Pääministeri Antti Rinne myönsi – 0,7 sitovaa hoitajamitoitusta ei tule, rahat on loppu

Uutiset, keskiviikkona 11.09.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan jäsen Timo Heinonen on tyrmistynyt pääministeri Antti Rinteen ilmoituksesta, että luvattua vanhustenhoidon 0,7 sitovaa hoitajamitoitusta ei tulekaan. Pääministeri ilmoitti keskiviikkona 11.9.2019, että hoitajamitoitukseen ei ole rahaa.

-Tähän asti vaalilupauksen pettämistä on puolusteltu sillä, että tarvittavaa 4000 hoitajaa ei ole ja heidän kouluttaminen vaatii pitkän ensi vaalikaudelle ulottuvan siirtymäajan. Nyt Rinne kuitenkin myönsi, että tästä ei olekaan kyse vaan kyse on siitä, että tähän ei ole rahaa. Rahat on siis käytetty ja varattu nyt kaikkialle muualle. Tämä etsiin törkeydessään vertaistaan, toteaa Timo Heinonen.

Heinonen ihmettelee, että vanhustenhoidosta nyt vastaava ministeri Krista Kiuru vielä keväällä sanoi, että hoitajamitoitus on hoidettavissa tunneissa ja se vaatii vain yhden lauseen lisäämistä lakiin.

-On kyllä vakavasti kysyttävä onko peruspalveluministeri Krista Kiuru tehtäviensä tasalla ja voiko hän jatkaa tehtävässään pääministeri Rinteen ilmoituksen jälkeen.

Vanhuksille ja heidän omaisille, mutta myös koko hoito- ja hoiva-alan ammattilaisille annettu vaalilupaus oli selkeä ja yksiselitteinen ja siihen oli myös kaikkien lupa uskoa.

-Nykyinen pääministeri Antti Rinne vahvisti tätä uskoa vielä sillä, että hän totesi, että rahaa on. Nyt ääni on toinen ja vaalilupaus täydellisesti petetty. Rahat on käytetty muualle.

Heinonen on huolissaan siitä, että kaikki rahat on nyt käytetty ja varattu muualle. Vanhustenhoitoon tarvittaisiin kuitenkin välittömästi lisää hoitavia käsiä ja myös parempaa valvontaa.

-Kokoomus esitti jo keväällä keskustelun käydessä kiivaana, että palkataan välittömästi lisää hoitajia vanhustenhoitoon. Se ei silloin kelvannut vaan SDP ja muut vaativat äänekkäästi vain sitovaa hoitajamitoitusta. Nyt nämä Kokoomuksen lupaamat lisähoitajatkin olisivat iso apu ja lisä, kun demareiden lupaamaa sitovaa hoitajamitoitusta ei tulekaan.

 

 

 

Kommentit