaisella tavalla. Hänen johtajuutensa oli aivan keskeisessä roolissa, kun koko SDP:n ryhmä yhtä

äänestyksestä pois ollutta kansanedustajaa lukuunottamatta äänestivät Nato-jäsenyyden puolesta. Kuka olisi näin uskonut hetki sitten vielä käyvän. Ja hyvä, että näin nyt kävi.

….

Tänään me siirryimme kesänviettoon Pekkalaan. Kesä menee täällä jälleen mukavasti ja vaikka nyt vähän on vettäkin ripautellut, niin ei se menoa ole haitannut. Keväällä luonto on kauneimmillaan. Myös tämän kaiken keskellä.

 

 

Kommentit